Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Atamans un Tanjevičs: "Turcija mājās var cīnīties par medaļu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Atamans un Tanjevičs: "Turcija mājās var cīnīties par medaļu"
Izraēlas, Turcijas, Rumānijas un Somijas basketbola federāciju prezidenti pozē ar "FIBA Europe" vadītājiem

"Turnīrā mums jāierodas ar labāko komandu. Savu skatītāju priekšā mēs spēlējam pavisam citā līmenī. Spēles pret Serbiju un Krieviju būs svarīgas, taču bīstamas var būt arī pārējās komandas. Darīsim visu, lai valstsvienības kreklus valkātu ar lepnumu," vērtējot Eiropas čempionāta izlozi, teica Turcijas basketbola valstsvienības spēlētājs Sinans Gulers.

Hidajets Turkolu, Turcijas basketbola federācijas (TBF) prezidents

“Esmu priecīgs par labu izlozi. Ticu, ka izveidosim valstsvienību, kura liks Turcijas cilvēkiem lepoties. Mūsu līdzjutēji vienmēr mūs atbalstījuši. Savu fanu klātbūtnē jau pagātnē esam sasnieguši labus rezultātus un, ceru, ka paveiksim to arī 2017. gadā.

Paātrināsim valstsvienības galvenā trenera meklējumus. Neesam vēl nevienu uzrunājuši, jo gaidījām izlozi. Nolūks ir atrast treneri, kurš vislabāk saprot mūsu spēlētājus. Kandidātu vidū ir gan turku, gan ārzemju treneri – cilvēki ar vārdu. Ja pretendents atbildīs visām prasībām, runāsim par daudzgadu līgumu.

“Abdi Ipekči” zālei nepieciešams remonts. Ņemot vērā, ka Turcijas līgas izslēgšanas spēles beidzas jūnijā, mums nebūs laika tajā trenēties, tādēļ nolēmām grupas turnīra spēles pārcelt uz “Fenerbahce Ulker Sports” arēnu. Būsim pilnībā gatavi.”

Bogdans Tanjevičs, Turcijas valstsvienības bijušais treneris

“Izaicinājumu var sagādāt spēlēšana jebkurā grupā. Valstsvienībai nopietni jāgatavojas, necerot uz vieglu pastaigu. Manuprāt, grūtības var sagādāt jebkura komanda. Galvenais, lai visa komanda būtu vesela un labi sagatavota. Ārpus tā pārējam vajadzēs nedaudz veiksmes. Domāju, ka Turcijai ir ļoti stipra komanda. Pietiekami laba, lai cīnītos par medaļu.”

Ergins Atamans, Turcijas valstsvienības bijušais treneris

“Manuprāt, izlozes rezultāti ir labi, salīdzinot ar iepriekšējā finālturnīrā ielozēto nāves grupu. Svarīgākais, lai valstsvienība gūtu panākumus. Domāju, ka tā būs spējīga izcīnīt medaļu Eiropas čempionātā un cīnīsies līdz galam. Man ir daudz draugu, kuri var vest komandu pretī panākumiem.”

Horhe Garbahosa, Spānijas basketbola federācijas (FEB) prezidents

“Šobrīd vairāk zinu vecos spēlētājus, kuri vada Turcijas basketbola federāciju, nekā jauno komandu. Esam tikušies daudz reižu. No otras puses, Turcija ir basketbola valsts, pret kuru izturamies ar lielu cieņu. Ja gribam tikt tālu, iespējams, izslēgšanas spēlēs nāksies tikties ar mājiniekiem. Spēlēt pret Turciju tās fanu klātbūtnē būs liels izaicinājums.

Stambulā mīl basketbola kaislības. Esmu šeit bijis daudz reižu un pilnās tribīnes vienmēr patikušas. Eiropas čempionāts Stambulā būs lieli basketbola svētki. Visi izslēgšanas spēļu dalībnieki būs priecīgi šeit nokļūt. Zinu, kā Turcijas līdzjutēji atbalstīja savu komandu 2001. gada Eiropas čempionātā un 2010. gada Pasaules kausa izcīņā.”

