Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS noteikusi budžeta prioritātes

Jānis Pārums

LBS noteikusi budžeta prioritātes
LBS prezidents Ojārs Kehris un Kosta Jankovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

21.janvārī notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) Padomes šā gada pirmā sēde. Tajā apstiprināta Latvijas basketbola attīstības programma 2008-2011.gadam, Rīcības programma 2008.gadam, kā arī pieņemts lēmums par LBS šā gada budžeta apstiprināšanu.

LBS Padomes sēdi vadīja tās priekšsēdētājs Māris Riekstiņš, tajā piedalījās LBS prezidents Ojārs Kehris un Padomes locekļi: Viesturs Neimanis, Uģis Zemturis, Žoržs Tikmers, Edgars Jaunups, kā arī Ainārs Baštiks, Andris Ārgalis, Ainārs Ozols, Aigars Štokenbergs, Uldis Grāvītis, Olafs Berķis, Mārtiņš Lauva, Jānis Ķuzulis, Aigars Balčūns, Jānis Baiks un Kārlis Strēlis.

Latvijas basketbola attīstības programmā 2008-2011.gadam kā stratēģiskie mērķi definēti konkurētspējīgu spēlētāju sagatavošana, augstākā līmeņa sacensību norise Latvijā un reģionā, kā arī Latvijas komandu sasniegumi un basketbols kā Latvijas lepnums.

Rīcības programmā noteikts līdz 2008.gada martam veikt Latvijas basketbola jaunatnes auditu, tajā iesaistot gan labākos pašmāju, gan ārvalstu speciālistus; līdz 2007./08.gada sezonas beigām nodrošināt kvalitatīvu debati par tā rezultātiem, lai nākamajā sezonā nepieciešamie jauninājumi tiktu ieviesti. Tie attieksies, pirmkārt, uz Latvijas Basketbola līgas sacensību sistēmu, ar mērķi vairāk iesaistīt un nostiprināt jauno spēlētāju vietu, lomu un progresa iespēju tajā. Otrkārt, paredzami plaši sistēmas uzlabojumi, kas risinātu jaunatnes sistēmas finansēšanas pašreizējās treneru un infrastruktūras problēmas.

Runājot par augstākā līmeņa sacensību norisi Latvijā, galvenā organizatoriskā prioritāte ir kvalitatīva čempionāta U-20 izlasēm vīriešiem nodrošināšana, kas šā gada augusta sākumā notiks Rīgā, kā arī, ievērojot augsti profesionālus standartus, sagatavoties 2009.gada Eiropas čempionātam sievietēm.

Latvijas basketbola attīstības programmā 2008-2011.gadam pausta arī iecere izveidot Eiropas vadošajām sieviešu basketbola līgām līdzvērtīgu sacensību sistēmu Baltijas reģionā, kas sekmētu Latvijas sieviešu basketbola klubu izaugsmi.

Lai basketbols ari turpmāk būtu populārākais sporta veids Latvijā, nepieciešams sekmēt tā konkurētspēju ar citiem sporta veidiem, kultūras un interaktīvajām izklaides iespējām. LBS jākļūst par profesionālāko un vadošo sporta organizāciju valstī.

Arī 2008.gada LBS budžetā akcentētas galvenajās iepriekšminētajās prioritātes – jaunatnes sistēmas pilnveidošana, augstākā līmeņa sacensību organizēšana un norise Latvijā un nacionālās izlases.

Ar pilnu Latvijas basketbola attīstības programmu 2008-2011.gadam un Rīcības programmu tuvākajā laikā būs iespējams iepazīties internetā LBS mājas lapā www.basket.lv

Informāciju sagatavoja:
LBS preses dienests

  +2 [+] [-]

, 2008-01-22 16:22, pirms 16 gadiem
prioritātes – jaunatnes sistēmas pilnveidošana, augstākā līmeņa sacensību organizēšana un norise Latvijā!

tieši tā.........

  +4 [+] [-]

, 2008-01-22 16:27, pirms 16 gadiem
vajadzētu padomāt pie pastiprinātas dopinga kontroles ieviešanas, sporta internātu izveidošanas, etc nevis populistisku mērķu sludināšanu

  +5 [+] [-]

, 2008-01-22 16:39, pirms 16 gadiem
vajadzētu izstrādāt arī pižonēšanas attīstības programmu 2008-2011 pieaicinot talkā Martinju Lauvu, kurš savu Range roveru nekaunīgi liek pašā arēnas priekšā. Man ir doma nopirkt veco sesto žiguli un griežoties laukā no visa spēka iedot sānos tam Roveram!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2008-01-22 16:45, pirms 16 gadiem
Nu tak nomierinies lai zīmējās,lai kam neesi redzējis kā zīmējās vienas kaimiņvalsts pilsoņi Jūrmalā, ja katrs Īrijas braucējs būtu pastrādājis tākā tas jauneklis tad mēs te dzīvotu stipri bagātākā valstī.

