Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

''Raptors'' treneris Nērss turpinās vadīt Kanādas izlasi līdz 2024. gadam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Raptors'' treneris Nērss turpinās vadīt Kanādas izlasi līdz 2024. gadam
Niks Nērss. Foto: AP/Scanpix

Kanādas basketbola federācija izplatījusi paziņojumu, ar kuru teikts, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Toronto ''Raptors'' galvenais treneris Niks Nērss turpinās vadīt Kanādas nacionālo vīriešu izlasi līdz 2024. gada vasaras olimpiskajām spēlēm.

Niks Nērss par Kanādas basketbola izlases galveno treneri kļuva 2019. gada vasarā, vedot to uz 2019. gada Pasaules kausu. Šajā vasarā Nērss turpināja darbu ar izlasi kvalifikācijā uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, kur gan Kanāda, kura uzņēma vienu no turnīriem, neprata izcīnīt vietu Tokijā.

Kanādas basketbola federācija izplatītajā Nika Nērsa vēstulē informējusi, ka treneris turpinās darbu ar vīriešu valstsvienību vismaz līdz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. ''Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu turpināt darbu. Mūsu ceļš uz 2023. gada Pasaules kausu un 2024. gada olimpiskajām spēlēm ir sācies. Es, mans treneru korpuss un Kanādas basketbola federācija strādāsim kopā, lai izveidotu komandu, kura cīnītos par medaļām. Viena no lielākajām mācībām, ko guvām no neveiksmīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, bija 12 spēlētāju atlasīšanas svarīgums,'' Kanādas basketbola mājaslapā citēts treneris.

Niks Nērss kopš 2013. gada strādā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Toronto ''Raptors''. Līdz 2018. gadam Nērss bija trenera asistents, bet, sākot ar 2018. gadu, galvenais treneris. 2019. gadā treneris kopā ar Toronto izcīnīja NBA čempiontitulu, bet 2020. gadā speciālists tika atzīts par NBA gada treneri.