Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "No visa pietrūka pavisam nedaudz"

Andris Vētra
Andris Vētra

Bagatskis: "No visa pietrūka pavisam nedaudz"
Ainars Bagatskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēcspēles preses konferencē atzina, ka spēlē pret Melnkalnes izlasi (84:90) no visa pietrūcis pavisam nedaudz, taču nekādu pārmetumu spēlētājiem trenerim neesot.

Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 22 gūtiem punktiem spēlē pret Melnkalni bija Rihards Kuksiks, kurš pēc spēles atzina, ka komanda nospēlējusi diezgan labi, šo spēli viņš novērtēja kā labu pieredzi tādiem jauniem spēlētājiem, kādi ir komandas sastāvā. "Ceturtajā ceturtdaļā palaidām aizsardzībā," tā Kuksiks novērtēja zaudējuma iemeslus.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atzina, ka komanda nospēlējusi labi un viņam spēlētājiem īsti nav pārmetumu. Bagatskis: "Spēlējām labāk nekā nedēļu iepriekš. Nav problēmu ar vēlēšanos mest, bet vēl īsti nesanāk – kad jāmet, tad nemetam. Melnkalnes izlase šodien spēlēja to pat spēli, ko Podgoricā un visa turnīra laikā. Arī pretinieku starta piecinieks nebija pārsteigums. Ceturtajiem numuriem bija norādījums mest trīspunktu metienus. No visa pietrūka pavisam nedaudz. Kad vajadzēja uzsist piezīmi – neuzsitām, kad nevajadzēja – uzsitām." Izlases galvenais treneris atzīmēja, ka izlases centra spēlētāji kopā "paņēma" mazāk atlēkušās bumbas kā Jānis Strēlnieks.

Bagatskis gan atzina, ka iespējams vajadzējis Kuksiku jau mazliet ātrāk nomainīt, jo uz spēles beigām spēlētājs bijis paguris. "Tajā pat laikā viņa metieni bija iemesls, kādēļ turējām līdzi Melnkalnes izlasei," tā treneris novērtēja Kuksika sniegumu.

"Diemžēl tās trīs kļūdas bija tad, kad "pievilkām" klāt," tā komandas treneris novērtēja izšķirošos spēles momentus. Par spēlētāju savainojumiem Bagatskis izteicās visai cerīgi: "Ronaldam Zaķim - nekas īpašs, Rolandam Freimanim ir izmežģīts pirksts. Pagaidīsim līdz rītdienai."

Melnkalnes izlases galvenais treneris Dusko Vujosevičs pēcspēles preses konferencē apliecināja, ka komanda uz Rīgu atbraukusi, lai uzvarētu, pat neskatoties uz to, ka turnīrs uzsākts ar trim uzvarām. Par vienu no Latvijas izlases priekšrocībām treneris norādīja to, ka iepriekšējo spēli Latvijas izlase aizvadīja Rīgā pret Somijas izlasi. Melnkalnes izlase tajā pat laikā veikusi sarežģītu braucienu no Podgoricas (Melnkalne) uz Vīni (Austrija) un tālāk uz Telavivu (Izraēla), lai spēlētu ar Izraēlas izlasi. Uzreiz pēc spēles ar Izraēlas izlasi naktī komanda devusies uz Rīgu. Vujosevičs atzina, ka ciena Latvijas izlasi, pat neskatoties uz to, ka Podgoricā uzvarēja ar 30 punktu pārsvaru. Treneris atzina, ka Podgoricā cīņa ritējusi par katru punktu: "Turnīrs ir īss un beigās arī divi punkti var būt izšķiroši, lai kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram."

Melnkalnes izlases sastāvā savainojumi ir diviem spēlētājiem Goranam Jeretinam, kurš savainojumu guva spēlē Telavivā un Vladimiram Dasičam (savainojums gūts Rīgā treniņā pirms spēles ar Latvijas izlasi). "Tas arī ir iemesls, kādēļ šodien šie spēlētāji spēlēja mazāk," tā treneris skaidroja sastāva problēmas.

