Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francijas treneris drafta pirmajam numuram Džakartu paredz kā labu NBA tramplīnu

Emils Ozerinskis

Francijas treneris drafta pirmajam numuram Džakartu paredz kā labu NBA tramplīnu
Viktors Vembanjama. Foto: FIBA

Francijas basketbola izlases galvenais treneris Vinsents Kolē dažas dienas pirms NBA drafta izteicies, ka viņaprāt Viktoram Vembanjamam, kura vārds tiks nosaukts ar pirmo izvēli, pirms debijas basketbola Mekā būtu vērtīgi spēlēt Pasaules kausa izcīņā, kurā Francijas pretinieki būs arī Latvijas basketbolisti.

Jau 14 gadus pie Francijas izlases stūres esošais Vinsents Kolē izteicās par iespējamo Viktora Vembanjamas spēlēšanu planētas meistarsacīkstēs: "Es priecātos viņu redzēt sastāvā, jo jau nākamgad norisināsies olimpiskās spēles. Manuprāt, arī viņš to vēlas. Pasaules kauss varētu būt labs karjeras tramplīns, kas Viktoru sagatavotu cīņai ar NBA spēlētājiem."

"Ceru, ka mēs sadarbosimies ar viņa komandu. Mēs viņus labi zinam. Saņēmu apsveikumus no ģenerālmenedžera," teica Kolē, kurš, protams, norādīja uz Sanantonio "Spurs" vadību. Neviens nešaubās, ka ar drafta pirmo izvēli Teksasas klubs nosauks tieši Vembanjamas vārdu. Iepriekš no "Spurs" rindām Francijas izlasei regulāri palīgā devās Tonijs Pārkers.

"Pasaules kausā Viktors varēs tikties ar spēlētājiem pret kuriem būs jādodas laukumā NBA sezonā. Tā ir vērtīga pieredze, ko Francijas čempionāts nevar aizstāt," atzīmēja Francijas valstsvienības galvenais treneris.

Francija pasaules kausa izcīņā spēlēs H apakšgrupā. Francija turnīru ievadīs ar spēli pret Kanādu 25. augustā. Pret latviešiem francūži dosies laukumā grupu turnīra otrajā spēlē 27. augustā pulsksten 16:30 pēc Latvijas laika. Savukārt pēdējā pretiniece grupā Kolē vadītājai komandai būs Libāna.

No grupas izies divas labākās komandas. Attiecīgi H grupas vienības otrajā posmā sacentīsies ar G grupas divām labākajām komandām, potenciālo pretinieču saraktā esot Spānijai, Brazīlijai, Irānai un Kotdivuārai.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-190835-...

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:15, pirms gada
Pilnīgi nelogiski viņam būtu spēlēt. Olimpiāde ir garanteta, kāpēc riskēt pirms kontrakta

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:38, pirms gada
Ar ko riskēt? Nu, pienāks NBA, tur ar varētu līdz Rookie spēlei nespēlēt, mazums.

Saprotu tos, kuriem ir neatrisinātas veselības problēmas vai līgums jauns jāslēdz. Bet ar ko riskētu Wembijs ar garantēto Nr1 līgumu? Kā jau teicu - pirmā nba pārbaudes spēle neatšķirsies ne ar ko citu kā jebkura spēle vasarā.

     [+] [-]

, 2023-06-19 18:45, pirms gada
Izlase nav tas pats kas klubs, ir daudz citu nianšu, noteikti spēlēs Viktors, bet apturas būs gan viņš vienkārši uzskatu uz nervozām nepārdomātām darbībām. Šķiet tikai pie danka grūti apturēt viņu būtu.

     [+] [-]

, 2023-06-19 22:13, pirms gada
Vis atkarīgs, no aizsardzības, nesen skatījos, latviski skatos spilgtākās epizodes klubā, īpaši ledz acīs, nemitīgie danki, un "step back" trīnīši. Ceru, ka tik ērti izlasē čalis nejutīsies, un nevarēs atļauties ērtam basketbolam, kā klubos, kas apturēt čali nevarēja