Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kristaps Janičenoks: "Sasprindzinājums vēl ir"

Kristaps Zālītis

Kristaps Janičenoks: "Sasprindzinājums vēl ir"
Kristaps Janičenoks. Foto: LTV7

Otrdienas vakarā "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās Latvijas izlases aizsargs Kristaps Janičenoks. Kaut izlase jau gandrīz kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, viss vēl nav padarīts, un to atzina arī basketbolists: "Sasprindzinājums vēl ir, ar vienu kāju iekšā laikam neskaitās."

Latvijas izlasei četrās spēlēs trīs uzvaras, taču absolūti drošai līdzdalībai vajadzīga vēl vismaz viena uzvara, ļaunākajā gadījumā pat divas. "Katra spēle šādā turnīrā ir svarīga, ja vienā paklūp, to uzreiz jūt turnīra tabulā. Mēs neesam mazi bērni un paši to saprotam."

Atlases cikls neesot viegls, iznāk gan saspringts grafiks, gan pārbraucieni, dažreiz iznākot celties ļoti agri no rīta, dažviet (kā Skopjē) uzņemšana nav no tām labākajām. Vienīgo zaudējumu izlase arī piedzīvoja izbraukumā pret Maķedoniju. "Atmosfēra zālē faktiski bija ideāla, no desmit ballēm es varētu likt deviņas, skatītāji lieliski, zāle arī. Pārējais gan nebija kā nākas – sadzīve, ēdiens, viesnīca, tiešām briesmīgi, viņi par to laikam bija parūpējušies." Maķedonijas izlasē gan esot daudz lielisku basketbolistu, turklāt viņi spēlē ar diviem saspēles vadītājiem, kas ir neparocīgi pretiniekiem.

Pašlaik viena no lielākajām problēmām ir tāda, ka faktiski izlasē pat nav 12 basketbolistu: "Situācija ir tāda, ka komandā ir tāds kā vīruss, tas pateicoties Rīgas "Dinamo" spēlēm," tā Kristaps. "Mēs spēlējam un trenējamies Arēnā faktiski uz ledus, kam pārlikta pāri grīda, esam īsās biksēs un vairāki jau ir apslimuši. Zālē tiešām nav pārāk silti."

Runājot par sevi, Janičenoks atzina, ka viņam pirms izlases vēl sāpējis celis un nav bijušas īstas pārliecības par spēlēšanu. Aizbraucis pārbaudīt un izrādījies, ka tikai skrimšļa sasitums, tomēr neesot bijis tik traki.

Pēdējā laikā mūsējiem tik labi izlasē vairs neveicas ar trīspunktu metieniem, un tam pat nav loģiska izskaidrojuma: "Es pats arī par to esmu vairākas reizes aizdomājies, mums tagad ir labs centrs, malējie spēlētāji paliek mazliet brīvāki, bet tik un tā grūti atbildēt uz šo jautājumu." Janičenoks izteica arī savas domas par to, kā būtu izlasē kopā ar Armandu Šķēli: "Armands ir lielisks spēlētājs, man noteikti būtu vieglāk ar viņu kopā spēlēt un pārējiem arī. Viņa loma komandā ir ļoti liela."

Pašiem šobrīd vēl esot diezgan daudz kļūdu spēlē, Kristaps Valters arī pēdējā brīdī tikai iesaistījies izlasē pēc savainojuma, un ar to pagaidām jāsamierinās. "Tas viss savācas kopā, Kristaps ieradās tikai trīs dienas pirms spēlēm, mēs vairāk bijām pieraduši spēlēt ar Blūmu un Gabrānu. Tagad gan Kristaps ir atguvis spēles garšu pēc savainojuma, viņam nebija viegli, turklāt tagad arī ir sasists elkonis. Pēc savainojuma nekad nav viegli spēlēt."

Paši basketbolisti otrdien vien aizvadījuši divus treniņus dienā un nopietni gatavojas pēdējām divām spēlēm ar Igauniju un Portugāli. Izlases stils tagad esot vairāk spēlēt Andrim Biedriņam, tāda ir galvenā trenera nostādne. "Neviens cilvēks jau nav robots, nevar visu laiku spēlēt, katram ir savs lūšanas slieksnis, vienam tā varbūt ir 15. minūte, citam 30., tad parādās otrā elpa. Pret Maķedoniju arī – Andris sākumā dominēja laukumā, beigās bija jūtams pagurums. Slodze viņam ļoti liela."

