Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LKL prezidents: FIBA var pat nesapņot, ka izslēgsim "Žalgiri" vai "Rytas"

Rolands Eliņš

LKL prezidents: FIBA var pat nesapņot, ka izslēgsim "Žalgiri" vai "Rytas"
Remigijus Milašus
Foto: Fotodiena/P.Peleckis

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijus Milašus portālam „Basketnews.lt” paziņojis, ka neuzlūko par reālu scenāriju, kurā „Lietuvos Rytas” vai Kauņas „Žalgiris” paliek ārpus Lietuvas čempionāta, par spīti Lietuvas Basketbola federācijas paziņojumam par "Rytas" gaidāmo diskvalifikāciju.

Atbildot FIBA ultimātam, Lietuvas Basketbola federācija pauda gatavību diskvalificēt „Lietuvos Rytas” komandu, ja tā nākamajā sezonā piedalīsies ULEB rīkotajā Eiropas kausā. Ja šāda apņemšanās netiktu pausta, Lietuvas vīriešu izlase tiktu diskvalificēta no 2017. gada Eiropas čempionāta, turklāt iespējamas būtu arī plašākas FIBA sankcijas.

LKL prezidents Remigijus Milašus uzslavējis savas valsts Basketbola federāciju par ātri pieņemtu lēmumu, kas novērsis iespējamās sankcijas Lietuvas izlasei, turklāt tagad ir laiks nogludināt konfliktu un rast citu risinājumu. Savukārt par „Rytas” diskvalifikāciju Milašus izteicās skaidri un gaiši, norādot, ka tas ir tikai pagaidu lēmums, lai apmierinātu FIBA prasības, bet realitātē piemērots netiks:„Nebūs tā, ka mēs vienkārši izstumsim savus flagmaņus no līgas. Un lai FIBA par to pat nesapņo. Federācija pieņēma gudru lēmumu un novirzīja uguni no sevis, no izlases, kas var nebaidīties par vietu olimpiādē.”

„Taču nākotnē mūs sagaida jauni lēmumi,” turpināja Milašus. „Un šeit nav runa tikai par Lietuvu, bet par visu Eiropu. Mēs, līga, piekritām šobrīd palīdzēt Arvīdam Sabonim un Mindaugam Špokam (LBF ģenerālsekretārs), lai tiktu galā ar aktuālajām problēmām, bet neizslēdzu iespēju, ka nākotnē mēs veidosim atsevišķu organizāciju, kas būs neatkarīga no federācijas un līdz ar to arī no FIBA.”

„Bet šāds process joprojām vēl ir tālu, vēl mūsu rīcībā 4-5 mēneši,” sacīja Milašus. „Redzēsim, kā beigsies šī FIBA kauja, joprojām ir laiks. Es pastāvīgi uzturu kontaktus ar „Žalgiri” un „Rytas”. Šie klubi nekad nepametīs Lietuvas Basketbola līgu. Tās ir komandas, kuru dēļ cilvēki nāk uz basketbolu. Bez tām nebūtu ne Lietuvas čempionāta, ne vispār basketbola Lietuvā.”

Kā jau ziņots, FIBA ar diskvalifikācijām un to draudiem vērsās pie vairākām nacionālajām federācijām, cenšoties atturēt klubus no dalības Eiropas kausā, tā vietā pakļaujoties FIBA reglamentam un piedaloties jaunizveidotajā Čempionu līgā. Milašus gan norādīja, ka Čempionu līgas projektam ir būtiski trūkumi: „FIBA apsolījusi daudz naudas, kuras tai vēl nemaz nav. Klubi vēlas spēlēt tur, kur var nopelnīt, un FIBA pagaidām nav šāda vieta. Viņiem šobrīd pat nav sponsora, kas sniegtu garantijas. Eirolīga jau 15 gadus piedāvā sakārtotu sistēmu un līgumus ar klubiem, kas ir ļoti svarīgi.”

Izmantotie resursi:
https://www.basketnews.lt/news-9724...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-04-21 21:25, pirms 8 gadiem
...var jau gaisu bojāt, bet kāds svars ir līgas vadītājam? ...pirmo reizi dzirdu uzvārdu Milašus...atzīšos, ka nezinu arī , kurš ir Latvijā līgas priek§galā..

  -1 [+] [-]

, 2016-04-21 22:15, pirms 8 gadiem
Es nesaprotu - kapec viss nevarēja palikt kā lidz šim?
Eirolīga nākamsezon nebūs, vai kā?

  -1 [+] [-]

, 2016-04-21 22:19, pirms 8 gadiem
FIBA ir utu kantoris, kas redz kā Eiroligā grozās miljoni,tas nepatīk!! Tagad maisa gaisu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-21 22:56, pirms 8 gadiem
FIBA sen jau ir izlaidusi džinu no pudeles. Tas, ko viņi tagad dara, ir neveikls mēģinājums vēl vismaz kaut ko saglābt. Nu padomāsim loģiski. Kas tas par Eiropas čempionātu bez Spānijas, Serbijas, Lietuvas un citām Eiropas vadošajām izlasēm? Kas ies uz spēlēm? Kas pirks TV translācijas? Sviests tas viss ir. Vēl jau var pabiedēt, protams, ar olimpiādi. Taču nedomāju, ka tur amatpersonām tik tiešām vajadzētu vēl vienu skandālu. Pietiek jau ar absolūti politizētajām dopinga lietām un arvien pieaugušo neapmierinātību sabiedrībā. Cilvēki grib redzēt sacensībās spēcīgākos sportistus nevis kabinetos izspēlētās "šaha" partijas, lai tai vai citai valstij liegtu iespēju piedalīties spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-22 01:02, pirms 8 gadiem
Lietuvieši perfekti spēlē šo "basketbola partiju". Tagad FIBA neko nevar viņiem izdarīt, bet rudenī "diskvalificētais" Rytas vienkārši sāks spēles Lietuvas līgā, un situācija būs glābta.