Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bondars: "Vai "brendots" treneris palīdzēs?"

Bondars: "Vai "brendots" treneris palīdzēs?"
Mārtiņš Bondars
Foto: Romāns Kokšarovs,
Sporta Avīze

Latvijas Basketbola savienības (LBS) padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars sniedzis savu komentāru par Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases galvenā trenera izvēli.

"Galvenā trenera izvēle nav vienkāršs jautājums. Debates par galvenā trenera amata kandidātiem un par tā izvēles veidiem, vienmēr ir bijušas un būs, turklāt tas tā ir ne tikai basketbolā, bet arī citos sporta veidos. Lai adekvātāk varētu izvēlēties valstsvienības treneri, ir jāizdara secinājumi par pagātnes pieredzi attiecībā uz vīriešu nacionālo izlasi un basketbolu kopumā. Ar mūsu iekšējo treneru un spēlētāju resursu pēdējo desmit gadu laikā mums tikai vienreiz ir izdevies izrauties un iekļūt astotniekā, pārējās reizes esam cietuši smagas sakāves," uzskata Bondars.

"Šobrīd notiek spekulācija ap to, ka mums nepieciešams "brendots" treneris, un tad viss būs kārtībā. Uzskatu, ka Latvijas basketbolam galvenā problēma nav bijusi "brendotu" treneru trūkums. "Brendots" treneris atbrauks uz diviem mēnešiem, novadīs astoņas spēles un viss - aizbrauks projām un par Latvijas izlasi nedomās. Tādā gadījumā Latvijas basketbols iegūtu tikai uz pāris mēnešiem, bet ne vidējā vai ilgtermiņā, turklāt no tāda procesa zaudētu arī spēlētāji un treneri. Nenada Trajkoviča gadījumā mums būtu treneris, kurš strādātu 365 dienas gadā ar domu, ka viņš rada sistēmu nacionālajai vīriešu izlasei un dod svaigas idejas Latvijas basketbolam kopumā, lai varētu domāt par basketbola ilgtermiņa rezultātiem un attīstību Latvijā," norāda LBS padomes priekšsēdētājs.

Pēc Bondara domām Latvijas basketbolam "ir nepieciešams pienesums no malas", lai efektīvāk izmantotu pašreizējo spēlētāju resursus un Trajkovičs spētu sniegt to pieredzi, kas pašmāju basketbolam pašlaik trūkst.

"Jāņem vērā arī tas, ka NBA klubam Goldensteitas "Warriors" būtu daudz komfortablāka sajūta, aizdodot Andri Biedriņu Latvijas izlasei. Pie tam viņi būtu gatavi no savas puses dot papildus resursus gan uzbrukuma veidošanai, gan fiziskās sagatavotības pilnveidošanai un, ja nepieciešams, arī sporta psihologa pakalpojumiem. No šī procesa varētu iegūt ne tikai Andris Biedriņš, bet visi spēlētāji, kas spēj un grib izmantot šādus resursus un vēlas augt. Es ticu, ka tādi Latvijas basketbolā noteikti ir. Svarīgi būtu, lai arī mūsu treneri varētu mācīties no tiem, kuri patiešām ir trenējuši un arī šobrīd trenē pasaules augstākajā līmenī," uzskata LBS amatpersona.

"Ņemot vērā savu iepriekšējo pieredzi, es varu teikt tikai vienu - nevar spiest, vai cilvēks būtu, vai nebūtu spējīgs, pirms viņš ir uzsācis darbu. Tās ir tikai spekulācijas par tēmu, kā būtu, ja būtu. Ja man atbild, ka šobrīd vienīgais risinājums ir treneris, kam ir Eirolīgas spēļu pieredze vai skaļš vārds, es domāju, ka nē - tas nav risinājums Latvijas basketbolam," noslēdz Bondars.

Informāciju sagatavoja:
LBS preses sekretāre Dace Avena

     [+] [-]

, 2008-02-22 17:45, pirms 16 gadiem
njaa, jaskatas ,redzesim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-22 17:48, pirms 16 gadiem
Skiet mums jau ir zinams treneris! tikai laika jautajums kad par to pazinjos oficiali!

