Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kžiževskis apsver iespēju atgriezties ASV izlasē

Andrejs Siliņš

Kžiževskis apsver iespēju atgriezties ASV izlasē
Maiks Kžiževskis
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu basketbola speciālists Maiks Kžiževskis mainījis domas un sācis apsvērt iespējamo atgriešanos pie ASV vīriešu valstsvienības stūres līdz nākamo olimpisko spēļu beigām 2016. gadā.

66 gadus vecais Kžiževskis vadīja ASV izlasi no 2005. gada līdz pagājušajā gadā notikušajām olimpiskajām spēlēm Londonā. Šajā laika periodā Kžiževska vadībā komanda izcīnīja 62 uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Kžiževska kontā ar valstsvienību ir gan olimpiskie zelti Pekinā un Londonā, gan pasaules čempiontituls 2010. gadā. Jau pirms Londonas spēlēm Kžiževskis paziņoja, ka ilgāk komandā nepaliks un turnīrs Lielbritānijas galvaspilsētā būs pēdējais kā izlases galvenajam trenerim.

Tomēr astoņus mēnešus pēc šī notikuma Kžiževska domas mainījušās. "Iespēja pastāv," atzina titulētais Dūkas universitātes treneris. Kžiževskis jau aizvadījis ilgas sarunas ar izlases ģenerālmenedžeri Džeriju Kolandželo par iespējamo atgriešanos. "Domāju, process ir tuvu atrisinājumam," norādīja Kolandželo, kurš sākotnēji vēlējās nosaukt jauno galveno treneri gada sākumā, taču atlika šo procedūru, vēloties vēlreiz pārliecināt Kžiževski par atgriešanos.

Kā citi kandidāti uz galvenā trenera pozīciju tiek minēti Doks Riverss, Gregs Popovičs uun Dags Kolinss. Tiesa, līdz šim ne ar vienu no viņiem Kolandželo neesot runājis.

Kžiževskis un Kolandželo tiek slavēti par kultūras izveidošanu ASV basketbolā, kas nepastāvēja iepriekš. Proti, valstsvienībā vēlas spēlēt visi labākie amerikāņu spēlētāji, visas superzvaigznes. Ja Kžiževskis atgriezīsies amatā, visdrīzāk, tikšot veiktas izmaiņas pārējā treneru kolektīvā, ko iepriekš veidoja Maiks D'Antoni, Neits Makmilans un Džims Boehaims.

Izmantotie resursi:
Breaking news, real-time scores and daily...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-20 17:17, pirms 11 gadiem
Pietiks! Lai iet Dr.Rivers!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 17:27, pirms 11 gadiem
Dīvaini ka starp kandidātiem nav Spoelstra , Skotts Brūks , tibodo vai tas pats Džrodžs Karls???

  +2 [+] [-]

, 2013-05-20 17:33, pirms 11 gadiem
Kžiževskis ASV basketbola izlasei ir tas pats Bikovs RUS hokeja izlasei! Tieshi pec Bikova hokeja un Kzizevska basketbola atnakshanas,visas lielas zvaigznes grib spelet izlase un spele ar deksmi!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-20 19:06, pirms 11 gadiem
@druuupus87
Kpc ,lai spolestra un brooks buutu pie kandidaatiem? nebuutu heat LeBrona ,tad Miami buutu Milwaukee vai Toronto liimenii, treneris nekaads. Un Brooks neredzu kaa treneri ASV.