Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ar vai bez Eirolīgas spēlētājiem: pret Zviedriju favorīti, pret Turciju - nē

Andrejs Siliņš

Ar vai bez Eirolīgas spēlētājiem: pret Zviedriju favorīti, pret Turciju - nē
Žanis Peiners
Foto: FIBA

Pirms novembra nākamnedēļ gaidāmās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra sākšanās joprojām līdz galam nav skaidrības par vairāku turnīra dalībnieču iespējamajiem sastāviem - cik un kuri Eirolīgas spēlētāji dosies palīgā savām izlasēm un kurām izlasēm savu labāko spēlētāju iztrūkums atstās lielāko ietekmi uz sniegumu. Arī Arnim Vecvagaram būs jāiztiek bez daudziem no valsts labākajiem spēlētājiem, tomēr, ņemot vērā mūsu grupas sastāvu, milzīgu iespaidu uz potenciālajiem rezultātiem tam nevajadzētu atstāt.

Latvijai kvalificēšanās Pasaules kausa izcīņai pirmajā turnīra posmā sāksies ar cīņu B grupā, kur pretī stāsies Turcija, Ukraina un Zviedrija. Divas no trim komandām ir pēdējā Eiropas čempionāta dalībnieces, bet, kamēr tās kopā ar Latviju cīnījās kontinenta svarīgākajā pēdējās divgades turnīrā, Zviedrija aizvadīja cīņas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra kvalifikācijas turnīrā. Proti, zviedri pamanījās zaudēt slovākiem un armēņiem, bet divas reizes pieveica Bosniju un finišēja pirmajā vietā savā grupā.

Bet par visu pēc kārtas. Pirmo spēli kvalifikācijā Latvija aizvadīs pret Turciju, un turku galvenajam trenerim Ufukam Saridžam uzdevums nebūs viegls.

11.lv koeficienti: Turcija - Latvija

Ar ELBez EL
Turcija1.65Turcija1.20
Latvija2.20Latvija4.50

No Turcijas pienāk pretrunīga informācija par “Anadolu Efes” spēlētāju līdzdalību izlasē - lai gan iepriekš izskanēja, ka klubs nelikšot šķēršļus dalībai izlasē abiem kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem, skaidrs jāvārds ne no viena nav izskanējis. Tiesa, ne Balbajs, ne Batuks Eirolīgā nav spēlējuši nozīmīgas lomas nekad savās karjerās un arī Turcijas čempionāta mačos ārkārtīgi reti iznākuši no viesspēlētāju mestās ēnas. Arī pieaugušo izlasē pienesums bijis niecīgs. Piemēram, Balbajs rudenī notikušajā čempionātā, kurā bija viens no pieredzējušākajiem kopumā ļoti jaunās turku komandas spēlētājiem, laukumā vidēji bija sešas ar pusi minūtes…

Sastāvā ir arī pieredzējušais Erkans Vejselolu, kurš 34 gadu vecumā šoruden debitēja pieaugušo valstsvienībā, viņa komandas biedri “Bešiktaš” rindās Sertačs Šanli un Kenans Sipahi. Visi klubā ir pamata rotācijas spēlētāji, bet ne tuvu ne galvenie rezultāta veidotāji. Sipahi rudenī bija Turcijas pamata piecinieka spēlētājs, bet ar augstu rezultativitāti vai citiem ievērojamiem statistikas cipariem neizcēlās. No “Bešiktaš” par kandidātu nosaukts arī Samets Gejiks, bet viņš kluba komandā spēlē ļoti maz.

Protams, bīstamākais ierocis Turcijai varētu būt Semihs Erdens - savulaik NBA un Eirolīgā spēlējušais centrs, jau sezonai sākoties, parakstīja līgumu ar “Bešiktaš”. Varbūt klubā vēl nav iejuties un neizceļas pat ar viduvējiem cipariem statistikā, bet arī pēc izgāztas iepriekšējās sezonas, pavadot ilgu laiku vispār bez kluba, Eiropas čempionātā Erdens sagādāja latviešiem grūtības (23 minūtēs desmit punkti, četras bumbas). Jādomā, ka līdz ar Kristapa Porziņģa iztrūkumu Latvijas sastāvā turki centīsies izmantot savu fiziski spēcīgo centru vēl izteiktāk, un te lieti būtu noderējis Mārtiņš Meiers, kura gan šoreiz nebūs mūsu rīcībā.