  +4 [+] [-]

, 2008-02-22 17:49, pirms 16 gadiem
365 dienas gadā ar domu, ka viņš rada sistēmu nacionālajai vīriešu izlasei un dod svaigas idejas Latvijas basketbolam kopumā, lai varētu domāt par basketbola ilgtermiņa rezultātiem un attīstību Latvijā,"

tas gan ir sviests, pat es nestrādāju bez brīvdienām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-22 17:55, pirms 16 gadiem
Kaut kas jau bija jāmaina, savādāk uz labo pusi neietu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-02-22 17:56, pirms 16 gadiem
Nu ja, vajag savu brendoto treneri kā palīgu - tagad Bondars bīda izlasē savu ģimenes draugu Bagatski - šodien baumas, tuvākajās dienās tā droši vien jau būs patiesība. Latvijas izlase pamazām pārvēršas par Kehra@Jankova privātbodīti

  +1 [+] [-]

, 2008-02-22 17:59, pirms 16 gadiem
Sava loģika un argumentācija visā tajā ir. Zināma pieredze treneru izvēlē Bondaram arī jau ir - Valmiera... Gribētos domāt, ka ar Latvijas projektu veiksies labāk.
Nepatīk, ka latvieši no paša latvieša mutes atkal par nemākuļiem un neveiksminiekiem tiek dēvēti.

  +3 [+] [-]

, 2008-02-22 17:59, pirms 16 gadiem
"Jāņem vērā arī tas, ka NBA klubam Goldensteitas "Warriors" būtu daudz komfortablāka sajūta, aizdodot Andri Biedriņu Latvijas izlasei.

Drīz jau izlasi arī sauks Latvian Warriors

  +3 [+] [-]

, 2008-02-22 18:05, pirms 16 gadiem
Par "brendotu" treneri pilnīgi piekrītu - ne jau tas ir rādītājs. Vispirms domāju 99% brendotie treneri jau ir ar darbu nodrošināti, un ko mainītu tikai par ļoti lielu naudu. Nebūsim arī naivi - LV izlase, kas ieņem pēdējās vietas EČ nebūs nekāda brendota trenera sapnis. Tā kkā mēs visdrīzāk dabūtu treneri, kuram vairs neko nevajag, un kurš vairs nepilnveidojas kā treneris, bet tikai gribēs nopelnīt vēl naudiņu vecumdienām. Visiem brendotajiem treneriem arī ir savs stils izveidojies, kuru pretinieku komandas labi zin, tādā ziņā "svaigs" treneris var būt kā slepenais ierocis taktiskā ziņā.

Bondara k-gam: lielākā problēma jau ir tā ap ko tauta šēmējas ir par to, ka trenera konkurss notiek lielā slepenībā, un ka nav apskatīti vēl (vismaz publiski) kādi kandidāti. Tagad sanāk, ka ņemam pretī pirmo, kuru iesaka vai kurš grib...valstsvienības treņēšana ir tomēr arī prestiža jautājums. Pie tam LBS uz balsošanu arī ir nostādīta situācijā, ka vai nu šis vai neviena cita reāla kandidāta nav, un tagad jau nu tiešām vairs laika nav meklēt ko citu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-22 18:55, pirms 16 gadiem
Bondara teiktais liek noprast, ka Trajakovičs jau neoficiāli ir apstiprināts.....

  +2 [+] [-]

, 2008-02-22 19:19, pirms 16 gadiem
Bondara kungs konkrētu čugunu lej....
Un neuzskatu ka šis trenneris būtu LV izlases cienīgs...
Labāk maksāt brendotam kaut miljonu bet no viņa prasīt ari rezultātu... A no šitā noteikti tuvākā laikā netiks prasīts nekas un viss tiks piedots jo redz nebūs vēl iestrādājies un vēl nezin kas.. Un tad jau arī visi šī brīža labākie basketbolisti vairs nebūs tik labi... Un rezultāts galu galā būs tāds pats kā pie Muižnieka...
Ceru protams ka kļūdos.

     [+] [-]

, 2008-02-22 19:28, pirms 16 gadiem
Bondara k-gs!!!
Kāpēc netiek atbildēts uz jautājumu, ka Trajkovičs ir no tā paša kantora, kurā darbojas Latvijas izlasei ļoti noderīgais konsultants Jankovs, kurš sākumā norādīja, ka "viņa galvenais mērķis ir sakārtot Latvijas basketbola struktūru un palīdzēt jaunajiem basketbolistiem progresēt".
Latvijas vīriešu basketbola izlase - labs biznesa projekts - Serbijas speciālistu filiāle.

