Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

PK izlozē piedalīsies Skola un Novickis, varētu mainīties grozu sadalījums grupās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PK izlozē piedalīsies Skola un Novickis, varētu mainīties grozu sadalījums grupās
Latvijas vīriešu basketbola izlase. Foto: FIBA

FIBA ceturtdien paziņoja, ka pēc astoņām dienām gaidāmā 2023. gada Pasaules kausa izloze Filipīnās plānota plkst. 14:30 pēc Latvijas laika. Tajā piedalīsies divas basketbola bijušās zvaigznes - Luiss Skola un Dirks Novickis, bet portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka varētu mainīties grozu sadalījums grupās - Latvijas pretinieces varētu būt no otrā, ceturtā un astotā groza.

Jau augusta beigās un septembra sākumā Filipīnās, Indonēzijā un Japānā norisināsies 2023. gada Pasaules kauss, kurā pirmo reizi piedalīsies Latvijas vīriešu basketbola izlase. Lai arī atlases cikli noslēdzās šī gada februāra beigās, FIBA vēl nav paziņojusi grozu sadalījumu, un sagaidāms, ka tas notiks tikai īsi pirms pašas izlozes, 29. aprīlī.

Ceturtdien FIBA gan izsūtīja oficiālu relīzi, kurā atklāts 29. aprīļa izlozes oficiālais norises laiks - tā Filipīnās ''Araneta Coliseum'' gaidāma plkst. 19:30 pēc vietējā laika jeb plkst. 14:30 pēc Latvijas. Tāpat paziņojumā minēts, ka izlozē uz skatuves palīdzēt tās norisē piedalīsies Argentīnas bijusī basketbola zvaigzne Luiss Skola un Vācijas basketbola leģenda Dirks Novickis. Tāpat ar muzikālajiem priekšnesumiem uzstāsies pasaulē zināmi mūziķi.

Kopumā 32 kvalificējušās izlases tiks iedalītas astoņās grupās par četrām komandām. 2019. gada Pasaules kausa izlozē vienās grupās atradās izlases no pirmā, ceturtā, piektā, astotā un no otrā, trešā, sestā un septītā groza. Sagaidāms, ka Latvijas izlase atradīsies sestajā grozā un, ja spēkā paliktu esošā sistēma, tad vīriešu izlasei pretiniecēs varētu tikt vairākas Eiropas izlases. Otrajā grozā visdrīzāk būs Francija, Slovēnija, Serbija un Lietuva, trešajā Grieķija, Itālija, Vācija un Brazīlija, bet septītajā Jordāna, Filipīnas, Angola un Libāna.

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka šoreiz FIBA plāno veikt izmaiņas. Rezultātā Latvija atradīsies vienā grupā ar otrajā, ceturtajā un astotajā grozā esošajām izlasēm. Ceturtajā visdrīzāk atradīsies Kanāda, Venecuēla, Melnkalne un Irāna, bet astotajā Kotdivuāra, Ēģipte, Dienvidsudāna un Kaboverde. Pašlaik FIBA oficiāli paziņojusi šo kārtību nav un uz portāla ''Sportacentrs.com'' jautājumu sniedza vien pieklājības atbildi, paužot, ka grozu sadalījums un izlozes kārtība tiks publicēta dažas dienas pirms tās norises 29. aprīlī. Jāmin, ka gadījumā, ja Latvija iekritīs Slovēnijas grupā, tad spēles aizvadīs Japānā, bet Kanādas gadījumā tā spēlēs Indonēzijā.

Pēc astoņām dienām plānotajai 2023. gada Pasaules kausa izlozei tiešraidē sekot būs iespējams FIBA ''Youtube'' kontā. Latvijas vīriešu izlase vasarā sāks gatavošanos turnīram un pirms tā aizvadīs līdz astoņām pārbaudes spēlēm, no kurām lielākā daļa norisināsies Latvijā.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-21 11:25, pirms gada
Žēl, ka nebūs pret ASV. Tieši pret amerikāņiem gribētos, lai beidzot samēro spēkus!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-21 11:52, pirms gada
Skudriniekss rakstīja: Žēl, ka nebūs pret ASV. Tieši pret amerikāņiem gribētos, lai beidzot samēro spēkus!
Finālā

     [+] [-]

, 2023-04-21 12:04, pirms gada
Es ceru ka būs tas grupu sadalījums jo tad labākā izredzes

     [+] [-]

, 2023-04-21 14:05, pirms gada
Nujā, ja ir 2,4,6 un 8 tad grupa Slovēnija, Melnkalne un dienvidsudāna būtu ļoti pateicīga, bet tik pat labi varētu sanākt Francija, Kanāda un Ēģiptē. Tāpēc jau baiga starpība īsti nav. 😃

     [+] [-]

, 2023-04-21 15:12, pirms gada
Balkāni- grieķi un d- slāvi kā VIENMĒR turpina shēmot, tāda misija