Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

PK kvalifikācija: Nigērijai un Mozambikai otrās uzvaras un plats solis pretim Ķīnai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

2019. gada FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas Āzijas zonas mačos šodien savas otrās uzvaras divos mačos svinēja Mozambikas un Nigērijas valstsvienības, kas pieveica attiecīgi Centrālāfrikas Republiku un Ruandu.

Mozambikas izlasi var uzskatīt par Āfrikas zonas pārsteigumu - mozambikāņi pēdējo divu dienu laikā ir izcīnījuši divas pārsteidzošas uzvaras pēc kārtas. Vakardien šī valstsvienība, pateicoties fantastiskai trešajai ceturtdaļai (20:4), samērā negaidīti ar rezultātu 66:53 uzveica Kotdivuāru.

Šodien Mozambika spēkojās ar Centrālāfrikas Republiku. Pirmās 30 minūtes tika aizvadītas ļoti dramatiskā cīņā, viena punkta pārsvaram piederot CĀR - 39:38. Tomēr mača noslēgumā veiksmes stariņš uzspīdēja Mozambikai, kas ar vairākiem maziem izrāvieniem nodrošināja sev uzvaru ar 59:52.

Otrajā D apakšgrupas cīņā pārsteidzošu pirmo uzvaru svinēja Kotdivuāra, kas ar 67:60 apspēlēja vienu no Āfrikas kontinenta spēcīgājkajām vienībām Senegālu.

Savukārt B grupā izcilu spēli aizvadīja Nigērijas izlase, kas samala miltos Ruandu - 108:53. Mača uzvarētāja liktenis tika izšķirts jau pirmajās desmit minūtēs, kad nigērieši bija atrāvušies līdz +18 (31:13). Uzvarētāju rindās ar vismaz deviņiem punktiem izcēlās uzreiz septiņi spēlētāji.

Visbeidzot pirmajā spēļu kārtā zaudējušo komandu divkaujā Mali ar 79:76 uzvarēja Ugandu.