     [+] [-]

, 2008-02-22 19:47, pirms 16 gadiem
buļļu sūd.s šitais ir. Ok, ir vajadzigas jaunas asinis varbūt, bet tad var paņemt jebkuru pabiru no Eiropas un pateikt, ka tas esot strādājis Eiropā un ienesīs jaunas vēsmas.

Saskatu problēmu (korupciju?) tajā, ka tiek paņemts treneris serbs, kurš faktiski ir jau otrais aiz Jankova. KKā izskatās pēc GSW fārmkluba vai kā. Mums nevienam nav jāatskaitās un jāņem tas treneris, ko mums kāds ASV liek ņemt. Kehris aizbrauca uz ASV un Biedrs šamam noteikti pateica- ir tur šitais Nenads mums, ja tu paņemsi viņu, visticamāk, GSW laidīs. Ja nē, tad var apvainoties.

Piekritu, ka jauns treneris ir vajadzīgs, bet apšaubu šī kvalitāti. Bet nu laiks rādīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-22 19:54, pirms 16 gadiem
Atkal būs iz katru spēlētāju pa trenerim?

  +1 [+] [-]

, 2008-02-22 19:54, pirms 16 gadiem
diemzheel latvijaa ne tikai basketbola izlase, bet pat visas valsts vadiishana ir dazhu cilveeku piparbodiite..

  +5 [+] [-]

, 2008-02-22 20:18, pirms 16 gadiem
pamatots viedoklis. taču:
1. varbūt būtu bijis labāk dot šādu uzstādījumu pirms trenera meklēšanas? savādāk nevar saprast - treneris ir piemeklēts atbilstoši šiem uzstādijumiem, vai arī uzstādījumi ir piemeklēti atbilstoši trenerim...
2. pats Bondars atzīst, ka par šī trenera spēju vai nespēju vadīt izlasi pirms laika nevar spriest. (dod dievs, lai visas šaubas par viņa prasmēm izrādītos aplamas). taču 1000 km radiusā ap Rīgu ir desmitiem vai pat simtiem treneru, par kuru spēju vadīt izlasi var droši spriest pēc viņu pašreizējiem vai nesenajiem darbiem galveno treneru amatos. Domāju - ne viens vien no viņiem būtu ieinteresēts uz ilgtermiņa sadarbību.
3.GSW ir laba lieta. taču Biedriņa intervijā SA nekādu sajūsmu par jauno treneri un pārmaiņām izlases vadībā nejutu. turklāt Biedriņš, lai cik svarīgs viņš šobrīd izlasei nebūtu, nav pasaules naba un gan meistarības, gan patriotisma ziņā tomēr nedaudz atpaliek no Novicka vai Gasola...

     [+] [-]

, 2008-02-22 20:54, pirms 16 gadiem
Biedrins tacu pateica,ka vienmer! speles izlase ja vien nebus objektivu iemeslu(traumas,pamattdarbs utt) un nebutu korekti seit izdariit kaut kadus nekorektus salidzinajumus!

  -1 [+] [-]

, 2008-02-22 21:29, pirms 16 gadiem
letiņi tomēr ir tāda jocīga tauta - paši nevar, bet citam neļauj... kā tiek domāts kkas jauns, kkas savādāks, tā uzreiz kliedz, ka nevajag - kā nesanāk ar veco, tā ir bļaušna, ka vajag kko jaunu... skatos, ka visiem te vajag baigo kruto treneri, ok, ņemsim Mesinu...nē, ko tur ar švakajiem ķēpāties - ņemsim Filu Džeksonu, vo! tas jau nekas, ka treneris, kuram ir skaļš uzvārds, grib trenēt spēcīgu komandu un sasniegt augstākos mērķus bez riska...(moš vienīgi Nellijs, kad uz vecumu būs galīgi sajucis, piekritīs) jā, Spānija, Lietuva, Krievija, protams, uz šīm valstīm nāks jebkurš spēcīgs treneris, bet uz Latviju, nu nez, nez... šoreiz pat nav runa par naudu, ja nu vienīgi par tādu, ka no valsts budžeta atskata tik lielu summu, ka pensionāriem visu gadu algas nemaksātu! nesaku, ka mūsu izlase būtu švaka - gluži pretēji - mums ir jauna un perspektīva komanda, bet ar to vien ir par maz - brendotam trenerim vajag brendotu komandu un tās naudas jau arī nav mums tik daudz... domājat, ka samaksās algu trenerim un viss, trenēsimies 49.skolas zālē un par palīgiem ņemsim ko pagadās... nēeeee... ar skaļu treneri vajadzēs arī skaļus palīgus un visvisaugstākos standartus! tas būtu tas pats, kas ar 300 latu algu paņemt līzingā mašīnu par 30000 tūkstošiem latu...
domāju, ka mums šobrīd tiekm piedāvāts ļoti labs komplekts - treneris, kurš ir pietiekami zinošs, ambiciozs, ar labiem palīgiem un spēcīgu aizmuguri... mans ieteikums - pagaidīsim!