Kristaps atzina, ka katrs treneris nāk ar savu koncepciju, un izlase vēl īsti nav pieradusi pie Trajkoviča nostādnēm. Pret igauņiem varētu sagaidīt labu maču, kaut viņiem neesot izteiktu centra spēlētāju, kam ir gan savi plusi, gan mīnusi: "Tas ir gan labi, gan slikti. Aizsardzībā slikti, taču uzbrukumā var būt arī pluss. Igauņi ir sīksti, cīnās par katru bumbu."

Raidījuma beigās Kristaps Janičenoks atzina, ka vislabāk laukumā jūtoties kopā ar Armandu Šķēli, jo ar viņu spēlēts kopā jau no bērnības dažādās komandās, tāpat nav slikta sadarbība ar Jāni Blūmu un Kristapu Valteru. Par Kasparu Kambalu – neapspriežot dažādus juridiskus aspektus, Kambala pašlaik esot ļoti labā formā, bokss viņam ļoti palīdzējis, uzlabojusies kāju darbība, ķermenis ir ļoti spēcīgs. Izlasei varētu palīdzēt noteikti.

Visbeidzot – jau nāk rudens, bet pats Janičenoks jaunu līgumu vēl ar nevienu klubu nav parakstījis. "Jā, sāk jau palikt auksti....Bez darba es nepalikšu, ir varianti uz Itāliju, Spāniju vai Grieķiju, bet vēl nav nekas konkrēts sarunāts. Neesmu vēl neko parakstījis, teikt nevaru. Gribu spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī, finansiālais aspekts pēc tam."

  +9 [+] [-]

, 2008-09-17 09:37, pirms 16 gadiem
Normals džeks

 +10 [+] [-]

, 2008-09-17 09:40, pirms 16 gadiem
Krisītis tiešām ie lielisks džeks, gan profesionāls sportists- viens no labākajiem basketbolistiem Latvijā!
Lai tiešām veicas!

 +17 [+] [-]

, 2008-09-17 09:52, pirms 16 gadiem
Janičenoks ir riktīgs komandas līderis.. Nu jātiek izlasei uz EČ,tur būs sastāvs labāks,ja nebūs traumas nevienam,jo klāt nāks Kambala,S.Valters,Šķēle un Grafs,kurš IR labāks par Ciprusu

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 09:54, pirms 16 gadiem
neredzeju raidijumu, taapeec interesanti bij palasiit. normaals chalis!

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 09:57, pirms 16 gadiem
K.Janičenoks: "Mēs spēlējam un trenējamies Arēnā faktiski uz ledus, kam pārlikta pāri grīda, esam īsās biksēs un vairāki jau ir apslimuši"

Diezgan dīvaini, ka pusNBA nav tādā gadījumā apslimuši, jo lielākajā daļā NBA haļļu taču arī paralēli notiek hokeja mači un arī TUR taču baketbola laukums ir uz ledus...

  +3 [+] [-]

, 2008-09-17 09:58, pirms 16 gadiem
Kristaps ir normaals miķelis ne vienam vien, no mums faniem, lika nonaakt liidz baltajaam peliiteem speelju peedeejo sekunzhu laikaa

 +10 [+] [-]

, 2008-09-17 09:59, pirms 16 gadiem
Eriksrudzitis rakstīja: K.Janičenoks: "Mēs spēlējam un trenējamies Arēnā faktiski uz ledus, kam pārlikta pāri grīda, esam īsās biksēs un vairāki jau ir apslimuši"

Diezgan dīvaini, ka pusNBA nav tādā gadījumā apslimuši, jo lielākajā daļā NBA haļļu taču arī paralēli notiek hokeja mači un arī TUR taču baketbola laukums ir uz ledus...
100% ka NBA viss tiek rūpīgāk izdarīts, a pie mums tam atvēlēto naudu kāds sev piesavinājis...
Slēpts komentārs: CitizenKein

 +10 [+] [-]

, 2008-09-17 10:06, pirms 16 gadiem
Ginobili rakstīja: 100% ka NBA viss tiek rūpīgāk izdarīts, a pie mums tam atvēlēto naudu kāds sev piesavinājis...
NHL tur uzliek kādas 3-4 kārtas izolāciju, pie mums jau sporta pilī haltūrejā kā rezultātā pasaules čempī izmantotā grīda izturēja tikai 2 sezonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-09-17 10:15, pirms 16 gadiem
CitizenKein rakstīja: Mazāk pa essīti vazātos, būtu vēl labāks... bet nu, ko tu padarīsi - Šķēles skola
... lien atpakalj savaa alaa no kuras izliidi ...

