Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis vienojies ar Barselonu par Pustovija spēlēšanu "Eurobasket" kvalifikācijā

Agris Suveizda

Bagatskis vienojies ar Barselonu par Pustovija spēlēšanu "Eurobasket" kvalifikācijā
Artems Pustovijs. Foto: Michele Longo/Pacific Pre/SIPA/Scanpix

Ukrainas basketbola čempionāta prezentācijā piedalījies arī bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš tagad vada Ukrainas valstsvienību un arī Ukrainas klubu "Kyiv".

Prezentācijā Bagatskim netrūka jautājumu par "Eurobasket 2021" kvalifikāciju, ko Ukraina sāks nākamā gada februārī. "Sezonas laikā par NBA spēlētājiem [Oleksiju Leņu un Svjatoslavu Mihaiļuku] varam aizmirst, taču jau esmu ticies ar "Barcelona" galveno treneri Svetislavu Pešiču un runājis par Artemu Pustoviju. Kluba attieksme pret šo situāciju jau ir kļuvusi maigāka," Ukrainas Basketbola federācijas mājaslapā tiek citēts Bagatskis.

Ukraiņu žurnālists Oleksandrs Prošuta tikmēr ziņo, ka Bagatskis jau ir vienojies par Pustovija spēlēšanu. Pustovijs valstsvienībā nav spēlējis kopš pārejas uz "Barcelona" iepriekšējā gadā, pirms tam pārstāvot citu Spānijas klubu "Obradoiro". Pustovijs debijas sezonā Barselonā Eirolīgā piedalījās deviņās spēlēs, vidēji astoņās minūtēs gūstot 3,8 punktus un izcīnot 1,7 atlēkušās bumbas. ACB līgā Pustovijs sāka piecas no 16 cīņām un vidēji 11,3 minūtēs sakrāja 6,3 punktus un 2,8 atlēkušās bumbas. 218 centimetrus garais centrs nupat kā aizvadītajā Spānijas Superkausā palika malā abās spēlēs. Rolands Šmits spēlēja vidēji četras minūtes.

Kamēr "Barcelona" 21. februārī jāspēlē Atēnās, Ukrainas izlase dienu iepriekš viesosies Austrijā un 23. februārī uzņems Ungāriju. Vēl grupā būs Eiropas čempione Slovēnija. "Īpaši pirmajām divām spēlēm ideja ir izmantot spēlētājus ar stabilu spēļu praksi, kuri atbildīs mūsu spēles stilam. Tomēr dažās pozīcijās mums ir problēmas. Taču tādas ir visiem: Eiropā tikai Serbija, Latvija un Lietuva nedod pases ārzemniekiem. Atbalstu pašmāju spēlētāju izmantošanu izlasēs, taču mūsdienu sporta pasaulē bez leģionāriem iztikt ir gandrīz neiespējami. Taču svarīgi ir tas, lai šis leģionārs būtu stiprāks par vietējiem un padarītu viņus labākus."

Bagatskis arī vēlas radīt vienotu izlašu sistēmu: "Plānu ir daudz. Runājam ar treneriem, kā šo procesu padarīt kvalitatīvāku. Ukrainas sistēma nav vecmodīga, taču tajā pašā laikā tā arī nav ļoti moderna. Labs piemērs ir Somija: tās galvenais treneris Henriks Detmans vēlas, lai visas komandas, sākot no U16, strādātu pēc viņa sistēmas. Vēlamies izstrādāt treniņu principus visām komandām, sākot no U14, lai jaunie spēlētāji nākotnē jau būtu pazīstami ar lielās izlases prasībām."

Februārī kvalifikāciju sāks arī Latvijas izlase, 21. februārī uzņemot bosniešus un 24. februārī spēlējot Bulgārijā. Vēl apakšgrupā būs arī Grieķija. Finālturnīram, kas notiks Vācijā, Gruzijā, Čehijā un Itālijā, kvalificēsies grupas trīs stiprākās vienības.

Izmantotie resursi:
https://fbu.ua/news/aynars-bagatski...
https://twitter.com/alex_proshuta/s...

     [+] [-]

, 2019-09-24 18:55, pirms 5 gadiem
Gan jau, ka uz Šmitu varam necerēt

  +6 [+] [-]

, 2019-09-24 19:00, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Gan jau, ka uz Šmitu varam necerēt
Pirmais, kas ienāca prātā.. Kamēr nemainīsies tas liekēžu kantoris, kas nespēj neko lielu paveikt, tikmēr basketbols nedabūs potenciālos līderus..