“Darussafaka” spēka uzbrucējs Furkans Aldemirs pēdējās sezonās ir vien ēna no tā Aldemira, kas savulaik nopelnīja iespēju vienu sezonu pavadīt pat NBA. Rudenī izlasē aizvien tikai 26 gadus vecais uzbrucējs vidēji spēlēja nieka sešas minūtes, tiekot sūtīts laukumā vien piecās spēlēs. Arī klubā Aldemirs vairāk spēles skatās no soliņa, nekā tajās piedalās pats. No “Galatasaray” ierindā būs rudenī izlasē spēlējušais Geksenins Keksals, kurš gan Eiropas čempionāta laukumā izgāja vien trijos mačos, toties “Galatasaray” ir stabils rotācijas spēlētājs. Abi pārējie no šī slavenā, taču grūtus laikus pārdzīvojošā kluba izsauktie turki sezonā spēlē ļoti maz. Jāmēģina paātrināt spēli, daudz izmantot pārejas divu vīru sadarbības (“trasnition pick’n’roll”) un spēlēt ar vieglāku sastāvu, kas var radīt Erdenam grūtības aizsardzībā. Tādās reizēs pretinieki parasti pielāgojas, kas varētu nozīmēt - mazāku spēles laiku Erdenam.

Tai pat laikā teikt, ka ātrs basketbols būs turkiem neparocīgs, būtu nepareizi. Turcijas spēks noteikti būs gados jaunie (ienāk aizvien vairāk spēlētāju no Eiropas jaunatnes forumos apzeltītās 1995./1996. gadā dzimušo paaudzes), spēlēt un sevi pierādīt izsalkušie (mazs spēles laiks un loma klubos) basketbolisti, kā arī mājas faktors (mazāka arēna (7500 vietu) pie karstasinīga atbalsta).

Labas sezonas aizvada gados jaunie Izmiras kluba “Pinar Karsiyaka” spēlētāji Berks Urlu, Metins Turens un Egemens Guvens, kuriem iekļaušana sastāvā nozīmēs pirmās spēles pieaugušo valstsvienībā. To pašu var teikt par vēl vienu šīs paaudzes spēlētāju Metedžanu Bersinu, kuru “Fenerbahce” šosezon izīrējusi “Sakarya”, kā arī Jīu Arslanu no ULEB Eiropas kausa debitantes “Tofas”.

Lai gan grūti izmērāms lielums, tomēr Eiropas čempionāts var kalpot par labu indikatoru mājas priekšrocībām. Lai arī uz papīra tā tam nevajadzēja būt, turki mājās sīvi cīnījās ar trim komandām, kas vēlāk finišēja labāko pieciniekā (-3 pret Krieviju, -6 pret Serbiju, -10 pret Latviju). Vai turkiem ar mājas sienu palīdzību pietiks uzvarai pret Latviju, kuru varam saukt pat par pieredzējušāku komandu, man nav tik lielas pārliecības, kāda ir bukmeikeriem.

Turcijas kandidāti sabraukumam novembrī

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs (turnīri)
Aizsargi:Doušs Balbajs (?)185 cm1989Anadolu Efes (Turcija; Eirolīga)
Mehmets Jamurs187 cm1987Galatasaray (Turcija; ULEB EK)
Doušs Ezdemirolu191 cm1996Darussafaka (Turcija; ULEB EK)
Berks Urlu192 cm1996Karsiyaka (Turcija; ČL)
Jīts Arslans195 cm1996Tofas (Turcija; ULEB EK)
Geksenins Keksals195 cm1991Galatasaray (Turcija; ULEB EK)
Birkans Batuks (?)196 cm1990Anadolu Efes (Turcija; Eirolīga)
Kenans Sipahi197 cm1995Bešiktaš (Turcija; ČL)
Uzbrucēji:Erkans Vejselolu200 cm1983Bešiktaš (Turcija; ČL)
Okbens Ulubajs201 cm1996Darussafaka (Turcija; ULEB EK)
Metedžans Birsens203 cm1995Sakarya (Turcija)
Tolga Gečims206 cm1996Banvit (Turcija; ČL)
Samets Gejiks206 cm1993Bešiktaš (Turcija; ČL)
Metins Turens206 cm1994Karsiyaka (Turcija; ČL)
Furkans Aldemirs208 cm1991Darussafaka (Turcija; ULEB EK)
Centri:Ege Arars208 cm1996Galatasaray (Turcija; ULEB EK)
Semihs Erdens213 cm1986Bešiktaš (Turcija; ČL)
Sertačs Šanli213 cm1991Bešiktaš (Turcija; ČL)
Egemens Guvens213 cm1996Karsiyaka (Turcija; ČL)