     [+] [-]

, 2008-01-22 16:46, pirms 16 gadiem
Nu viss jau būtībā ir pareizi! Vieīgi viss ir baigi plaši un nekonkrēti tādēļ arī par šo plānu izpildi būs ļoti grūti atskaitīties... galu galā jo plašāki mērķi jo plašāk arī var izvŗst to pilīšanu! Bet protams lai izodās viss jo arī man basetbols ir sirdij tuvākais sporta veids! (u protams vieglatlētika)

     [+] [-]

, 2008-01-22 17:11, pirms 16 gadiem
Ir pagājušas vairāk kā 100 dienas, gaidam Kostas Jankova atskaiti par padarīto !!!

     [+] [-]

, 2008-01-22 17:37, pirms 16 gadiem
Cerams, ka taa riiciiba paartaps ariidzan darbiibaa!
Jaunus kadrus jau saliks, bet tas buus liels talants shitaam superzvaigzneem likt stradat!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-22 19:36, pirms 16 gadiem
To belluschi:
1. Ja Tev ir kaut kas sakāms, tad pasaki to ar savu vārdu, nevis slēpjoties aiz pseidonīma.
2. Ieteiktu arī Tev sākt pižonēties, finansiāli atbalstot Latvijas jaunatnes basketbolu (kā es to daru) - vismaz 6. žiguļa vērtībā, vai vēl labāk - tādā apjomā, kā es to daru. Tici man - tas būs daudz vērtīgāk, nekā to sadauzīt pret manas mašīnas sāniem.
3. Tā vietā, lai te rakstītu "izcilus" komentārus, aicinu Tevi darboties LBS Jaunatnes komisijā, kurā darbojos arī pats, un tad Tev būs iespēja zīmēties ar darbiem, nevis ar tukšiem komentāriem.

M. Lauva

     [+] [-]

, 2008-01-22 19:41, pirms 16 gadiem
nu taa teikt, koks ar diviem galiem... respect to Martins par atbalstu basiitim, bet mosh var tad jau uztaisiit VIP staavietu (kaut areenas priekshaa) bet tad arii apziimeet ar attieciigaam celjaziimeem un buus OK...

     [+] [-]

, 2008-01-22 19:50, pirms 16 gadiem
tik kas slēpjas aiz Jaunatnes komisiju? piemēram, kas finansēja dalību Baltijas jūras kausā (četras izlases bija)? jaunatnes sistēmu Latvijā stutē sporta skolas, kuras saņem pārsvarā līdzekļus no pašvaldībām (respektīvi nodokļu maksātāju nauda). protams, ieguldījums VEF izveidē ir ieguldījums Latvijas basketbola attīstībā, bet vai tas ir mecenātisms vai finansiāls aprēķins, jo labi zināms, ka sporta pelnīt tīri Latvijas mērogā nav iespējams, ja vien nedarbojas plaša sistēma, kurā iesaistīti uzņēmēji, federācijas, starptautiska līmeņa organizācijas

     [+] [-]

, 2008-01-22 19:58, pirms 16 gadiem
To Andris Kaira:

1. LBS Jaunatnes komsija nodarbojas ar Latvijas jaunatnes basketbola organizāciju, uzraudzību, koordināciju un attīstību.

2. 2007. gadā LBS Jaunatnes basketbola līgai esmu ziedojis LVL 20 000, 2006. - LVL 30 000. Tā ir publiski pieejama informācija un tā nav nodokļu maksātāju nauda, bet gan mana personīgā. Tāpat, papildus, kā jau minēji, atbalstu basketbola klubu VEF RIGA.

     [+] [-]

, 2008-01-22 20:05, pirms 16 gadiem
Tāpat gribētu atzīmēt, ka LBS Jaunatnes komisjai ir izstrādāts konkrēts rīcības plāns, kura realizāciju domāju atbalstīt gan ar savu darbu, gan finansēm. Būšu tikai priecīgs, ja atradīsies pēc iespējas vairāk cilvēku, kas sabiedriskā kārtā būs gatavi ziedot savu laiku un/vai finanses Latvijas jaunatnes basketbola sakārtošanai un attīstībai. Visiem interesentiem durvis LBS ir atvērtas - par to pārliecinājos pats, uzsākot sadarbību ar LBS 2006. gadā.

