Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Eurobasket 1995" varonis Džordževičs apstiprināts par jauno Serbijas izlases treneri

Rolands Eliņš

"Eurobasket 1995" varonis Džordževičs apstiprināts par jauno Serbijas izlases treneri
Aleksandars Džordževičs
Foto:alcatrazbeograd1970.blogspot.com

Serbijas basketbola federācija apstiprinājusi, ka par vīriešu izlases galveno treneri kļūs Aleksandars Džordževičs.

Kopš leģendārā Dušana Ivkoviča aiziešanas no Serbijas izlases amata, šī pozīcija bija vakanta, tiesa, baumbas par to, ka amats tiks uzticēts Aleksandaram Džordževičam klīda jau labu laiku. Serbijas basketbola federācija Pirmajos Ziemassvētkos izbeigusi visas spekulācijas, apstiprinot Džordževiču par izlases treneri.

46 gadus vecais Džordževičs strādājis par treneri Itālijas klubos „Benetton” un „Olimpia”, taču savu slavu viņš ieguva kā saspēles vadītājs, divreiz (1994. un 1995. gadā) iegūstot Eiropas labākā spēlētāja balvu. 1995. gadā viņš arī tika nosaukts par Dienvidslāvijas gada sportistu un Eiropas čempionāta finālspēlē guva 41 punktu pret Lietuvu, nodrošinot Dienvidslāvijas uzvaru. Tajā spēlē Džordževičs realizēja deviņus no 12 tālmetieniem.

Kopā Dienvidslāviju viņš arī izcīnīja pasaules čempiona titulu 1998. gadā. Nu viņam būs iespēja atkārtot ko līdzīgu ar Serbiju, jo Ivkoviča vadībā izlase kvalificējās 2014. gada Pasaules kausam.

Izmantotie resursi:
Aleksandar Djordjevic appointed as coach of...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-25 17:25, pirms 11 gadiem
Viens no gudrakajiem spelētajiem Eiropas Basketbola vēsturē, bet nu šāds amats, praktiski bez pieredzes, ļoti drosmīgi! Jo nu Armani vadišana,bija uzreiz pec karjeras beigām un beidzās ... Un Treviso gruti secināt, jo klubs bija finansiali bediga situacija

     [+] [-]

, 2013-12-25 17:56, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Pat Sabas bija novests līdz asrām
nu bet tiesneši r neļāva leišiem toreiz uzvinnēt
Jā labi visus leišu līderus atsēdināja ar 5 sodiem...

     [+] [-]

, 2013-12-25 19:39, pirms 11 gadiem
DEBĪLS VIRSRAKSTS. "Varonis bija Stankovičs ar nopirkto melno tiesnesi!"