11.lv koeficienti: Latvija - Zviedrija

Ar ELBez EL
Latvija1.03Latvija1.15
Zviedrija12.00Zviedrija5.50

Zviedrijas sarakstā lielākā zvaigzne, protams, ir Madrides “Real” vieglais uzbrucējs Džefrijs Teilors, kuram ir arī trīs sezonu pieraksts NBA. “Real” rindās gan nav spīdeklis, bet pieaugušo izlasē vienīgo reizi spēlējis 2013. gada Eiropas čempionātā. Toreiz Teilors ar 21,2 punktiem bija visa turnīra pirmās kārtas rezultatīvākais spēlētājs. Acīmredzot, Teilors ir gatavs doties palīgā izlasei cīņā par Pasaules kausu, taču Eirolīgas un FIBA konflikta dēļ maz ticams, ka to darīs. Pagaidām informācijas par Teilora (“Real”?) lēmumu nav.

Zemāk esošajā tabulā norādīti visi Zviedrijas izlases kandidāti un pēdējā tabulas ailē ir katra spēlētāja pārstāvētais klubs. Lai aptuveni radītu šo klubu komandu reālo spēku, aicinu ielūkoties arī zem tabulas esošajās piezīmēs. No spēlētājiem, kuri pārstāv augsta līmeņa čempionāta klubus, izceļami divi - jau pieminētais Teilors, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs “Gran Canaria” rindās Markuss Ēriksons. Spānijas basketbola vidē uzaugušais uzbrucējs ir rezultatīvākais komandas spēlētājs gan ACB līgā, gan ULEB Eiropas kausā (attiecīgi 12,4 un 16,0 punkti), kā arī var būt pretiniekus nāvējošs snaiperis (Spānijā realizēti 55,2% trīspunktnieku, ULEB Eiropas kausā - 53,6%).

ACB ir vēl pāris zviedri, tomēr viņus par nopietnu spēku izlašu līmenī saukt nebūtu pareizi. 20 gadus vecais centrs Simons Birganders spēlē “Joventut” rindās un cer uz Ēriksona likteni - draftēšanu NBA. Čempionu līgas kvalifikācijā četros mačos jaunais spēlētājs kļuva par rezultatīvāko komandā (11,5 punkti un 7,3 bumbas), taču pēc zaudējuma somu “Kataja” klubs nolēma nepiedalīties FIBA Eiropas kausā. Sezonai sākoties Spānijas čempionātā, Birgandera spēles laiks strauji samazinājies un vienā no līgas lejasgala komandām viņš laukumā ticis vidēji mazāk nekā 15 minūtes, gūstot 4,0 punktus. Turklāt pieaugušo izlasē oficiālās spēlēs viņš vēl nav piedalījies. Spānijā un Čempionu līgā ir arī bijušais VEF saspēles vadītājs Lude Hokansons, kurš “Estudiantes” rindās ir rezerves saspēlnieks un laukumā vidēji tiek mazāk nekā 15 minūtes.

VTB līgā Edmunda Valeiko uzraudzībā Minskas “Tsmoki” rindās spēlē Kriss Čerapovičs - ar poļu saknēm Zviedrijā dzimušais ASV pilsonis ir svarīga “Tsmoki” rotācijas sastāvdaļa. Čempionu līgā viņam vidēji 12,5 punkti un 5,5 bumbas, bet Krievijas atklātajā čempionātā 7,6 punkti un 4,6 bumbas.

