Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieci Serbiju "EuroBasket 2011" cīņās vadīs Ivkovičs

Andrejs Siliņš

Latvijas pretinieci Serbiju "EuroBasket 2011" cīņās vadīs Ivkovičs
Dušans Ivkovičs
Foto: AP/Scanpix

Serbijas Basketbola federācija pavēstījusi, ka arī 2011. gada Eiropas čempionātā, kas vasaras izskaņā un rudens ieskaņā norisināsies Lietuvā, Serbijas izlasi vadīs par vienu no Eiropas izcilākajiem treneriem uzskatītais Dušans Ivkovičs. Grupu turnīrā serbiem pretī stāsies arī Ainara Bagatska vadītā Latvijas izlase.

Ar paziņojumu par Ivkoviča atgriešanos pie komandas stūres arī šogad savu prezidentūras termiņu uzsāka jaunais Serbijas federācijas prezidents Dragans Djilašs, kurš godājamajā amatā nomainīja Draganu Kapičiču. "Ivkovičs joprojām būs treneris, taču jāsaka, ka par atalgojumu mēs nemaz nerunājām, jo viņš labi saprot, ka šobrīd federācija nevar izpildīt savas finansiālās apņemšanās," sacīja Djilašs. Februārī Ivkovičs publiski izteicās, ka finansiālās krīzes dēļ federācija nespēj strādāt normālos apstākļos, gan pieminot, ka paša trenera atalgojums esot mazākā no problēmām.

1990. gadā Ivkovičs aizveda Dienvidslāvijas valstsvienību līdz pasaules čempionu godam, un vadīja komandu līdz 1995. gadam, bet 2009. gadā atgriezās pie serbu izlases stūres, komandu ar daudziem jaunās paaudzes basketbolistiem aizvedot līdz sudraba godalgām Eiropas čempionātā Polijā. Gadu vēlāk vēl viens liels panākums - ceturtā vieta pasaules čempionātā Turcijā.

Klubu karjerā Ivkovičs vadījis Dienvidslāvijas, Grieķijas un Krievijas superklubus.

2011. gada Eiropas čempionātā Serbija ielozēta vienā apakšgrupā (B) ar Itāliju, Izraēlu, Franciju, Latviju un Vāciju. Spēle pret Latviju paredzēta Zinību dienā 1. septembrī. Visas apakšgrupas spēles risināsies Šauļos.

Izmantotie resursi:
EuroBasket 2011