Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francijas izlases līderis Batums pēc Parīzes OS noslēgs profesionāļa karjeru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francijas izlases līderis Batums pēc Parīzes OS noslēgs profesionāļa karjeru
Nikolā Batums. Foto: FIBA

Francijas vīriešu basketbola izlases līderis Nikolā Batums pēc nākamajā vasarā gaidāmajām Parīzes olimpiskajām spēlēm noslēgs profesionāļa karjeru, pats sportists atklāja sarunā ar spāņu mediju ''Mundo Deportivo''. To savā X kontā apstiprināja arī viņa sieva.

''Man priekšā vēl ir divas garantētas vasaras – šī un nākamā,'' basketbolists izteicās ''Mundo Deportivo''.

''Niko ir lēmis noslēgt karjeru pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm, tā kā nākamā būs viņa pēdējā sezona ''Clippers'' rindās,'' rakstīja Batuma sieva Aurēlija.

34 gadus vecais Batums 2008. gadā ar 25. numuru tika izvēlēts NBA draftā. Kopš tā laika, neskaitot NBA lokautu 2011. gadā, Batums spēlējis tikai basketbola Mekā, pārstāvēdams Portlendas ''Trail Blazers'', Šarlotas ''Hornets'' un Losandželosas ''Clippers''.

Francijas izlases rindās uzbrucējs ticis pie sudraba Tokijas olimpiskajās spēlēs, divām bronzām FIBA Pasaules kausā (2014., 2019.), un pilna medaļu komplekta ''EuroBasket'' finālturnīros – zelta 2013. gadā Slovēnijā, sudraba 2011. gadā Lietuvā un bronzas 2015. gadā dzimtenē.

Tāpat, tuvojoties karjeras izskaņai, Batums darbojies arī kā Vilerbānas ASVEL basketbola operāciju prezidents. Viņš kopā ar Toniju Pārkeru ir viens no kluba līdzīpašniekiem.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-193321-...

     [+] [-]

, 2023-08-16 14:05, pirms 11 mēnešiem
Eh Nikolā varēja noslēgt karjeru jau šovasar

     [+] [-]

, 2023-08-16 17:35, pirms 11 mēnešiem
Mums ar viens jau vakar noslēdza karjeru izlase 😆