Neesot Teiloram, zviedriem augstā līmenī šosezon spēlē četri spēlētāji. Turklāt divi no tiem vairāk atrodas uz soliņa, nekā dod taustāmu pienesumu savām komandām. Kvalifikācijā, lai kvalificētos kvalifikācijai (pēc šī vārdu salikuma tā vien gribētos ielikt smaidiņu par FIBA centieniem), viens no komandas līderiem bija Viktors Gadefošs. 25 gadus vecais uzbrucējs, kurš savulaik kopā ar Ojāru Siliņu lidoja uz ASV, lai atrādītos NBA skautiem pirms 2014. gada drafta, bijis dažādu Itālijas klubu sarakstos (gan A sērijā, gan otrajā līgā), taču talantu kaut kādu iemeslu dēļ nav izdevies līdz galam realizēt. Šosezon Gadefošs ir līderis… komandā, kas atrodas pēdējā vietā Zviedrijas čempionātā.

Zviedrijas kandidāti sabraukumam novembrī

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs (turnīri)
Aizsargi:Ādams Rennkvists181 cm1990Lulea (Zviedrija*)
Tobiass Borjs183 cm1993Kings (Zviedrija**)
Valters Lindstrēms185 cm1995Kings (Zviedrija**)
Tomass Masambā185 cm1985MKS (Polija)
Tims Šībergs188 cm1995Dolphins (Zviedrija)
Jūnatans Pēšons190 cm1993Targu Mureš (Rumānija)
Andrēass Pēšons190 cm1991Boras (Zviedrija***)
Lude Hokansons190 cm1996Estudiantes (Spānija; ČL)
Dīno Pita192 cm1988Targu Mureš (Rumānija)
Martins Palmblads195 cm1986Kings (Zviedrija**)
Uzbrucēji:Džefrijs Teilors201 cm1989Real Madrid (Spānija; Eirolīga)
Markuss Ēriksons201 cm1993Gran Canaria (Spānija; ULEB EK)
Kriss Čerapovics201 cm1991Tsmoki (VTB; FIBA EK)
Viktors Gadefošs201 cm1992Uppsala (Zviedrija)
Denzels Andersons203 cm1996Lulea (Zviedrija*)
Alekss Lindkvists205 cm1991Uppsala (Zviedrija)
Ādams Ramstets208 cm1995Kings (Zviedrija**)
Simons Birganders210 cm1997Joventut (Spānija****)
Centri:Nikolass Spairss210 cm1994Kings (Zviedrija**)
Jūakims Šelbūms213 cm1979Dolphins (Zviedrija)
Kārls Engstrems216 cm1991Tartu (Igaunija; BBL*****)

* - kā Zviedrijas čempione piedalījās FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet pēc zaudējuma izmantoja iespēju atteikties no dalības FIBA Eiropas kausā.
** - kā Zviedrijas vicečempione piedalījās FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā, taču pamatturnīrā neiekļuva.
*** - kā Zviedrijas piektā labākā pagājušās sezonas komanda piedalījās FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā, bet abās spēlēs zaudēja ungāru ceturtajai vienībai “Kormend”.
**** - Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kātā piekāpās somu “Kataja” un no dalības FIBA Eiropas kausā atteicās.
***** - kā Igaunijas trešā labākā komanda piedalījās FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā, bet zaudēja abos mačos turku “Demir”.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-16 10:45, pirms 6 gadiem
Personīgi es uzskatu,ka pret Turciju mēs arī esam favorīti. Vienīgais,kas viņiem šajā brīdī palīdzēs tas būs sava laukuma priekšrocības.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-16 10:48, pirms 6 gadiem
Autors visai nicinoši izsakās par Hokansonu, bet tie, kas redzēja un atcerās, kā viņš spēlēja VEFā, noteikti saprot, ka viņš var būt izcili sekmīgs uzbrūkoša tipa komandas motors.

  +7 [+] [-]

, 2017-11-16 10:49, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Personīgi es uzskatu,ka pret Turciju mēs arī esam favorīti. Vienīgais,kas viņiem šajā brīdī palīdzēs tas būs sava laukuma priekšrocības.
Tu tak joko? Es nekādi neparedzu favoritu statusu mums pret Turciju, it īpaši viņu laukumā.

