Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Blūms par Covid-19 slimības gaitu: "Bija diezgan pasmagi, teikšu godīgi"

Rolands Eliņš

Blūms par Covid-19 slimības gaitu: "Bija diezgan pasmagi, teikšu godīgi"
Jānis Blūms. Foto: Pallacanestro Reggiana

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms šorīt sarunā ar Latvijas Televīziju pastāstīja, ka otrdien saņēmis negatīvu Covid-19 testu un jūtas atguvies pēc slimības, kuru novērtēja kā smagu un aicināja neizturēties pret Covid-19 pavirši vai vienaldzīgi.

Jānis Blūms šosezon pārstāv Itālijas augstākās līgas klubu "Reggio Emilia", un komandā oktobra beigās vairākiem spēlētājiem, ieskaitot ilggadējo Latvijas izlases basketbolistu, tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. No vīrusa Blūms atlabis tikai pirms pāris dienām, negatīvu testu saņemot 17. novembrī. Blūms vakar aizvadījis pirmos treniņus pēc saslimšanas, kur viņam pastiprināti sekojuši mediķi, veicot dažādas analīzes.

Blūms pastāstīja, ka slimības laikā viņš nevarēja atstāt dzīvokli, jo Redžo pilsētas centrā to uzraudzīja arī policija: "Sajūta arī nebija tāda, lai ietu ārā. Nedēļa bija diezgan pasmaga, sākumā varbūt bišķi vienaldzīgi pret šo izturējos, jo domāju, nu, kas tad zini, vīruss. Bet arī, ja esi fiziski stiprs, tas vīruss tāpat tevi paņem. Bija diezgan pasmagi, teikšu godīgi."

Par slimības sākumu Blūms pastāstīja, ka sajutis sāpes ceļgalā un karstumu rokās, kam sekojis negatīvs Covid-19 tests, taču nākamās spēles rītā testā jau tika apstiprināta infekcijas klātbūtne organismā. "Trīs naktis bija diezgan smagas, temperatūra bija pie 39 grādiem," cīņu ar slimību raksturoja basketbolists. "Lauza un nenormāli sāpēja mugura, tā kā būtu uz ielas atspārdīts. Nenormālas sāpes bija, dzēru paracetamolu, daudz ūdens."

Blūms arī atzina, ka slimības uzliktais pārbaudījums bijis emocionāli smags, atrodoties vienam, un tas novedis pie domām, cik nopietna ir šī slimība. Blūms Latvijas televīzijas ēterā brīdināja citus, ka labāk pašiem nepārliecināties, kādas ir Covid-19 izraisītās sajūtas. Blūms arī nodeva aicinājumu cilvēkiem Latvijā būt vienotiem šajā grūtajā laikā, atbalstīt citam citu un arī palīdzēt Latvijas valdībai.

Blūms Latvijas izlasē debitēja nu jau tālajā 2002. gadā, izlases rindās aizvadījis 170 spēles un ir iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā arī šomēnes paredzētajām EČ kvalifikācijas spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ba...