Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

A. Zvirgzdiņš: "Labprāt izskatīšu visus piedāvājumus"

A. Zvirgzdiņš: "Labprāt izskatīšu visus piedāvājumus"
Ainārs Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Ceturtdien, 20.martā plkst. 18:30 Latvijas Radio 1 raidījumā "Piespēle" viesojās Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Marta sākumā atkāpies no Maskavas "Dinamo" galvenā trenera amata, tagad apņēmības pilns visus spēkus veltīt izlasei. Jūnijā Madridē olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā no 9. līdz 15. jūnijam Latvija A grupā spēlēs ar Senegālu un Japānu. Vai spēsim izmantot labvēlīgo kalendāru un nokļūt olimpiskajā Pekinā? Kāda ir šī brīža informācija par pretiniecēm un kāds varētu būt Latvijas izlases modelis?

Apsveicu ar atgriešanos Latvijā…,tā drīkst teikt?
Jā, protams, divi gadi aizvadīti Krievijā, pietiekami ilgs laiks, lai atgrieztos mājās.

Esi "pārsitis" visus līdzšinējos treneru rekordus?
Jā, līdz šim treneri Maskavas "Dinamo" klubā spēja izturēt 3-4 mēnešus un pēc tam tika mainīti. Krauliņš izturēja trīs mēnešus…

Tavs priekšgājējs trenera amatā bija teicis, ka "iģķi v ženskij basketbol, kak na razstrel…"(tulk. - "iet strādāt sieviešu basketbolā, tas ir apmēram kā iet uz nošaušanu…")
Es absolūti piekrītu, jo Krievija tā ir liela spriedze, lielas ambīcijas, visu laiku lielas prasības. Lai arī traumu dēļ ir izmaiņas sastāvā vai cita veida problēmas komandā, tomēr nepārtraukti tiek prasīts rezultāts. Tas rada stresu gan spēlētājām, gan treneriem. Tā daudzpakāpju struktūra, kas tur ir izveidota, neveicina tādu labdabīgu darbību un rezultātu.

Laikam arī tas neveicina darba kvalitāti, ja noslēdzot līgumu, apzinies, ka tas ir augstākais uz gadu, diviem?
Noteikti, taču uz mani tas neattiecās, jo man piedāvāja uzreiz trīs gadu līgumu. Taču apzinoties un prognozējot lietu secību, zinot iekšējās problēmas struktūrā, piekritu tikai gada līgumam un iespējai to vēl uz sezonu pagarināt.

Vai Anete Jēkabsone-Žogota nesasteidza, pagarinot līgumu ar Maskavas "Dinamo"?
Tas ir komplicēts jautājums. Pieļauju tādu varbūtību, ka pirms līguma slēgšanas ar Aneti sarunās tika piesaukts mans vārds un idejas. Bet faktiski Anete pati lemj un arī vienpersoniski pieņēma lēmumu. Viņa ir liela autoritāte un kluba līdere.

Tagad Latvijā centies apmeklēt visus basketa mačus. Klātienē vēroji arī "TTT/Rīga" un SK "Cēsis" divcīņu. Vai viešņas izmantoja visu savu arsenālu, vai bija vērā ņemami mēģinājumi lauzt spēles gaitu?
Grūti spriest par cēsinieču taktisko plānu, iespējams notiek eksperimenti. Tikko ieradusies arī Seilsa. Pieļauju, ka viņi gribēja izmēģināt dažādas sistēmas. Varēja manīt, ka uzbrukumā vēl nav saspēlētības, arī aizsardzībā netika galā ar "TTT" centra spēlētājām. Būšu noteikti Cēsīs uz otro spēli, tad arī varēšu dot detalizētāku komentāru.

Tev portālā eSports.lv iesūtīts 21 lasītāju jautājums, interese par iespējamo darbu klubos - vai Valmierā, ko domā par Ventspili, ASK. Ja būtu piedāvājums pat no WNBA?
Kāpēc gan nē, labprāt izskatīšu visus piedāvājumus. Esmu daudz strādājis ar vīriešu klubiem un neizslēdzu tādu iespēju vadīt Latvijas dāmu izlasi, bet trenēt vīriešu komandu.

