Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tokijas olimpiskajās spēlēs strādās basketbola tiesnesis Kozlovskis

Emils Ozerinskis

Tokijas olimpiskajās spēlēs strādās basketbola tiesnesis Kozlovskis
Mārtiņš Kozlovskis. Foto: FIBA

Latvijas basketbola savienība vēsta, ka latviešu basketbola tiesnesis Mārtiņš Kozlovskis uzaicināts tiesāt Tokijas Olimpisko spēļu basketbola turnīru, tādējādi trešo reizi pēc kārtas pasaules lielākajā sporta forumā tiesneša statusā būs kāds no Latvijas tiesnešu aroda meistariem.

Kurzemnieks Mārtiņš Kozlovskis uzaicinājumu uz Tokiju saņēma jau pērnā gada pavasarī. Kad spēles tika pārceltas no 2020. gada uz 2021. gada vasaru, FIBA anulēja iepriekšējos norīkojumus. Tagad darbam olimpiskajā turnīrā nominēti 30 tiesneši, tai skaitā 10 eiropieši. Mārtiņš Kozlovskis ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis šajā sarakstā. Viņš saņēmis norīkojumu arī uz jūnija beigās Belgradā paredzēto olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Grobiņā dzimušais Mārtiņš Kozlovskis basketbolu mācījies spēlēt Liepājas “Melnajos vanagos” pie trenera Edvīna Sprūdes. Kopš 2005. gada tiesājis dažāda līmeņa spēles Latvijas līgās. 2015. gada februārī ieguva FIBA licenci. Strādājis 2017. gada Eiropas sieviešu čempionātā (tiesājis bronzas spēli), 2017. gada Eiropas vīriešu čempionātā, 2019. gada Eiropas sieviešu čempionātā (tiesājis bronzas spēli) un 2019. gada Pasaules kausa izcīņā. 2018. un 2019. gadā tiesājis FIBA Čempionu līgas finālspēles.

2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs un 2016. gadā Riodežaneiro strādāja Oļegs Latiševs.

Latvijas basketbola vēsturē olimpiskā pieredze ir diviem treneriem – Valdemāram Baumanim 1936.gadā un Aleksandram Gomeļskim 1956.gadā –, kuri attiecīgi no Berlīnes un Melburnas spēlēm atgriezās ar FIBA tiesnešu licencēm, taču bez skaidras norādes, kādā statusā darbojušies. Visticamāk, strādājuši sekretariātā, kā 1980.gadā Maskavas spēlēs to darīja Mariss Bernāts.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbs/martins-kozlo...

     [+] [-]

, 2021-03-26 16:34, pirms 3 gadiem
Fuij @EmīlsOzerinskis pat neprot pameklēt fotogrāfiju, kāds izskatās Mārtiņš Kozlovskis. Esmu vīlies šajoa social journalist jeb dīvāna žurnālistam. SC secinājums skribelē visu ko 🤦‍♂️🔥

     [+] [-]

, 2021-03-26 16:42, pirms 3 gadiem
Raksts par tiesnešiem kas strādās Tokijā ir, bet raksts par to ka mums šodien ir par vienu olimpieti vairāk par to gan raksta nav!