Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Esmu apmierināts, kā spēlētāji reaģēja dažādās spēles situācijās''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Esmu apmierināts, kā spēlētāji reaģēja dažādās spēles situācijās''
Luka Banki 2021. gada 17. jūnijā Olimpiskajā sporta centrā. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Luka Banki pēc zaudējuma pārbaudes spēlē ar 73:75 pret Poliju komentārā Latvijas Basketbola savienībai pauda, ka šī ir bijusi vērtīga spēlē, kurā, lai arī pieļautas pārāk daudz kļūdas, ir aizvadīts saturīgs sniegums. Treneris bija apmierināts par veidu, kā spēlētāji reaģējuši uz dažādām spēles situācijām.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien viesojās Polijā, kur aizvadīja pirmo spēli jaunā galvenā trenera Lukas Banki vadībā. Izlasei šis ir viens no pirmajiem sagatavošanās cikliem uz augustā notiekošo 2023. gada priekškvalifikācijas turnīru, kamēr Polija jau jūnija beigās uzsāks cīņu par pēdējām vietām uz Tokijas olimpiskajām spēlēm kvalifikācijas turnīrā Kauņā. Latvija uz Poliju devās ar sešiem debitantiem un jaunu sastāvu, pieredzējušākajam esot Dairim Bertānam, kuram uzticēja arī kapteiņa godu.

Izlase pirmo spēli Banki vadībā aizvadīja godam. Kristers Zoriks ar 14 punktiem otrajā puslaikā un precīzu caurgājienu 0.1 sekundes līdz pamatlaika beigām panāca neizšķirtu. Papildlaikā nedaudz meistarīgāki izrādījās poļi, kuri uzvarēja ar 75:73.

''Laba un vērtīga spēle. Izpaudās, ka mēs pagaidām vēl esam maz trenējušies kopā, bet pretī bija komanda, kura nopietni gatavojas svarīgam turnīram. Tomēr jau kopš spēles sākuma mūsu spēlētāji bija labi koncentrējušies un centās laukumā sekot uzstādījumiem. Otrās ceturtdaļas pēdējās minūtes bija sliktas, kurās izpaudās pretinieku pārsvars pieredzē un fiziskajā spēkā. Pieļāvām pārāk daudz kļūdu, ko daļēji var izskaidrot ar pagaidām vēl nepietiekamo laiku, ko esam strādājuši kopā. Esam tikai sagatavošanās procesa pašā sākumā,'' tā pēc spēles LBS mājas lapā citēts Banki.

Trešās ceturtdaļas vidū par nesportisko piezīmi spēle priekšlaicīgi noslēdzās Dairim Bertānam. Banki uzsvēra, ka bijis apmierināts par veidu, kā spēlētāji reaģējuši uz notikumiem laukumā: ''Otrais puslaiks bija ļoti interesants, kaut arī pārāk agri zaudējām Dairi Bertānu. Atradām veidu, kā izrādīt pretiniekiem nepieciešamo pretestību un pārņemt iniciatīvu. Labāk nospēlējot atsevišķas epizodes, varējām uzvarēt, taču šis vēl nav īstais brīdis, lai pievērstu lielu uzmanību rezultātam. Svarīgāks ir kopējais noskaņojums. Vēl jāizanalizē spēle, bet kopumā esmu apmierināts, kā spēlētāji reaģēja uz dažādām spēles situācijām. Mums ir talantīgu, daudzsološu spēlētāju grupa, kuri var dot un dos savu pienesumu valstsvienībai. Skatāmies uz priekšu un tupinām strādāt.''

Drīzumā izlasei sāksies otrais gatavošanās cikls pēc atvērto treniņu principa, kurā kā viens no spēlētājiem, kurš pievienosies, būs pieredzējušais Jānis Blūms. Jūlija vidū izlase uzsāks gatavošanos priekškvalifikācijas turnīram, kurš no 7. - 13. augustam notiks Rīgā. Tajā Latvija spēlēs pret Rumāniju un Baltkrieviju, tikai grupas uzvarētājai iekļūstot 2023 .gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Zināms, ka jūlija sagatavošanās posmā paredzētas četras pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
Vīriešu valstsvienība: Polijā sešas debijas,...

