Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pianidžiani - Itālijas izlases jaunais treneris

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Pianidžiani - Itālijas izlases jaunais treneris
Simone Pianidžiani
Foto: AP

Par Itālijas nacionālās vīriešu basketbola izlases galveno treneri iecelts pašreizējo valsts čempionu Sjenas ''Montepaschi'' galvenais stratēģis Simone Pianidžiani.

Atgādinām, ka nesen no Itālijas valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās pieredzējušais Karlo Rekalkatī. Tagad kļuvis skaidrs, ka viņa vietu ieņems viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes treneriem Eiropā - Simone Pianidžiani, kurš ir tikai 40 gadus vecs. Lai arī līgums starp Itālijas Basketbola federāciju un treneri vēl nav oficiāli noslēgts, jau tagad skaidrs, ka Pianidžiani vadīs komandu līdz 2011. gada jūlijam. Veiksmīgas sadarbības rezultātā tiks pārskatīta līguma pagarināšanas iespēja.

Savu trenera karjeru Pianidžiani uzsāka kā Karlo Rekalkati asistents, bet 2006. gadā Simone kļuva par Sjenas ''Montepaschi'' galveno treneri. Kopš tā laika treneris kopā ar Sjenas klubu ir izcīnījis trīs Itālijas čempiontitulus, trīs Itālijas superkausus, kā arī vienreiz triumfējis Itālijas kausa izcīņā. Pianidžiani kā galvenais treneris uzvarējis 92,8% no aizvadītajām spēlēm.

Atgādinām, ka šovasar Itālijas izlasei 1. reizi kopš 1963 gada neizdevās kvalificēties Eiropas čempionātam. Tas nozīmē, ka itāļiem ies secen arī nākamgad paredzētais pasaules čempionāts, kas notiks Turcijā.

Izmantotie resursi:
talkbasket.net

     [+] [-]

, 2009-12-17 18:33, pirms 15 gadiem
Nu lai veicas!