Ja Tev būtu virtuālie 100 lati, uz kuras komandas uzvaru liktu - "TTT" vai "Cēsis"?
Man aizdomas, ka tā varētu būt "TTT."

Vai, Tavuprāt, abu pieminēto klubu budžeti, tas varētu būt ilgtermiņa projekts?
Man grūti atbildēt, jo daudz kas no sponsoriem atkarīgs. Man ļoti gribētos, lai vismaz viena komanda spēlētu Eirolīgā, bet otra – Eiropas kausu apritē.

Par krievu "slinkumu" izaudzināt pašiem savas saspēles vadītājas, bet iet vieglāko ceļu - naturalizēt melnādainās. Vai piekrīti, ka tas taču degradē izlašu jēgu - bagātās valstis nopērk ko grib un praktiski nākotnē vairs nebūtu lielas atšķirības starp klubiem un izlasēm…
Bet ja nauda ir…ko darīt? Ja mums arī trūktu pēkšņi kādas pozīcijas spēlētājas un ja būtu iespējas, tad domāju, ka mums arī būtu jāiet šis ceļš.

Bet mūsu dienvidu kaimiņi līdzīgā situācijā atteica pilsonību amerikānietei K. Duglasai. Vai viņi kļūdījās to izdarot, vai arī lietuviešiem vairāk patriotisma?
Tur bija savādāk, cik atceros. Pilsonības jautājumā atteica prezidents.

Aināru Zvirgzdiņu iztaujāja Inita Kresa. Visu interviju var noklaustītes Latvijas Radio 1 mājas lapā www.latvijasradio.lv.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: nos89
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-22 13:45, pirms 16 gadiem
Nu un tad? Vai tu spēj iedomāties, cik grūti ir uzrunāt uz "Jūs" cilvēku, kuru labi pazīsti, lai arī intervijā? Un nevajag tik ļoti par to pārdzīvot, jo ir valodas, kurās nemaz nav tādas it kā pieklājības formas "jūs"...
, 2008-03-22 13:56, pirms 16 gadiem
Man liekas interesants projekts būtu ASK un Zvirgzdiņš!!!
, 2008-03-22 14:03, pirms 16 gadiem
Arī man šķiet ka Zvirgzdiņš būtu īstais treneris kas nomainītu Butautu pēc šīs sezonas ASK komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-22 14:12, pirms 16 gadiem
grūti būtu savienot sieviešu izlasi un vīriešu klubu. īpaši, ja tas vīriešu klubs ir ļoti ambiciozs. kā piemēram ASK.

bet pagaidām - lai laimīte pavada grūtajā ceļā uz Pekinu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-22 17:13, pirms 16 gadiem
uz dzeku izlasi!!!!!!!!!!! 100% es par vinju
Enija Vīksne un Luīze Sila. Foto: LBS

Enijai Vīksnei 10 piespēles, U20 meitenes piekāpjas "Euro 2024" saimniecei

Latvijas U20 sieviešu basketbola izlase piektdien, 14. jūnijā, pirmajā pārbaudes spēlē "Rimi" Olimpiskajā centrā zaudēja Vācijai ar 70:90. Enijai Vīksnei 11 punkti un 10 rezultatīvas piespēles. Sestdien plkst. 18:00 komandas tiksies atkārtoti.
Latvijas valstsvienības basketbolisti. Foto: FIBA
45

17 kandidāti pirmdien sāks gatavošanos olimpiskajai kvalifikācijai Rīgā

Pirmdien, 17. jūnijā, Latvijas vīriešu valstsvienības kandidāti sāks gatavoties 2. jūlijā “Arēnā Rīga” startējošajam olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Uz treniņnometni uzaicināti 17 basketbolisti, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks cīņai par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Dāvids Vīksne. Foto: basket.lv
6

Latvijas izlases B sastāvs vēlreiz tiek galā ar Somijas jaunajiem talantiem

Ceturtdien, 13. jūnijā, Latvijas vīriešu valstsvienības B sastāvs arī otrajā treniņspēlē pārspēja Somijas jauno talantu komandu “Susijengi Rising Stars” – 70:62 (19:20, 41:37, 55:53).