  +6 [+] [-]

, 2017-11-16 11:00, pirms 6 gadiem
Tieši tāpat kā Siliņš nav pārliecināts par Turcijas pārliecinošo favorītstatusu, tā es neesmu par spēli pret Zviedriju. Visas iespējas būs uzvarēt savā laukumā, taču tas nenāks tik viegli, kā rāda cipari. Pāris atslābuma brīži, un par uzvaru var aizmirst. Tiesa, uz to pašu ceru Turcijā, ka mums varētu izdoties aizķerties.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-16 11:01, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Personīgi es uzskatu,ka pret Turciju mēs arī esam favorīti. Vienīgais,kas viņiem šajā brīdī palīdzēs tas būs sava laukuma priekšrocības.
Jā, nāks Jakovičs ar Ausēju un ārdīs Turcijas izlasi, turklāt vēl izbraukumā

  +2 [+] [-]

, 2017-11-16 11:36, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jā, nāks Jakovičs ar Ausēju un ārdīs Turcijas izlasi, turklāt vēl izbraukumā
Ja Ausējs būtu turks, viņš spēlētu Eirolīgā

  +2 [+] [-]

, 2017-11-16 11:45, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Autors visai nicinoši izsakās par Hokansonu, bet tie, kas redzēja un atcerās, kā viņš spēlēja VEFā, noteikti saprot, ka viņš var būt izcili sekmīgs uzbrūkoša tipa komandas motors.
Pie tam, viņš labi pārredz laukumu....Esmu pamanījis, ka Siliņš rakstot līdzīgus rakstus diezgan daudz iepin savu personīgo viedokli, it kā normāli, bet, piemēram, šajā gadījumā pretinieku nenovērtē

  +3 [+] [-]

, 2017-11-16 11:49, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Personīgi es uzskatu,ka pret Turciju mēs arī esam favorīti. Vienīgais,kas viņiem šajā brīdī palīdzēs tas būs sava laukuma priekšrocības.
Kā mēs varam pret Turciju būt favorīti? It īpaši ja mums iztrūks četri eirolīgas spēlētāji? Pie tam, trešajā pozīcijā visticamāk Kurucu ieliks, kurš par Spānijas otrajā līgā nav pirmā vijole...Ja vēl Anžejs buksēs, tad, visticamāk, Gromovs dabūs piepūst vaigus un censties rādīt to, ko vēl nav rādījis

  +1 [+] [-]

, 2017-11-16 11:59, pirms 6 gadiem
Nu, visticamāk tieši starp Turciju, Slovēniju, Melnkalni izšķirsies tas, kuras no šīm divām dosies uz PK (pieņemot, ka Spānija tomēr iekļūs).
Sirdsmieram pirmajā fāzē būtu jāizcīna pirmā vieta.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-16 12:44, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jā, nāks Jakovičs ar Ausēju un ārdīs Turcijas izlasi, turklāt vēl izbraukumā
Mums labā ziņa ir tā, ka Turcijas izlases kā normāli sagatavotas komandas šoruden nebūs. Būs tikai spēlētāju kopums, no kura treneri mēģinās taisīt komandu. Kā viņiem tas izdosies - neviens nezina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-16 13:04, pirms 6 gadiem
Mord rakstīja: Ja Ausējs būtu turks, viņš spēlētu Eirolīgā
Tieši tā. Un Žanis būtu turku elks iekš Fenerbache vai Efesā...

     [+] [-]

, 2017-11-16 13:18, pirms 6 gadiem
Pardomas tādas ir ka uz nākamo sasaukumu vajadzētu uzaicināt dažus citus
1)Dāvis Rozītis-pirms 2 gadiem pret Poliju labi noturēja Gortatu un Kornawski tākā dotu atpūtu Pasečņikam defā pret pretinieku masīvajiem centriem.
2)Artjomu Butjankovu -ja aicina Kurucu kas 2 Spānijas līgā spēlē slikti kāpēc neiaicināt vienu no Krievijas 2 līgas spēcīgākajiem spēlētājiem.
3)Rihards Kuksiks-laikam te nevienam nav šaubu.Īpaši akd nav Timmas.
4)Un vēl viens kas zem jautājuma zīmes ir Andris Misters-ja spēlēs kā pēdējās spēlēs gan VTB,gan LBL domāju noderētu mums tāds SG.