  +4 [+] [-]

, 2008-02-22 21:48, pirms 16 gadiem
Latviski būtu "zīmolots" treneris...

  +3 [+] [-]

, 2008-02-22 23:21, pirms 16 gadiem
Esmu vīlies Mārtiņa Bondara viedoklī jo viss ko viņš pateica būtu raksturojams kā atruna sliktam amata kandidātam. Demagogs Bondars. Un par to, ka viņš netieši atzina, ka treneris ņemts no GSW sistēmas, lai būtu garantija, ka AB tiek laists uz izlasi vienmēr. Bet pats AB teica, ka tas ir stulbi iedomāties, ka tas palīdzēs ja treneris būs no GSW sistēmas. Un tas par to "brendoto" treneri vispār bija pateikts pēc labākajiem politiķu paraugiem - mēs ņemam nepieredzējušu treneri būtībā sūdīgu un kā atmasku piemeklējam to, ka pieredzējis un treneris "ar vārdu" nebūtu ieinteresēts strādāt komandas labā (kas nav tiesa jo jebkuram izcilam trenerim ir svarīga reputācija). pēc ši tekstair skaidrs - Nends "Ne nado" Trajkovičš būs jaunais Latvijas izlases treneris. Nu neko darīt, lai veicas trenēšanā, lai pārliecina mani, ka viņš ir cienīgs strādāt ar mūsu izlasi... Būtībā es jau neuzskatu, ka Trajkovičš būitu slikts treneris vispār, bet katrā ziņā nepiemērots pieaugušo izlasei jo nav tāda veida pieredze. Protams var sākt teikt teikt to, ka kā tad, lai gūst pieredzi, ja neviens nedod iespēju utt., bet tādā gadījumā par treneri bija jākļūst mūsējam jo mums pietiek nepieredzējušu treneru, pārpārēm viņu... tas būtu lētāk gan arī jēga lielāka ...

     [+] [-]

, 2008-02-22 23:31, pirms 16 gadiem
to Daukis
+ Tev par pirmo apakšpunktu - kaa naglai uz galvas

  +1 [+] [-]

, 2008-02-22 23:34, pirms 16 gadiem
A ko tad, ja Biedriņu aizmaina no GSW? Nākošo izlases treneri skautosim no nākošā pieturas punkta?

  -2 [+] [-]

, 2008-02-23 00:35, pirms 16 gadiem
valsts par to maksaa, sabiedriiba cer, bet tiek kaarteejo reizi piedraazta, jo... kaads serbu onkuls grib kljuut par slavenu treneri. vai ne?

protams, ka nee! naudu sadaliis solidaari.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-23 00:45, pirms 16 gadiem
Ko ir devis Kosta Jankovs ar savām 365 dienām?? To, ka iesaka savu čomu Trejkoviču, kurš aizvadīs (ceu ka kļūdos) līdzīgas 365 dienas? Lai piedots man, ka trūkst uzticības, lasot viņa otrā plāna sasniegumus ar CSKA un Partizan, bet Valsts Izlasei viņš varbūt derētu.. arī kā 2.treneris.. Bet GSW arī citā gadījumā dod Biedriņu, arī tad ja būtu brendots un zināmāks treneris ar Eirolīgas pieredzi, vai ne tā?!!

     [+] [-]

, 2008-02-23 00:50, pirms 16 gadiem
Izskatās ka būs tā kā ar ZATLERU, kad liela tautas daļa negribēja, bet tas nekas, un nu sākam pierast un novērtēt, jo nav izvēles vairs.

     [+] [-]

, 2008-02-23 23:32, pirms 16 gadiem
Kur izrauts, ka Kostam ir 365 dienas? Cik zinu vins ne teju pec Eiropas Cempja darbu nesaka!

Valsts nauda basketbola - par sho vel var pasmieties - cik tur ir valsts nauda un cik piesaistiitaa.... bet nu tas taa, tiem, kas apmeram zina cik kura valsts instituucija vispar basim atveel