Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ukrainas basketbola izlase plāno turpināt mājas spēles aizvadīt Rīgā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ukrainas basketbola izlase plāno turpināt mājas spēles aizvadīt Rīgā
Ukrainas izlase. Foto: FIBA

Intervijā portālam ''tribuna.com'' Ukrainas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Volodimirs Drabikovskis atklājis, ka šīs valsts izlases savus mājas mačus vēl vismaz pārredzamā nākotnē plāno turpināt aizvadīt Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Kopš Krievijas sāktās invāzijas Ukrainā šīs valsts basketbola izlases kvalifikācijas spēles aizvadījušas Rīgā. Tikmēr Ukrainas spēcīgākā basketbola komanda ''Prometey'' kļuva par Latvijas - Igaunijas līgas čempioni, šobrīd cīnoties par uzvaru ULEB Eirokausā un automātisku ceļazīmi uz Eirolīgu. Zināms, ka klubs arī nākamajā sezonā turpinās bāzēties Rīgā.

Intervijā portālam ''tribuna.com'' Ukrainas Basketbola federācijas ģenerālsekretārs Volodimirs Drabikovskis atzinis, ka arī basketbola izlases turpinās bāzēties Rīgā. ''Domāju, ka vēl paliksim Rīgā. Pirmkārt, esam izveidojuši labas attiecības ar Latvijas kolēģiem, bet, otrkārt, viņi arī mūs pašus ielūdz. Esam jau izstrādājuši visu nepieciešamo, sākot no loģistikas un beidzot ar spēļu formām. Mūs Rīgā viss apmierina. Cik zinu, arī ''Prometey'' turpinās spēlēt apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā,'' pauda Drabikovskis, kurš gan nenoliedza, ka arī Ukrainas Basketbola federācija izskatījusi citas alternatīvas. ''Līdzīgi kā ''Prometey'', izskatījām iespēju būt tuvāk Ukrainai - Polijā. Jāsaka, ka līdz šim mēs neko labāku par Rīgu neesam atraduši,'' teikto turpināja federācijas ģenerālsekretārs.

Līdz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām Ukrainas vīriešu basketbola izlasi trenēja Ainars Bagatskis, bet pēc tam, kad ukraiņi nekvalificējās finālturnīram, sadarbība tika pārtraukta. ''Šķīrāmies bez kāda konflikta. Mūsu līgums beidzās 2022. gada rudenī, bet to pagarinājām līdz Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām. Mutiski vienojāmies - ja tiksim uz finālturnīru, sadarbību turpināsim. Mums ir ļoti labas attiecības un joprojām uzturam kontaktu, jo viņa sieva mums ir daudz palīdzējusi ar iekārtošanos Latvijā.'' Drabikovskis atklāja, ka izvērtēta ''Prometey'' trenera Ronena Ginzburga kandidatūra vakantajam amatam, taču uzsvērts, ka federācija šobrīd viņu neesot varējusi atļauties.

Izmantotie resursi:
https://ua.tribuna.com/uk/tribuna/b...