Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA mainīs tīšo piezīmju noteikumus spēļu beigās, ieviesīs trenera izaicinājumu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

FIBA mainīs tīšo piezīmju noteikumus spēļu beigās, ieviesīs trenera izaicinājumu
Luka Dončičs un Mārtiņš Kozlovskis. Foto: Reuters/Scanpix

No 1. oktobra spēkā stāsies jauni Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) noteikumi. Tajos plānotas izmaiņas, kas skars tīšās piezīmes spēļu galotnēs. Tāpat tiks iekļauts trenera izaicinājums.

Lēmums par izmaiņām noteikumos pieņemts pēc pamatīgas kritikas organizācijas virzienā iepriekšējo lielo turnīru laikā.

Jaunajos FIBA noteikumos, kas stāsies spēkā no 1.oktobra, tīšas piezīmes ceturtās ceturtdaļas un katru pagarinājumu beigās vairs netiks automātiski traktēti kā nesportiski pārkāpumi.

Otra no būtiskākajām izmaiņām ir trenera izaicinājuma ieviešana. Komandas galvenais stratēģis vienu reizi mača laikā būs tiesīgs pieprasīt atkārtojuma skatīšanos.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-178333-...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-25 16:19, pirms 2 gadiem
Kaut kāds saprāts tur tomēr vēl ir!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-25 17:23, pirms 2 gadiem
Uzsvaru vajadzētu likt uz nesportiskām piezīmēm, rupja spēle!un, kad aizturēts pretinieki apturot ātro pretuzbrukumu ar neatļautu paņēmienu, dzēšot pēdējo iespēju.

     [+] [-]

, 2022-09-25 22:20, pirms 2 gadiem
Pareizi,beidzot. FIBA skaidri un gaiši uzrakstīs un novedīs līdz tiesnešiem. Kārtība.
Nebūs vairs tie vaimanātāji,kuri šausminājās- kā var beigās svilpt tehnisko par tīšu pārkāpumu . Tikai viņi aizmirsa vienu-tiesneši vadās pēc Fiba noteikumiem un netaisās tos pa savam inerpretēt.

     [+] [-]

, 2022-09-25 22:39, pirms 2 gadiem
Nav pareizi izskaidrots, kas tieši tiek mainīts. Tiek mainīts jeb noņemts C5 kritērijis un pārveidots par 'Throw-In foul'. Tas nozīmē, ka pēdējās divās minūtēs, kamēr bumba atrodas rokās auta metējam, un tiek veikts sods, tad vairs nebūs automātiskā UF, bet parastā piezīme (neattiecas uz sodiem uzbrukumā), kas rezultēsies vienā soda metienā, bumba paliek un bumbas iemetiena vieta būs tur, kur bija sods. Neatkarīgi no piezīmju skaita komandai, vienmēr būs viens soda metiens.