  +6 [+] [-]

, 2008-09-17 10:16, pirms 16 gadiem
Janičenoks patiešām ir normāls džeks un tas man bija zināms jau arī pirms ši raidījuma, bet visvairāk mani pārsteidza pēdējais teksts - gribu spēlēt visaugstākajā līmenī, finansiālais aspekts pēc tam.. Vot par to RESPECT!

 +17 [+] [-]

, 2008-09-17 10:17, pirms 16 gadiem
CitizenKein rakstīja: Mazāk pa essīti vazātos, būtu vēl labāks... bet nu, ko tu padarīsi - Šķēles skola
ko var visu laiku par to essīti utt,kas viņš kkāds pensionārs,ka jāsēž mājās un jāskatās tv,vai kā?

     [+] [-]

, 2008-09-17 10:26, pirms 16 gadiem
nu tad lai nopeerk infrasarakanos sildiitaajus joptvai ... katraa laukuma galaa pa 2 maziem paneļiem, kas to visu laukumu sasildīs pāris minūšu laikā...
1 paneļa cena ~ 250 ls

  +9 [+] [-]

, 2008-09-17 10:28, pirms 16 gadiem
Pilnībā piekrītu!
M.Ellis rakstīja: ko var visu laiku par to essīti utt,kas viņš kkāds pensionārs,ka jāsēž mājās un jāskatās tv,vai kā?

  -4 [+] [-]

, 2008-09-17 11:03, pirms 16 gadiem
Edgars Masaļskis teica, ka viņam patīk sēņot.
(Tā kā līdz galam vēl par kājas salušanas iemesliem nav zināms, tad pagaidām vēl nejokošu.)
M.Ellis rakstīja: ko var visu laiku par to essīti utt,kas viņš kkāds pensionārs,ka jāsēž mājās un jāskatās tv,vai kā?

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 11:04, pirms 16 gadiem
Un ledus nemaz nedeformēsies?

mrPO rakstīja: nu tad lai nopeerk infrasarakanos sildiitaajus joptvai ... katraa laukuma galaa pa 2 maziem paneļiem, kas to visu laukumu sasildīs pāris minūšu laikā...
1 paneļa cena ~ 250 ls

  +3 [+] [-]

, 2008-09-17 11:10, pirms 16 gadiem
Tā siltumizolācija virs ledus jāliek ne tikai zem basketbola laukuma, bet arī virs pārējā ledus līdz tribīnēm. Pietiekamā biezumā. Vai tas tiek darīts?

  +7 [+] [-]

, 2008-09-17 11:12, pirms 16 gadiem
M.Ellis rakstīja: ko var visu laiku par to essīti utt,kas viņš kkāds pensionārs,ka jāsēž mājās un jāskatās tv,vai kā?
Nu nedomāju, ka profesionālais sports šādā līmenī ir apvienojams ar regulāriem reidiem pa naktsklubiem. Nu nevar tas neietekmēt spēli un sniegumu. Es personīgi domāju, ka tas ir vienīgais iemesls, kāpēc Šķēles griesti joprojām ir tadi klubi kā Anwil un Barons. Un nav jau viņš vairs tik jauns, lai bārstītu, ka viss jau vēl priekšā utt. Gluži vienkārši tā vietā, lai piestrādātu pie sevis arī ārpus kluba treniņiem viņš iet uz naktsklubiem. Protams, arī Biedriņš iet uz klubiem kad ir Latvijā (vasarā), bet laikam mēs visi zinam cik daudz šajos gados AB ir progresējis. AB šogad un AB pērn vien ir kā diena pret nakti. Skaidrs, ka šis progress tiek panākts vasarās.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 11:31, pirms 16 gadiem
CitizenKein rakstīja: Mazāk pa essīti vazātos, būtu vēl labāks... bet nu, ko tu padarīsi - Šķēles skola

Tizleni KJ neiet uz Esīti.. iet citur.. tachu tu vispaar ar lielo alusveederu buutu pakluseejis, liekas ka straadaa 24h diennaktii un 7 dienas nedeeljaa un TEV NEKAD NEVAJAG ATPUUSTIES!!!.. nu eezelis...