     [+] [-]

, 2017-11-16 13:41, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Mums labā ziņa ir tā, ka Turcijas izlases kā normāli sagatavotas komandas šoruden nebūs. Būs tikai spēlētāju kopums, no kura treneri mēģinās taisīt komandu. Kā viņiem tas izdosies - neviens nezina!
Mums būs citādāk?

     [+] [-]

, 2017-11-16 13:43, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pardomas tādas ir ka uz nākamo sasaukumu vajadzētu uzaicināt dažus citus
Jāsāk ar to, vai tie ir Kalnīša klienti?

     [+] [-]

, 2017-11-16 13:49, pirms 6 gadiem
Ko var minēt ?
Spēle radīs.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-16 13:53, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pardomas tādas ir ka uz nākamo sasaukumu vajadzētu uzaicināt dažus citus
1)Dāvis Rozītis-pirms 2 gadiem pret Poliju labi noturēja Gortatu un Kornawski tākā dotu atpūtu Pasečņikam defā pret pretinieku masīvajiem centriem.
2)Artjomu Butjankovu -ja aicina Kurucu kas 2 Spānijas līgā spēlē slikti kāpēc neiaicināt vienu no Krievijas 2 līgas spēcīgākajiem spēlētājiem.
3)Rihards Kuksiks-laikam te nevienam nav šaubu.Īpaši akd nav Timmas.
4)Un vēl viens kas zem jautājuma zīmes ir Andris Misters-ja spēlēs kā pēdējās spēlēs gan VTB,gan LBL domāju noderētu mums tāds SG.
1. Tika daži uzdevuši jautājumu par Rozīti, jo viņš pat neizturēja Grieķijas otrajā līgā, jo ieradās negatavs uz nometni...
2. Butjankovs jāaicina un ja kāds rus vai cits eiropas klubs nepārsitīs, tad nākamsezon būs jau Latvijas komandā (intervijā teica, ka ies uz vef, šosezon negāja, jo Mejeris tur ir)

  +4 [+] [-]

, 2017-11-16 14:30, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kā mēs varam pret Turciju būt favorīti? It īpaši ja mums iztrūks četri eirolīgas spēlētāji? Pie tam, trešajā pozīcijā visticamāk Kurucu ieliks, kurš par Spānijas otrajā līgā nav pirmā vijole...Ja vēl Anžejs buksēs, tad, visticamāk, Gromovs dabūs piepūst vaigus un censties rādīt to, ko vēl nav rādījis
šajā mirklī es teiktu, ka tu jau mazliet buksē ar viedokli, kur tu uzkrītoši iezīmē izteiktas tendences, turklāt nepamatoti. PIrmkārt, buksējošs Pašečniks pat buksējot izskatās joprojām labāks par Gromovu. otrs, kur tu ņēmi, ka Kurucu uzreiz tā ņems un liks par 3numuru un uzreiz viņš tā vienkārši tiks laists laukumā? esmu vairāk kā vienkārši pārliecināts, ka Siliņš ar Žani dalīs 3 numura pozīciju, savukārt Kurucs tiks labākajā gadījumā patrenēties kopā ar izlasi un tikai pie lielas laimīgas sakritības ies laukumā, piemēram, ja viņš visus apburs un pārliecinās ar savām darbībām laukumā, par ko es stipri šaubos.

     [+] [-]

, 2017-11-16 14:31, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: 1. Tika daži uzdevuši jautājumu par Rozīti, jo viņš pat neizturēja Grieķijas otrajā līgā, jo ieradās negatavs uz nometni...
2. Butjankovs jāaicina un ja kāds rus vai cits eiropas klubs nepārsitīs, tad nākamsezon būs jau Latvijas komandā (intervijā teica, ka ies uz vef, šosezon negāja, jo Mejeris tur ir)
Be Spānijā pirmajā spēlē 10+9

     [+] [-]