Lai arī Melnkalnes izlases galvenais treneris nebija pilnībā apmierināts ar parādīto sniegumu, taču ir pilnībā apmierināts ar sasniegto rezultātu. "Vairākas reizes mums bija ievērojams pārsvars, taču mēs ļāvām Latvijas izlasei samazināt rezultāta starpību. Tas turpinājās līdz spēles beigām, kad mēs atļāvām Latvijas izlases spēlētājiem iemest vieglus divu un trīs punktu metienus. Papildus iespēju devām, neiemetot soda metienus un metienus no groza apakšas," tā Vujosevičs raksturoja visai nervozo spēles galotni. Melnkalnes izlases galvenā trenera vērtējumā, uzvarot Latvijas izlasi, viņa vadītā komanda spērusi platu soli pretim Eiropas čempionāta finālturnīram. Treneris atzinīgi novērtēja Latvijas izlases korekto spēli.

 +10 [+] [-]

, 2010-08-18 01:53, pirms 14 gadiem
Gribējās jau dzirdēt, ko Melnkalnes izlases galvenais treneris domā par Kuksika sniegumu.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-18 02:31, pirms 14 gadiem
Nedaudz pietrūka Strēlnieka spēles sākumā un vidū, bet... Tāds nu viņš ir, galotnes spēlētājs.

 +10 [+] [-]

, 2010-08-18 02:32, pirms 14 gadiem
Kuksiks malacis!Rihard, veiksmi NCAA! bet mna personīgi šķiet ka Strēlniekam vajadzētu pāriet uz kādu spēcīgu līgu, jo Latvija viņu tikai degradēs! abi šie mūsu talanti ir Latvijas basketbola nākotne

     [+] [-]

, 2010-08-18 04:47, pirms 14 gadiem
nebutu daudzas kļuudas vis butu OK.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-18 08:04, pirms 14 gadiem
NU bet vienalga malaci,labi nospeeleeja,prieks par naakotni un buus riktiiga konkurence Bluumam-Streelnieks,Janicenokam-Kuksiks,Biedrinam-Zakis,Freimanis,peec diviem gadiem dodu 99%ka tiks uz EC!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-18 09:44, pirms 14 gadiem
endrjuss rakstīja: NU bet vienalga malaci,labi nospeeleeja,prieks par naakotni un buus riktiiga konkurence Bluumam-Streelnieks,Janicenokam-Kuksiks,Biedrinam-Zakis,Freimanis,peec diviem gadiem dodu 99%ka tiks uz EC!!!
Freimanis ar Zaki konkurenti Biedram

Pirmkart pirmie 2 ir 4 numuri, kamer Biedrs ir centrs. Otrkart gan Zakis, gan Freimanis ir vairakus limenus zemaki speletaji - viens ar galvu nedraudzejas un neko daudz vairak par dankosanu nemak, otrs ir par mikstu, ka garaki speletaji (ka vakar) preti, ta pazud praktiski laukuma.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-18 10:17, pirms 14 gadiem
Diemžēl jāsaka,ka šo maču pad-irsa tikai un vienīgi Bagijs,kuram viss bija zaudēts 4min.pirms beigām.Pieņemu,ka viņam aizkrita ciet un tā arī vaļā neatnāca.Spēlētāju var nomainīt,bet ko lai dara ar ciet treneri?Tajā brīdī kad Bagijs padevās,izlaida Kalvi un Šeļakovu un pēkšņi komanda pievilka un atkal parādijās cerība,Bagijs vienīgais bija aizmirsis par Kuksiku,Bērzu un Jeri.Bērzu uzlaida 40 sek. pirms beigām! Vēl šis trenēšanas ģēnijs varētu paskatīties video kā gāja spēle un rezultāts ar Bankevicu un bez un pavaicāt sev kakova uja viņš tik daudz bija laukumā šajā spēlē! Ne jau pa velti Bagijs ir izmests no visām komandām un personīgi es vakar beidzot sapratu par ko.

