Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bertāns rezultatīvāko trijniekā

Andrejs Siliņš

Bertāns rezultatīvāko trijniekā
Dairis Bertāns slovēņu grozā sabēra 29 punktus
Foto: FIBA Europe

Latvijas U-20 puišu valstsvienības aizsargs Dairis Bertāns pēc pirmā turnīra posma ar vidēji mačā gūtiem 20,3 punktiem ir trešais rezultatīvakais čempionāta spēlētājs.

Rezultatīvākais sniegums Dairim pirmajā spēlē pret Slovēniju, ko arī izdevās uzvarēt - 29 punkti. Mačos pret Krieviju un Spāniju rezultativitāte gan kritusies. Jācer, ka brīvā diena Dairim ļaus atgūt pietiekami daudz spēka, lai ar jaunu sparu uzsaktu turnīra otro posmu. Rezultatīvākais čempionāta spēlētājs šobrīd ir Vācijas izlases 207 centimetrus garais uzbrucējs Robins Benzings, kurš gan piedalījies divās spēlēs - pirmajā no tām 33 punkti, bet otrajā 23, līdz ar to vidēji mačā 28 punkti.

Otrais rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir horvāts Bojans Bogdanovičs ar vidēji 21,7 punktiem mačā. 200 centimetrus garais aizsargs rezultatīvāko sniegumu, tāpat kā abi pārējie trijnieka spēlētāji, parādīja pirmajā spēlē - 32 punkti. Visi trīs rezultatīvākie čempionāta spēlētāji arī vidēji pavadījuši laukumā visvairāk minūtes.

Labāko divdesmitniekā no latviešiem vēl ticis aizsargs Jānis Strēlnieks - ar vidēji 15,7 punktiem astotais rezultatīvākais turnīra spēlētājs. "Ventspils" basketbolists arī vienīgais no latviešiem, kas iekļuvis divdesmitniekā precīzāko metienu izpildītāju sarakstā - trāpīti 16 no 33 metieniem no spēles jeb 48,5 procenti, kas ir 14. rādītājs.

Lauris Blaus visprecīzāk no mūsējiem metis soda metienus - trāpīti 15 no 17 metieniem, kas ir 88,2 procenti un septītais rādītājs turnīrā. Arī Kristers Zeidaks aizmetis garām tikai divus, tacu izmetis mazāk - deviņus. Līdz ar to 77,8 procenti un 16. rezultāts.

Blaus arī labākais no latviešiem cīņā par atlēkušajām bumbām - vidēji 8,7 bumbas mačā un piektais rādītājs čempionātā. Lauris Mizis ar 6,7 bumbām 15., bet Zeidaks ar 6,3 - 17. Blaus gan ir pats labākais visā turnīrā cīņā par bumbām pie pretinieku groza - katrā mačā 4,3 reizes Lauris izcīnījis otrā uzbrukuma iespējas mūsējiem. Aizsardzībā vairāk bumbas izcīnījis Zeidaks - vidēji piecas spēlē. Blaus dalītā otrajā vietā bloķēto metienu rādītājā - vidēji 1,7 reizes pretinieks aizsūtīts mājās. Pirmajā mačā slovēņi pat četras reizes izbaudīja Blaua metienu bloķēšanas māku.

Rezultatīvo piespēļu rādītājā latviešu pirmajā divdesmitniekā nav. Bertāns, Zeidaks un Strēlnieks kopā ar vēl vairākiem spēlētājiem no citām izlasēm ar 1,7 piespēlēm mačā dala 29. vietu turnīrā. Pārtvertajās bumbās labākie no mūsējiem Mizis un Bertāns - vidēji 1,7 pārtvertas bumbas un dalīts 12. rezultāts. Pozitīvi, ka kļūdu rādītājā pirmajā divdesmitniekā arī nevar atrast nevienu latvieti - Strēlnieks ar 2,7 kļūdām spēlē ir tikai 24. Bertānam par 0,4 kļūdām mazāk. Strēlniekam vidēji četras piezīmes un dalīts piektais rezultāts šajā rādītājā.

Izmantotie resursi:
fibaeurope-u20men.com

  +3 [+] [-]

, 2009-07-19 16:30, pirms 15 gadiem
gaidam vēl labāku turpinājumu (fani)

  +3 [+] [-]

, 2009-07-19 17:20, pirms 15 gadiem
letiņi visās basketbola izlasēs ir starp rezultatīvākajiem, bet medaļas kā nenāk tā nenāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-21 10:46, pirms 15 gadiem
Ainars20 rakstīja: letiņi visās basketbola izlasēs ir starp rezultatīvākajiem, bet medaļas kā nenāk tā nenāk
nesi aizmirsis, ka U-20 izcīnija bronzu? un basketbols galu galā ir komandu sporta veids no offence