Bakans Kiličs, Turcijas jaunatnes un sporta ministrs

“2023. gadā vēlamies rīkot Pasaules kausa izcīņu par godu Turcijas Republikas 100 gadu jubilejai. Prezidents (Tadžeps Erdogans) atbalsta ieceri. Esam sasnieguši pasaules līmeni sporta notikumu rīkošanā.”

Izmantotie resursi:
Eurobasket 2017 Kura Çekiminin Ardından
Bogdan Tanjevic: “Türkiye Madalya için Savaşacak”
Atamandan milli takım açıklaması
Türkiye'nin EuroBasket 2017'de rakipleri

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 22:56, pirms 8 gadiem
Es tiešām nesaprotu. Labi, Serbija noteikti ir favorīti, visticamāk, izcīnīs pirmo vietu grupā. Bet kāds sakars šeit Krievijai? Krievijas izlases labākie gadi aiz muguras, pēdējos čempionātos spēlējuši vāji. Uzskatu, ja Latvija savāks labāko sastāvu esam viennozīmīgi favorīti. Es uzskatu, ka pirmās trīs vietas dalīs Serbija, Turcija, Latvija. Par pēdējo ceļazīmi astotdaļfinālā sadalīs Krievijas, Beļģijas un Lielbritānijas izlase.

  -3 [+] [-]

, 2016-11-24 23:00, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Es tiešām nesaprotu. Labi, Serbija noteikti ir favorīti, visticamāk, izcīnīs pirmo vietu grupā. Bet kāds sakars šeit Krievijai? Krievijas izlases labākie gadi aiz muguras, pēdējos čempionātos spēlējuši vāji. Uzskatu, ja Latvija savāks labāko sastāvu esam viennozīmīgi favorīti. Es uzskatu, ka pirmās trīs vietas dalīs Serbija, Turcija, Latvija. Par pēdējo ceļazīmi astotdaļfinālā sadalīs Krievijas, Beļģijas un Lielbritānijas izlase.
Ar ko Turcijas sastāvs labāks par Krievijas?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 23:09, pirms 8 gadiem
Turcija savās mājās ir allaž spēcīga un savācot labāko sastāvu tā būs ļoti spēcīga. Protams, jā. Viņi naturalizē ārzemju spēlētāju, taču, ja viņiem piekritīs spēlēt visi labākie tur Krievijai nebūs daudz variantu. Un mājās it īpaši viņi darīs visu, kas turku spēkos, lai dabūtu labākos

     [+] [-]

, 2016-11-24 23:21, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Es tiešām nesaprotu. Labi, Serbija noteikti ir favorīti, visticamāk, izcīnīs pirmo vietu grupā. Bet kāds sakars šeit Krievijai? Krievijas izlases labākie gadi aiz muguras, pēdējos čempionātos spēlējuši vāji. Uzskatu, ja Latvija savāks labāko sastāvu esam viennozīmīgi favorīti. Es uzskatu, ka pirmās trīs vietas dalīs Serbija, Turcija, Latvija. Par pēdējo ceļazīmi astotdaļfinālā sadalīs Krievijas, Beļģijas un Lielbritānijas izlase.
Krieviem bija lielas problēmas federācijā, nespēlēja optimālais sastāvs, treneris tika apstiprināts pēdējā laikā utt. Šoreiz es domāju, ka šādu problēmu nebūs, tā ka Krievija būs nopietns pretinieks. Protams, ka Latvijai ir reālas izredzes šos pieveikt, taču jāattiecas ar pilnu nopietnību. Un iepriekšējo čempionātu vēstures pieminēšana ir pilnīgi lieka, tam ar 2017. gada Eiropas čempi nav pilnīgi nekāda sakara.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-24 23:23, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Turcija savās mājās ir allaž spēcīga un savācot labāko sastāvu tā būs ļoti spēcīga. Protams, jā. Viņi naturalizē ārzemju spēlētāju, taču, ja viņiem piekritīs spēlēt visi labākie tur Krievijai nebūs daudz variantu. Un mājās it īpaši viņi darīs visu, kas turku spēkos, lai dabūtu labākos
Kantera nebūs un kur tad tas turku neapšaubāmais pārsvars? Krieviem arī ir Eirolīgas spēlētāji

