Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Melnkalne pēdējā sekundē pieveic Islandi, Zviedrija un Ziemeļmaķedonija revanšējas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Melnkalne pēdējā sekundē pieveic Islandi, Zviedrija un Ziemeļmaķedonija revanšējas
Melnkalnes izlases basketbolisti svin uzvaru pār Islandi. Foto: FIBA

2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijā šovakar dramatisku panākumu izcīnīja Melnkalnes izlase, kas pēdējā uzbrukumā nodrošināja dramatisku panākumu pār Islandi - 82:80. Citās spēlēs Zviedrija par zaudējumu pirmajā aplī revanšējās Portugālei, bet Ziemeļmaķedonija - Šveicei.

Melnkalnes un Islandes komandu cīņā islandiešiem trešās ceturtdaļas vidū piederēja pat 14 punktu pārsvars (62:48). Vēl piecarpus minūtes līdz finālsirēnai Islande bija priekšgalā ar 79:71, tomēr atlikušajā laikā ziemeļnieku uzbrukums apstājās, Melnkalnei pēdējās sekundēs pie rezultāta 80:80 iegūstot iespēju uzbrukt. Par mača varoni kļuva Igors Drobņaks, kurš realizēja pustālo metienu un ieveda Melnkalni pamatkvalifikācijas posmā.

Melnkalniešu sastāvā ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām labākais bija Dino Radončičs, 17 punktu iemeta Marko Todorovičs. Islandes sastāvā "double-double" - 21 punktu un desmit atlēkušās bumbas - iekrāja Trigvi Hlinasons, kamēr komandas līderim Elvaram Fridriksonam 15 punkti, kā arī vairākas neizmantotas iespējas galotnē izšķirt mača likteni.

2023. gada FIBA Pasaules kausa priekškvalifikācija, E grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Melnkalne3-0+27
2.Islande1-2+5
3.Dānija0-2-32

Platu soli pretim iekļūšanai pamatkvalifikācijā spēra Zviedrija, izbraukumā pēc neizteiksmīga pirmā puslaika (31:32) parādot pārliecinošu sniegumu spēles otrajā cēlienā un ar 79:60 apspēlējot mājinieci Portugāli. Tādējādi zviedri nodrošināja pārsvaru abu komandu savstarpējās cīņās, kas nozīmē to, ka tikai fatāla neveiksme pret pastarīti Luksemburgu var liegt skandināviem turpmāku cīņu par Pasaules kausa finālturnīru.

Zviedrijas sastāvā ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām produktīvākais bija Denzels Andersons. 16 punkti Ludviga Hakansona rēķinā. Portugāļu rindās astoņu punktu robežu pārsniedza tikai Diogu de Souza Britu, kuram 12 punkti.

2023. gada FIBA Pasaules kausa priekškvalifikācija, C grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Zviedrija2-1+70
2.Portugāle2-1-8
3.Luksemburga0-2-62

Skopjē notiekošajā priekškvalifikācijas turnīrā laukuma saimniece Ziemeļmaķedonija reabilitējās Šveices valstsvienībai, kam pirmajā aplī bija piekāpusies ar 62:67. Ziemeļmaķedonieši šovakar uzvarēja ar 67:61, iegūstot priekšrocību savstarpējo spēļu kontekstā. Spēles gaitā šveicieši parādīja raksturu, no trešās ceturtdaļas sākumā uz tablo esošā 28:45 pietuvojoties līdz piecu punktu deficītam pēdējā ceturksnī, taču neko vairāk Alpu zemes basketbolistiem sasniegt šoreiz neizdevās.

Uzvarētājiem ar attiecīgi 16 un 15 punktiem augstvērtīgāko sniegumu uzbrukumā nodemonstrēja Adems Mekikžs un Bojans Trajkovskis. Šveiciešiem 15 punkti Žonatana Kazadi rēķinā. Šveicei, lai cerētu uz iekļūšanu pamatkvalifikācijā, nākamajā spēlē būs obligāti jāpārspēj Slovākiju, kam pirmajā aplī zaudēts ar 56:64.

2023. gada FIBA Pasaules kausa priekškvalifikācija, F grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Ziemeļmaķedonija2-1+23
2.Slovākija1-1-14
3.Šveice1-2-9

Izmantotie resursi:
fiba.basketball

     [+] [-]

, 2021-08-17 08:58, pirms 3 gadiem
Dānija netiek laukā no grupas. Es domāju, ka šiem gan tāds neliels fiasko. Dāņu klubi, kā paši esam pārliecinājušies, tad nemaz tik švaki nav. Tiesa tur kādu dāni varbūt pie dvieļu padevējiem var atrast nevis uz laukuma.

     [+] [-]

, 2021-08-17 09:18, pirms 3 gadiem
backstab rakstīja: Dānija netiek laukā no grupas. Es domāju, ka šiem gan tāds neliels fiasko. Dāņu klubi, kā paši esam pārliecinājušies, tad nemaz tik švaki nav. Tiesa tur kādu dāni varbūt pie dvieļu padevējiem var atrast nevis uz laukuma.
Vēl jau tomēr divas spēles jānospēlē pirms teikt, ka netiks ārā no grupas. Bet no otras puses - kāds tur brīnums, ja abi izlases līderi nespēlē.