  -2 [+] [-]

, 2010-08-18 10:26, pirms 14 gadiem
Strelnieks speles sakuma darija visu lai komanda zaudetu:kludas piespeles,speles vilksana uz sevi,sastegtimetieni.Saka spelet tikai pedejas 2 min.Bankevics ka jau pec speles ar somiem rakstiju:spelet var tikai ar vaju pretinieku,dabuja gorsoku un tu,tuuu.Saspeles vaditaji pa visiem spekiem velejas iemest no groza apaksas,gan Jeromanovs,gan strelnieks.Pa visu speli izdevas tikai Strelniekam 1 reizi.Kartejo reizi gribeja pazimeties Bertans-nesanaca.Kuksika sedzamais sameta 20p,ok pats uzbrukuma nospeleja teicami.Pie rezulta -2Berzins uztaisa kludu piespele,speles beigas tas ari bija zaga sakums.Kopuma komanda centas,bet uzbrukuma domineja individuals basketbols.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-18 11:39, pirms 14 gadiem
Biedrinam-Zakis
Pa šiti burnu automātiski . tā jārēc

  -2 [+] [-]

, 2010-08-18 11:46, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Freimanis ar Zaki konkurenti Biedram

Pirmkart pirmie 2 ir 4 numuri, kamer Biedrs ir centrs. Otrkart gan Zakis, gan Freimanis ir vairakus limenus zemaki speletaji - viens ar galvu nedraudzejas un neko daudz vairak par dankosanu nemak, otrs ir par mikstu, ka garaki speletaji (ka vakar) preti, ta pazud praktiski laukuma.
no Biedrina tagad nav nekaadas jeegas,vins tikai domaa kaa aiziet uz pensiju 30.gados,savus limoncikus nopelniijis!!!tas pats bija ar leiti Ilgausku,ka vairs nepaarstaav savu LTU!neaizmirstiet ka Sakiils ONiils ar tikai sprauda no augsas,tiesi kaa muusu zakis!!!

     [+] [-]

, 2010-08-18 12:10, pirms 14 gadiem
endrjuss rakstīja: no Biedrina tagad nav nekaadas jeegas,vins tikai domaa kaa aiziet uz pensiju 30.gados,savus limoncikus nopelniijis!!!tas pats bija ar leiti Ilgausku,ka vairs nepaarstaav savu LTU!neaizmirstiet ka Sakiils ONiils ar tikai sprauda no augsas,tiesi kaa muusu zakis!!!
Par Biedru neizteiksos - laiks radis vai ir jega vai ne. Ilgausks, kad bija gatavs palidzet izlasei, tad regulari mocijas ar traumam a pec tam jau leisiem pasiem pietika speletaju ari bez vina, nebija par katram varitem jadabu BigZ uz spelem.
Un Zaka salidzinajums ar O`Nilu ir vel labaks ka salidzinajums ar Biedru Mosh ar Hovardu vel salidzini, tas ari danko biezi?

     [+] [-]

, 2010-08-18 12:29, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Par Biedru neizteiksos - laiks radis vai ir jega vai ne. Ilgausks, kad bija gatavs palidzet izlasei, tad regulari mocijas ar traumam a pec tam jau leisiem pasiem pietika speletaju ari bez vina, nebija par katram varitem jadabu BigZ uz spelem.
Un Zaka salidzinajums ar O`Nilu ir vel labaks ka salidzinajums ar Biedru Mosh ar Hovardu vel salidzini, tas ari danko biezi?
nu atvaino Saks ar savu masu vispirms izstuuma visus pa centru,un tad slamdank kaa nebijis!ko tur saliidzinaat pat Garnetu vai Hovardu,kan nav lieko kg!un vini visi ir baigi suudiigie soda meteeji,ieskaitot biedrinu!Bet zakis pat vilku nebaidaas(petkovicu),nav veel taas pieredzes,kas kraasies ar gadiem!