     [+] [-]

, 2016-11-24 23:42, pirms 8 gadiem
Neviens nesaka, ka nenopietni. Vienkārši krievi tiek pārvērtēti. Nu nav viņiem vairs nekādas augsta mēroga zvaigznes un pašmāju čempionātā dominē ārzemju spēlētāji Tā kā noteikti krievi savācot labāko sastāvu būs ļoti pagrūti Uzskatu, ka Latvija būs favorīte savācot maksimāli labāko sastāvu, tā tam vajadzētu būt Protams, ka jebkura komanda grupā ir jāciena. Beļģija jau pērn parādīja, ka var iekost lielajiem vaļiem (Lietuvai). Būs smagi, bet pašiem jasavāc visi labākie un domāju ir šance cīnīties par augstiem mērķiem

  -1 [+] [-]

, 2016-11-24 23:47, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Neviens nesaka, ka nenopietni. Vienkārši krievi tiek pārvērtēti. Nu nav viņiem vairs nekādas augsta mēroga zvaigznes un pašmāju čempionātā dominē ārzemju spēlētāji Tā kā noteikti krievi savācot labāko sastāvu būs ļoti pagrūti Uzskatu, ka Latvija būs favorīte savācot maksimāli labāko sastāvu, tā tam vajadzētu būt Protams, ka jebkura komanda grupā ir jāciena. Beļģija jau pērn parādīja, ka var iekost lielajiem vaļiem (Lietuvai). Būs smagi, bet pašiem jasavāc visi labākie un domāju ir šance cīnīties par augstiem mērķiem
It kā Turcijas līgas grandos galvenās lomas spēlētu turki, kāpēc šito ignorē?

     [+] [-]

, 2016-11-25 00:41, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Krieviem bija lielas problēmas federācijā, nespēlēja optimālais sastāvs, treneris tika apstiprināts pēdējā laikā utt. Šoreiz es domāju, ka šādu problēmu nebūs, tā ka Krievija būs nopietns pretinieks. Protams, ka Latvijai ir reālas izredzes šos pieveikt, taču jāattiecas ar pilnu nopietnību. Un iepriekšējo čempionātu vēstures pieminēšana ir pilnīgi lieka, tam ar 2017. gada Eiropas čempi nav pilnīgi nekāda sakara.
tu neieskaidrosi neko tiem, kas jau tāpat domāt un saprast necenšas.
es domāju, ka pēc pāris tiešām sliktiem gadiem, ja Krievi savāks maksimāli labāko sastāvu, tad neviens nezinās, ko no viņiem var sagaidīt, ja iekšējās problēmas būs atrisinātas, tad viņi var ļoti daudz. UN viņiem var būt ļoti solīds sastāvs. Turki mājās, tas pats, kas Grieķi, ļoti grūti spēlējama komanda.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-25 01:09, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tu neieskaidrosi neko tiem, kas jau tāpat domāt un saprast necenšas.
es domāju, ka pēc pāris tiešām sliktiem gadiem, ja Krievi savāks maksimāli labāko sastāvu, tad neviens nezinās, ko no viņiem var sagaidīt, ja iekšējās problēmas būs atrisinātas, tad viņi var ļoti daudz. UN viņiem var būt ļoti solīds sastāvs. Turki mājās, tas pats, kas Grieķi, ļoti grūti spēlējama komanda.
Tikai atšķirībā no turkiem, grieķi ne tikai pašu mājās spēj tikt pie medaļām.

     [+] [-]

, 2016-11-25 01:10, pirms 8 gadiem
Spekulacijas liekas. Lidz chempim vel janodzivo.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-25 01:34, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tikai atšķirībā no turkiem, grieķi ne tikai pašu mājās spēj tikt pie medaļām.
spēj, jā, bet šobrīd grieķi man rādās ļoti šaubīgi, jo viņiem ir viņu superīgais frīks, bet galvenais saspēlnieks ir no izlases prom, abi pārējie, kas aiz viņa, arī vairs nav nekādi jaunie.