  +4 [+] [-]

, 2019-09-24 19:11, pirms 5 gadiem
Kamēr ne izmetīs Šnepu tikmēr tajā miskastē nekas nemainīsies

  +5 [+] [-]

, 2019-09-24 19:30, pirms 5 gadiem
Njā... Forši ukraiņiem...

  -2 [+] [-]

, 2019-09-24 19:50, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Pirmais, kas ienāca prātā.. Kamēr nemainīsies tas liekēžu kantoris, kas nespēj neko lielu paveikt, tikmēr basketbols nedabūs potenciālos līderus..
Šoreiz uzskatu, ma tas nav LBS dēļ, jo Šmits ir tuvākais rezervists garajā galā un pie problēmām, viņš tiek laists laukumā....protams, vēl var būt tā, ka visi veseli un Šmits tiek palaists

  +2 [+] [-]

, 2019-09-24 19:52, pirms 5 gadiem
LbS tikmēr viss mierīgi. Elementāra komunikācija

     [+] [-]

, 2019-09-24 20:04, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šoreiz uzskatu, ma tas nav LBS dēļ, jo Šmits ir tuvākais rezervists garajā galā un pie problēmām, viņš tiek laists laukumā....protams, vēl var būt tā, ka visi veseli un Šmits tiek palaists
Tu skaties, ka šosezon nav vairāk spēles, kur Šmits nemaz netiek pie minūtes laukumā..

  -1 [+] [-]

, 2019-09-24 20:12, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Tu skaties, ka šosezon nav vairāk spēles, kur Šmits nemaz netiek pie minūtes laukumā..
Tiek vai netiek galvenais ,lai var palīdzēt izlasei.

     [+] [-]

, 2019-09-24 20:12, pirms 5 gadiem
Kamēr nemainīsies tas liekēžu kantoris, kas nespēj neko lielu paveikt, tikmēr basketbols nedabūs potenciālos līderus..

vot jejbogu jautājums uznirst
-kas Šnepam no šitā kkas kabatā ripo?
-jo čalis tikai ēd un slavē

     [+] [-]

, 2019-09-24 20:13, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Tu skaties, ka šosezon nav vairāk spēles, kur Šmits nemaz netiek pie minūtes laukumā..
Tam īsti nav nozīmes šajā gadījumā. Visticamāk ACB gan jau tās pašas minūtes būs. Viss ir atkarīgs vai traumu nebūs un kā Oriola ar Mirotiču spēlēs

     [+] [-]

, 2019-09-24 20:20, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Tiek vai netiek galvenais ,lai var palīdzēt izlasei.
To Tu man nesaki.

     [+] [-]

, 2019-09-24 20:21, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tam īsti nav nozīmes šajā gadījumā. Visticamāk ACB gan jau tās pašas minūtes būs. Viss ir atkarīgs vai traumu nebūs un kā Oriola ar Mirotiču spēlēs
Un Ķipa izkrītot Deivīsam vai Tomičam Ukraiņa loma nebūtu tāda pati? Šie spēlētāji šobrīd komandā ir vienādā situācijā.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-24 20:35, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Un Ķipa izkrītot Deivīsam vai Tomičam Ukraiņa loma nebūtu tāda pati? Šie spēlētāji šobrīd komandā ir vienādā situācijā.
Nav vienādā, tomēr pārbaudes spēles parādīja, ka pirmā opcija, no viņiem abiem, ir Šmits...Atceries, ka pērn Oriola spēlēja kā C un to pašu Mirotičs var.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-24 20:41, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šoreiz uzskatu, ma tas nav LBS dēļ, jo Šmits ir tuvākais rezervists garajā galā un pie problēmām, viņš tiek laists laukumā....protams, vēl var būt tā, ka visi veseli un Šmits tiek palaists
Kāpēc Bagatskis personīgi ir jau braucis un runājis, bet no Latvijas neviens???

  +2 [+] [-]

, 2019-09-24 20:50, pirms 5 gadiem
Jautājumu irdaudz pirms EČ. Svarīgi , kā izlasē iejutīsies vecākais treneris Štelmahers. Atbildība būs liela. Kaut es vairāk par ārzemju trenera piesaistīšanu. Dzīvosim-redzēsim.