, 2017-11-16 14:47, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: šajā mirklī es teiktu, ka tu jau mazliet buksē ar viedokli, kur tu uzkrītoši iezīmē izteiktas tendences, turklāt nepamatoti. PIrmkārt, buksējošs Pašečniks pat buksējot izskatās joprojām labāks par Gromovu. otrs, kur tu ņēmi, ka Kurucu uzreiz tā ņems un liks par 3numuru un uzreiz viņš tā vienkārši tiks laists laukumā? esmu vairāk kā vienkārši pārliecināts, ka Siliņš ar Žani dalīs 3 numura pozīciju, savukārt Kurucs tiks labākajā gadījumā patrenēties kopā ar izlasi un tikai pie lielas laimīgas sakritības ies laukumā, piemēram, ja viņš visus apburs un pārliecinās ar savām darbībām laukumā, par ko es stipri šaubos.
izteikti jau labāks neizskatās, lai gan daļēji jau trenera vaina, īsti nesaprotu to, ka viņu iespēlē kā PF, grib otru Porziņģi uztaisīt?

Trešā pozīcija ir atkarīga no tā, kā veiksies otrajā pozīcijā, vai nebūs traumu utt. protams, ka nedaudz pārspīlēju. Es vienkārši neredzu, kā mēs pret Turciju varētu būt izteikti favorīti....

Interesanti ir tas, ka baumo par Šķēles izpirkšanu no BKV, bet viņi vilcinās ar atbildi, it kā laist negrib

     [+] [-]

, 2017-11-16 14:47, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Be Spānijā pirmajā spēlē 10+9
otrā līga

     [+] [-]

, 2017-11-16 14:50, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: otrā līga
Kurucs ar otrā līga.Bet cik daudz mums masīvu centru kas var defā spēlēt ir?

     [+] [-]

, 2017-11-16 14:54, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kurucs ar otrā līga.Bet cik daudz mums masīvu centru kas var defā spēlēt ir?
nav izteikti masīvs un pašlaik es atsakos spriest par viņa konkurētspēju, nav viņš spēlējis tādā līmenī

  +1 [+] [-]

, 2017-11-16 15:09, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: izteikti jau labāks neizskatās, lai gan daļēji jau trenera vaina, īsti nesaprotu to, ka viņu iespēlē kā PF, grib otru Porziņģi uztaisīt?

Trešā pozīcija ir atkarīga no tā, kā veiksies otrajā pozīcijā, vai nebūs traumu utt. protams, ka nedaudz pārspīlēju. Es vienkārši neredzu, kā mēs pret Turciju varētu būt izteikti favorīti....

Interesanti ir tas, ka baumo par Šķēles izpirkšanu no BKV, bet viņi vilcinās ar atbildi, it kā laist negrib
nu es teiktu, ka tu stipri pavelc uz augšu Gromovu un stipri piezemē Anžeju, pat ja ņem vērā to, ka Gromovs šobrīd ir uz neliela pacēluma, bet Anžejs mokās, viņš joprojām ir krietni spējīgāks dot labumu komandai, sevišķi pie labas bumbas kustības. Anžejs tomēr spēlē krietnas minūtes un regulāri, turklāt visu laiku augstākā līmenī pret citiem labiem centriem un spēka uzbrucējiem.
otrajos numuros mums tak būs Blūms, Ausējs (visdrīzāk)
izpirkt šķēli? nezinu, man liekas viņam ir ļoti pozitīvi atrasties tieši Štelmahera vadībā, kurš pats bija izcils saspēlnieks, man liekas, tas arī nodrošina šķēles izaugsmi šosezon. Viņam būtu tikai labāk paņemt no šīs sasdarbības maksimāli daudz visā sezonas garumā

     [+] [-]