  -1 [+] [-]

, 2008-09-17 11:53, pirms 16 gadiem
expe rakstīja: CitizenKein rakstīja: Mazāk pa essīti vazātos, būtu vēl labāks... bet nu, ko tu padarīsi - Šķēles skola

Tizleni KJ neiet uz Esīti.. iet citur.. tachu tu vispaar ar lielo alusveederu buutu pakluseejis, liekas ka straadaa 24h diennaktii un 7 dienas nedeeljaa un TEV NEKAD NEVAJAG ATPUUSTIES!!!.. nu eezelis...
Ņemšanās nakstklubā līdz bezfilmai un tad cīņa ar paģirām man šķiet nav atpūtu. jautājums-kāpēc to uzskata par vienīgo atpūtu. Nu tācu aizej ar kartingu pabraukā, uzspēlē ķegļus, aizej uz kino utt.

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 12:04, pirms 16 gadiem
CitizenKein rakstīja: Mazāk pa essīti vazātos, būtu vēl labāks... bet nu, ko tu padarīsi - Šķēles skola
Katrs atpusas ka grib un kur grib... ko var visu laiku to esiiti pieminet? cik var malt vienu un to pasu???

  +4 [+] [-]

, 2008-09-17 12:05, pirms 16 gadiem
p.s man ari pec varitiem zirniem un kefira glazes ir manams sasprindzinajums

  -3 [+] [-]

, 2008-09-17 12:26, pirms 16 gadiem
expe rakstīja: Tizleni KJ neiet uz Esīti.. iet citur.. tachu tu vispaar ar lielo alusveederu buutu pakluseejis, liekas ka straadaa 24h diennaktii un 7 dienas nedeeljaa un TEV NEKAD NEVAJAG ATPUUSTIES!!!.. nu eezelis...
Uzreiz redzams līmenis Par Tevi, cienītais, labāk neizteikšos
Man personīgi ir zināmi vairāki gadījumi, kad Janičēnoks knapi turoties uz kājām ir tajā pašā essītī vazājies. Essītis jau kā tāds simbols mums kļuvis
Es jau nenoliedzu, ka Janičēnoks ir labs spēlētājs, bet saku, ka gan viņš, gan superduperstārs, yomēeeen, Armands aka 'Govsķēdeapkaklu' Šķēle pie attiecīgas attieksmes pret sevi un savu DARBU varētu sasniegt daudz vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-09-17 13:39, pirms 16 gadiem
CitizenKein rakstīja: Uzreiz redzams līmenis Par Tevi, cienītais, labāk neizteikšos
Man personīgi ir zināmi vairāki gadījumi, kad Janičēnoks knapi turoties uz kājām ir tajā pašā essītī vazājies. Essītis jau kā tāds simbols mums kļuvis
Es jau nenoliedzu, ka Janičēnoks ir labs spēlētājs, bet saku, ka gan viņš, gan superduperstārs, yomēeeen, Armands aka 'Govsķēdeapkaklu' Šķēle pie attiecīgas attieksmes pret sevi un savu DARBU varētu sasniegt daudz vairāk.
da brīvajā laikā katrs dara ko viņš grib, kāde tev tur daļa. tev tak nesaka brīvajā laikā spēlēsi tik šahu un sēdēsi mājās. paskaties uz sevi, ja tevi kāds pazītu zili brīnumi atklātos

  +2 [+] [-]

, 2008-09-17 14:32, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: NHL tur uzliek kādas 3-4 kārtas izolāciju, pie mums jau sporta pilī haltūrejā kā rezultātā pasaules čempī izmantotā grīda izturēja tikai 2 sezonas.
Sporta pilī jau vispār galos ledus nebija aizsegts un starprīžos EČ kval. spēlēs sīkie tur slidinājās...