Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Tarakanovs: "Uzvara par 100 miljoniem"

Krievijas basketbola izlases ģenerālmenedžeris Sergejs Tarakanovs šīgada Eiropas čempionu izlases Krievijas uzvaru vērtē par 100 miljoniem ASV dolāru. Intervijā viņš atklājis arī citas panākumu nianses.

Krievijas laikraksts "Sports daily" jeb "Спорт день за днем" intervijā ar Sergeju Tarakanovu atskatās uz septembrī Spānijā notikušo Eiropas čempionātu (EČ) basketbolā vīriešiem. Krievijas izlase čempionātā triumfēja, mājup dodoties ar zelta medaļām.

Viena no galvenajām tēmām bija nauda. Par prēmiju apmēru Tarakanovs atteicās runāt, jo tas esot komercnoslēpums. Uz jautājumu cik šāda uzvara EČ maksā, iesmējās, taču nosauca summu 100 miljoni ASV dolāru, kas acīmredzot domāta Krievijas izlases spēlētāju vērtība basketbola tirgū. Taču uzreiz piebilda, ka puiši esot bijuši ļoti noskaņoti uzvarēt un ne pirms, ne pēc turnīra par prēmijām neesot runājuši: "Galvenā motivācija bija parādīt, ka neesam autsaideri, ka velti esam norakstīti."

Pēc EČ Krievijas basketbola federācijas (KBF) prezidents Sergejs Černovs ar prieku atzīmēja, ka labs treneris (Deivids Blats) esot nolīgts par salīdzinoši zemu algu, t.i. - labi un lēti. Savukārt ģenerālmenedžeris Tarakanovs tagad precizē, ka treneris Blats ir nevis par lētu naudu, bet par saprātīgu naudu nolīgts. Šobrīd tiekot apspriesta trenera iespējamais algas paaugstinājums. Tarakanovs uzskata, ka tas ir labs menedžmenta darbs - iegūt augstas klases treneri, nemaksājot miljonus.

Arī par fiziskās sagatavotības treneri Frančesko Kucolīni Tarakanovs izteicās atzinīgi: "Vispār "Benetton" vadība negribīgi atļāva viņam strādāt ar Krievijas izlasi, jo viņš vienkārši ir superprofesionālis. Sākumā visi nesaprata viņa dotos vingrinājumus - tādi pavisam vienkārši un primitīvi. Bet visi skatās, komanda spēlē bez traumām vienu gadu, uzvar turnīrā. Spēlē otru gadu - bez traumām, atkal iegūst kādu kausu... Uzaicinājām viņu uz semināru Krievijā, bet mūsu treneri, diemžēl, nereaģēja uz viņa padomiem un neņēma nopietni. EČ mēs bijām, iespējams, komanda vislabākajā fiziskajā kondīcijā."

Ceturtdaļfinālu laikā pie Tarakanova par nākamo vasaru esot gājis runāt kāds Amerikāņu federācijas pārstāvis par kopīgu nometni pirms Olimpiādes. Komentējot Krievijas basketbola flagmaņa Maskavas "CSKA" mazliet nepārliecinošo sezonas sākumu, Tarakanovs to nosauca par laika jautājumu, kamēr basketbolisti saspēlēsies. Krievijas čempionāta grafiks esot sastādīts izlases vajadzībām - pēdējās spēles maija beigās, lai jau no 1. jūlija varētu pilnvērtīgi sākt izlases nometni. Tātad Tarakanovs kopā ar KBF ir izplānojis, ka spēlētāji mēnesi atpūtīsies.

Nobeigumā Tarakanovs uzvaru EČ nosauca par vēsturi, nesolot obligāti uzvarēt Olimpiādē.

Izmantotie resursi:
sportsdaily.ru

Slēpts komentārs: paalis

  +4 [+] [-]

, 2007-11-22 20:29, pirms 17 gadiem
nu bet viņi var arī uzskatīt sevi par varoņiem, piesmēja taču augstprātīgos spāņus, turklāt tādā spēlē...
Slēpts komentārs: peto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-22 20:35, pirms 17 gadiem
peto:
nu krieviem prieks sporta naudas nav zeel - taa kaa veel Eirops cempioni, tad mieriigi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2007-11-22 20:49, pirms 17 gadiem
Parasti, ja es kaut ko gribu komenteet, es vispirms izlasu rakstu cilveks vienkarsi pajokoja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-22 22:34, pirms 17 gadiem
Kur tāda aukstprātība un lielmanība tiem austrumu kaimiņiem. Kad zaudēja LV tad gan parkets bija par cietu

     [+] [-]

, 2007-11-22 23:34, pirms 17 gadiem
par 100 miljoniem olimpisko medalju nenopirks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-23 09:05, pirms 17 gadiem
Muļķi Jūs... 100 milj.dollāru ir tāds kā izteiciens krieviem. Tas nozīmē, ka naudā šo sniegumu nevar novērtēt.