  +3 [+] [-]

, 2021-06-19 09:11, pirms 3 gadiem
Blūmam vajadzētu saprast, ka viņa laiks ir beidzies. Jādod iespēja jaunajiem puikām, laicīgi krāt pieredzi!

  +1 [+] [-]

, 2021-06-19 09:16, pirms 3 gadiem
Joprojām uzskatu ka vajadzēja paņemt Birkānu kurš ir tīrais saspēlnieks jo no Liepājas paņēma Geku un Blūmbergu bet Latvijas līgas labāko piesspēlētāju nē?

  +6 [+] [-]

, 2021-06-19 10:55, pirms 3 gadiem
Tas un tā rakstīja: Blūmam vajadzētu saprast, ka viņa laiks ir beidzies. Jādod iespēja jaunajiem puikām, laicīgi krāt pieredzi!
Tak lai jaunie viņu izkokurē, nav mākslīgi jādod šī vieta, bet lai jaunie paši paņem nevis kāds viņiem dāvina šo vietu. Ļoti patīk, ka Blūms raujās uz izlasi pat tad, kad vairs neviens viņu negaida.. Ja vēl kādreiz būtu atteicis, bet Jānis ar savu attieksmi noteikti ir pelnijis iespēju tikt sastāvā kaut 50 gados

     [+] [-]

, 2021-06-19 13:44, pirms 3 gadiem
Ir jau izkonkurējuši, un tāpēc arī uz treniņiem aicināt kādu jauno priekš nākotnes !

  +3 [+] [-]

, 2021-06-19 13:52, pirms 3 gadiem
Izlase, manuprāt, aizvadīja vairāk nekā zolīdu spēli, kur pie dažādu situāciju sakritības, varēja arī uzvarēt. Tāpēc + par sniegumu. Tā turpināt un viss būs bumbās! 👊
P.S. Birkāns nav šobrīd pilnībā vesels, iziet rehabilitāciju. Citādi noteikti būtu izlases sarakstā 😉

  +3 [+] [-]

, 2021-06-19 14:14, pirms 3 gadiem
Tas un tā rakstīja: Ir jau izkonkurējuši, un tāpēc arī uz treniņiem aicināt kādu jauno priekš nākotnes !
Pieredze, respekts un attieksme, tās ir svarīgas vērtības, kuras, pat ja vairs neizpaužas laukumā caur rezultātu, palīdz to nodot tālāk jaunajiem, lai ir uz ko līdzināties un tiekties. Blūms šajā ziņā ir izcils paraugs. Arī Dairis tieši tāpat.

  +4 [+] [-]

, 2021-06-19 14:16, pirms 3 gadiem
Robis rakstīja: Tak lai jaunie viņu izkokurē, nav mākslīgi jādod šī vieta, bet lai jaunie paši paņem nevis kāds viņiem dāvina šo vietu. Ļoti patīk, ka Blūms raujās uz izlasi pat tad, kad vairs neviens viņu negaida.. Ja vēl kādreiz būtu atteicis, bet Jānis ar savu attieksmi noteikti ir pelnijis iespēju tikt sastāvā kaut 50 gados
Man ar liekas, ka pie ideāliem apstākļiem jaunajam, lai tiktu izlasē, ir jāspēj ar savu sniegumu un attieksmi pierādīt, ka ir pelnījis. Šiem džekiem jau tā lielai daļai šī bija viegla dāvana.

     [+] [-]

, 2021-06-19 17:57, pirms 3 gadiem
Ir iespēja kkur hightlightus paskatiities?

     [+] [-]

, 2021-06-19 20:11, pirms 3 gadiem
GreenKu$h rakstīja: Ir iespēja kkur hightlightus paskatiities?
Haha, es vēl lielāks sapņotājs, labprāt noskatītos spēles ierakstu.
Poļu lapā ir hailaits, bet nevarot Latvijā atvērt, stāv ģeogrāfiskais ierobežojums

     [+] [-]

, 2021-06-19 20:17, pirms 3 gadiem
GreenKu$h rakstīja: Ir iespēja kkur hightlightus paskatiities?
https://www.polsatsport.pl/film/pol...