Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Somu saspēles vadītājs Koponens pēc ''EuroBasket 2022'' izlemj beigt karjeru

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Somu saspēles vadītājs Koponens pēc ''EuroBasket 2022'' izlemj beigt karjeru
Peteri Koponens (#11) Somijas kreklā ''EuroBasket 2022'' spēlē pret Čehiju. Foto: FIBA

Pēc Somijas izstāšanās no ''EuroBasket 2022'' karjeru beidzis ilggadējais izlases spēlētājs un veterāns Peteri Koponens, liecina ieraksts viņa Twitter profilā.

Koponens septiņās Eiropas čempionāta spēlēs izcēlās ar vidēji pieciem punktiem, divām rezultatīvām piespēlēm un 0.9 atlēkušajām bumbām. Produktīvāko maču viņš aizvadīja grupu turnīrā pret Čehiju, kad guva 14 punktus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Somijas izlasi viņš pārstāvējis piecos ''EuroBasket'' čempionātos.

34 gadus vecais saspēles vadītājs lēmumu pieņēmis pēc tam, kad Somija Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā atzina Spānijas pārākumu. Izlase aizvadīja labāko ''EuroBasket'' turnīru kopš 1967. gada, kad arī izstājās ceturtdaļfinālā.

Koponens profesionāli spēlējis 18 pilnas sezonas, kurās paguvis pārstāvēt septiņus dažādus klubus. To starpā ir arī Spānijas ACB līgas grands ''Barcelona''. Aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Helsinku ''Seagulls'' rindās Somijas ''Koris'' līgā. 29 mačos viņš izcēlās ar vidēji 8.9 punktiem, 3.4 rezultatīvām piespēlēm un divām atlēkušajām bumbām.

Individuāli sekmīgāko sezonu viņš aizvadīja 2007. gadā, kad Somijas ''Koris'' līgā pārstāvēja Espo ''Honka''. 44 spēlēs viņš izcēlās ar 19 punktiem, 3.9 rezultatīvām piespēlēm un 3.4 atlēkušajām bumbām vidēji katrā no tām.

2007. gadā viņu arī ar kopējo 30. izvēli draftēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Filadelfijas ''76ers''. Tiesības uz viņu joprojām ir Dalasas ''Mavericks'' klubam, taču tā arī NBA laukumā viņš nav devies.