, 2017-11-16 15:10, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: nav izteikti masīvs un pašlaik es atsakos spriest par viņa konkurētspēju, nav viņš spēlējis tādā līmenī
nu Rozītis ir tak izteikti masīvs, ...jā gan.
un agresīvs kā aizsardzībā, 'tā uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2017-11-16 15:43, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nu es teiktu, ka tu stipri pavelc uz augšu Gromovu un stipri piezemē Anžeju, pat ja ņem vērā to, ka Gromovs šobrīd ir uz neliela pacēluma, bet Anžejs mokās, viņš joprojām ir krietni spējīgāks dot labumu komandai, sevišķi pie labas bumbas kustības. Anžejs tomēr spēlē krietnas minūtes un regulāri, turklāt visu laiku augstākā līmenī pret citiem labiem centriem un spēka uzbrucējiem.
otrajos numuros mums tak būs Blūms, Ausējs (visdrīzāk)
izpirkt šķēli? nezinu, man liekas viņam ir ļoti pozitīvi atrasties tieši Štelmahera vadībā, kurš pats bija izcils saspēlnieks, man liekas, tas arī nodrošina šķēles izaugsmi šosezon. Viņam būtu tikai labāk paņemt no šīs sasdarbības maksimāli daudz visā sezonas garumā
uz esošo brīdi Gromovu īsti nepavelku, čalis tik tiešām ir pa vasaru diezgan pielicis, arī tīri mentāli, parādījušies jaunu veidi kā noslēgt uzbrukumu, neveiklība gan vēl palikusi, tas gan....Sparings tomēr viņam nācis par labu...Viņa lielākie mīnusi ir neveiklība, kas reizēm ir, nestabilitāte un pārcenšanās, īpaši aizsardzībā...Man tā no malas skatoties šķiet...

Krievu komentētājs, spēlē pret CSKA, teica, ka viņam pieliekot uzbrukumā būs labs eiropas līmeņa centrs, kas galvenais, ka vecums viņam atļauj vēl

     [+] [-]

, 2017-11-16 18:00, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: uz esošo brīdi Gromovu īsti nepavelku, čalis tik tiešām ir pa vasaru diezgan pielicis, arī tīri mentāli, parādījušies jaunu veidi kā noslēgt uzbrukumu, neveiklība gan vēl palikusi, tas gan....Sparings tomēr viņam nācis par labu...Viņa lielākie mīnusi ir neveiklība, kas reizēm ir, nestabilitāte un pārcenšanās, īpaši aizsardzībā...Man tā no malas skatoties šķiet...

Krievu komentētājs, spēlē pret CSKA, teica, ka viņam pieliekot uzbrukumā būs labs eiropas līmeņa centrs, kas galvenais, ka vecums viņam atļauj vēl
Viņa pluss ir tas, ka viņš ir samērā ātrs un kustīgs, es piekrītu, ja centīsies, viņam vēl ir laiks kļūt labākam un spēlēt nopietnāku basīti. Viss ir iespējams, ja vien ir.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-16 18:04, pirms 6 gadiem
Kapēc nav iekļauts Edgars Kalējs? Noderētu mums tāda tipa spēlētājs, var gan tālāko iemest, gan piespēli atdot... Vecais dīvainas izvēles izdarījis...

     [+] [-]

, 2017-11-16 18:43, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Viņa pluss ir tas, ka viņš ir samērā ātrs un kustīgs, es piekrītu, ja centīsies, viņam vēl ir laiks kļūt labākam un spēlēt nopietnāku basīti. Viss ir iespējams, ja vien ir.
Manī jautājumus raisīja viņa āķa metiena attīstība, ko pat no soda līnijas var trāpīt...it kā no vienas puses, jā attīstījis, ka ar dominējošo roku spēj tā noslēgt uzbrukumu, bet no otras skatoties, viņš attīstot to ir arī pielicis tajā, ka var to izdarīt arī "vājo"....Vienkārši tīri cilvēcīgi man ir vēlme zināt cik strādāja un cik ātri viņš, tā teikt, uzsūc to mācīto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-16 22:01, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kā mēs varam pret Turciju būt favorīti? It īpaši ja mums iztrūks četri eirolīgas spēlētāji? Pie tam, trešajā pozīcijā visticamāk Kurucu ieliks, kurš par Spānijas otrajā līgā nav pirmā vijole...Ja vēl Anžejs buksēs, tad, visticamāk, Gromovs dabūs piepūst vaigus un censties rādīt to, ko vēl nav rādījis
Un turkiem nekā neiztrūkst?

     [+] [-]

, 2017-11-17 00:50, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Un turkiem nekā neiztrūkst?
Turkiem iztrūkst Kalējs!

     [+] [-]

, 2017-11-17 02:10, pirms 6 gadiem
Tā kā turkiem nav Ibrahims Kutluajs, tad jebkurā sastāvā esam līdzvērtīgi pretinieki.
Tikai Vecais nav tāds stratēģis un asa prāta nesējs, kā Gulbis...
-15 droši