Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Junioru izlasei sākas Eiropas čempionāta cīņas

Jānis Celmiņš

Junioru izlasei sākas Eiropas čempionāta cīņas
Armands Ošiņš
Foto: www.basket.lv

Ar spēli pret Bulgārijas vienaudžiem Eiropas čempionātu šodien uzsāks Latvijas U-18 basketbola izlase. Apakšgrupā mūsējo pretinieki būs arī turki un grieķi.

Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātu uzsāks ar trim C apakšgrupas spēlēm pret Bulgārijas, Turcijas un Grieķijas jaunajiem basketbolistiem, attiecīgi ceturtdien, piektdien un sestdien.

Gatavojoties turnīram Latvijas jaunie basketbolisti tikās ar Francijas U-18 izlasi, vienaudžiem no Krievijas, kā arī ar Latvijas U-20 izlasi. Pārbaudes spēlēs piedzīvojot vien zaudējumus, Latvijas izlase laikā no 15. līdz 19. jūlijam aizvadīja pēdējo treniņnometni, bet 21.jūlijā komanda devās uz Francijas pilsētu Mecu, kur risināsies Eiropas čempionāts.

Pēc pēdējās pārbaudes spēles ar Krievijas U-18 izlasi Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Rimbenieks nosauca tos 12 basketbolistus, kuri piedalīsies Eiropas čempionātā. Tie ir Nauris Miezis, Klāvs Freimanis, Uģis Pinete, Andris Misters, Jānis Antrops, Ernijs Ansons, Armands Ošiņš, Harijs Rubenis, Artjoms Butjankovs, Ervīns Jonāts, Mārtiņš Meiers, Viktors Iļjins.

"Ņemot vērā visus apstākļus, ar treniņ procesu varu būt apmierināts. Kaut ko spriest pirms čempionāta ir ļoti grūti, pirmā spēle mums ir jau šovakar un pēc tās jau varēsim izteikties krietni vien plašāk," Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Rimbenieks ir apmierināts ar sagatavošanās periodā paveikto darbu.

Treneru kolektīvs izpētījis arī visas komandas, kuras Latvijas izlasei stāsies pretī čempionāta C apakšgrupas spēlēs, mazāk zināma vien Grieķijas izlase. "Ar pretiniekiem čempionāta apakšgrupa esam iepazinušies visai labi. Bulgārijas izlases sastāvā nav liela auguma spēlētāju. Tā ir komanda, kurai patīk spēlēt ātru basketbolu un daudz mest no distances, arī viņu "garie" nekautrējas nākt ārā un mest daudz tālmetienu. Arī Turcijas izlases pārbaudes spēļu video ierakstus esam papētījuši – komanda ir spēcīga, ne velti pirms diviem gadiem U-16 čempionātā šie paši spēlētāji izcīnīja augsto ceturto vietu. Par Grieķijas izlasi zināms mazāk, bet ar viņiem spēlēsim tikai sestdien un laika izpētei vēl būs."

Latvijas U-18 izlases spēļu kalendārs Eiropas čempionāta C grupā

23.07. Latvija – Bulgārija, plkst. 14.30
24.07. Latvija – Turcija, plkst. 21.15
25.07. Latvija – Grieķija, plkst. 21.15

Izmantotie resursi:
basket.lv
fibaeurope.com