     [+] [-]

, 2008-01-22 20:26, pirms 16 gadiem
m.lauvam .a kur tā tava nauda aiziet pēc tam ,neesmu dzirdējis ka sporta skolām pēc taviem ziedojumiem būtu kas mazāk jāmaksā.( darbinieku algām,tik nesaki ka jaunatnes izlasēm,tas ir jau nodrāzsts zirdziņš).
nu par LBS vispār labāk nerunāt...lai pamācās no hokeja federācijas kur komandām vispār nekas nav jāmaksā,nu dalības maksa nu točna.a šeit plēš no klubiem deviņas ādas,atceries ka bez trim bāgātajiem pastāv arī vēl citi klubi latvijā....

     [+] [-]

, 2008-01-22 22:18, pirms 16 gadiem
par to jau ir runa, kur tā nauda paliek? sporta internāti, nometnes ar kvalificētu treneru piesaisti, jaunatnes izlašu finansēšanai, lai segtu dalību EČ,....var jau dot 100 000, bet kam? ceru, ka tas nav sava veida lobijs, jo projektu par un ap LBS ir daudz un dažādi, kuru izpildītāji (arī pastarpināti) bieži vien ir lielākie finansētāji, veidojot atgriezensiko ķēdi

1. Kādas ir lielākās Latvijas jaunatnes basketbola problēmas?
2. Kāda vieta Latvijas basketbola struktūrā paredzēta jauniešu basketbolam un jūsu komisijai? (pāris desmit gadus atpakaļ bija spēcīgā LJBL), tagad lielā mērā viss pārtransformējies sava veida klubu struktūrās (LBL 2.divīzija, ABL, Hansabankas jaunatnes līga), kas arī domā par jaunatnes basketbola stutēšanu)
3. Vai ir plānots par VEF Juniors izveidi?

     [+] [-]

, 2008-01-22 23:32, pirms 16 gadiem
1. Ne tieši, ne netieši nekad neesmu bijis (ne arī manas kompānijas) LBS piegādātāju vidū, jebkādā veidā! Viens no iemesliem, kāpēc esmu aktīvāk iesaistījies LBS darbībā, ir labāk saprast naudas izlietojumu un, iespējams, to darīt efektīvāk.

2. Mans personīgais!!!! viedoklis ir tāds, ka lielākā Latvijas jaunatnes basketbola problēma ir tā, ka ir ārkārtīgi daudz talantu, taču līdz lielajam basketbolam tiek ļoti, ļoti daži! Iemesli ir visdažādākie.

3. Jaunatnes basketbols ir izvirzīts par prioritāti nr. 1 LBS - tā kā, gribētos cerēt, ka uz taustāmiem rezultātiem arī nebūs ilgi jāgaida, jo visi tam nepieciešamie priekšnosacījumi pastāv.

4. Iespējams, ka jau nākamajā sezonā, tādā vai savādākā formā, 2. divīzījā spēlēs Vef fārmklubs. Patreiz pie tā strādāja, jo uzskatām to par vienu no būtiskākajiem nosacījumiem kluba attīstībai un mērķu sasniegšanai.

     [+] [-]

, 2008-01-22 23:45, pirms 16 gadiem
nu bet paši LBS jau atļaujat startēt visās līgas ar gandrīz vai neierobežotu daudzumu ārzemnieku un līdz ar to kur tad lai tie jaunie perspektīvākie lai spēlē??? tikai otrajās divīzijās un kad kaut ko sāk parādīt tad aiziet uz trešās līgas ārzemju klubiem,jo priekš augstākās līgas viņu meistarība ir par mazu(nu doma šeit par trijiem lielajiem klubiem) .tikai ļoti ,ļoti mazs % tiek pie darba grandos.
nu bet kamdēļ LBS jāmaksā dalība par startiem Lv čempī un vis pārējais ,bet futbolā un hoķī nav??? vai LBS mārketings slikti strādā vai arī nauda tiek neprofesionāli novirzīta uz nepareizām sliedēm.

     [+] [-]

, 2008-01-23 12:49, pirms 16 gadiem
Tad jau iznaak, ka padaarga stavvieta