Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šiškauska turnīrs: U15 meitenes pieveic Vāciju, zēniem vēlreiz -40

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šiškauska turnīrs: U15 meitenes pieveic Vāciju, zēniem vēlreiz -40
Foto: Krepšinio Namai

Ramūna Šiškauska starptautiskajā turnīrā Kauņā panākumu izcīnīja Latvijas U15 meiteņu izlase, pieveicot Vācijas vienaudzes ar 57:55. Otro graujošo zaudējumu piedzīvoja Latvijas U15 zēnu izlase, atzīstot lietuviešu pārākumu - 60:101.

Zēni U15: Latvija - Lietuva 60:101 (17:26, 12:26, 14:26, 17:23)

Arvja Stecka trenētā U15 puišu izlase otro maču pēc kārtas uzsāka vāji, nonākot iedzinējos. Līdz puslaika pārtraukumam deficīts jau sasniedza 23 punktu atzīmi, bet pēc spēlētām 30 minūtēm jaunie latvieši no dienvidu kaimiņiem atpalika par 35 punktiem. Līdzvērtīgāk izdevās nospēlēt ceturtajā ceturksnī, kurā tika zaudēts tikai ar sešu punktu starpību, kā arī pirmo reizi izdevās noturēt pretiniekus zem 26 iemestu punktu atzīmes desmit minūtēs.

Pretēji otrdienas spēlei pret Vāciju latvieši uzlaboja soda metienu precizitāti un agresivitāti uzbrukumā. Mačā pret lietuviešiem izdevās trāpīt 19 no 26 soda metieniem, kā arī izprovocēt 26 piezīmes. Par trešdaļu no pretinieku noteikumi pārkāpumiem atbildīgs bija Rūdis Donis, kurš sev labvēlīgu tiesneša svilpi izpelnījās deviņas reizes. Arī otrajā Ramūna Šiškauska turnīra spēlē neizdevās samazināt kļūdu skaitu - 28.

Latvijas izlasē rezultatīvākais un efektīvākais bija Rūdis Donis. Talsenieks atzīmējās ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Pa astoņiem punktiem guva gan Krišjānis Pētersons, gan Mārtiņš Kilups, gan Kārlis Eberliņš, gan Kristers Skrinda.

Rīt pulksten 18:45 Latvijas U15 izlase dalību Ramūna Šiškauska turnīrā noslēgs ar spēli pret Lietuvas otro izlasi.

Latvijas U15 zēnu izlase Ramūna Šiškauska turnīrā

SpēlētājsSporta skola
Toms Lūkass AilisMārupes SC
Rūdis DonisTalsi
Kārlis EberliņšMārupes SC
Daniils FundorkoSalaspils
Ronalds GintersRīga/DSN
Pauls KatlapsRīga/DSN
Mārtiņš KilupsBS Rīga
Rūdolfs MillersLiepāja
Jēkabs NiedraMārupes SC
Krišjānis PētersonsRīga/A. Kraukļa VEF
Kristers SkrindaRīga/DSN
Kārlis VāversRīga/DSN

Galvenais treneris: Arvis Steckis
Asistenti: Valdis Razumovskis, Oskars Žurkovs
Fizioterapeits: Jurģis Eglītis

Meitenes U15: Latvija - Vācija 57:55 (11:14, 15:7, 21:17, 10:17)

Pirmajā ceturksnī latvietes atradās nelielos iedzinējos, bet sekmīga otrā un trešā ceturtdaļa ļāva pārņemt iniciatīvu. Pamatlaika noslēdzošajās desmit minūtēs vācietēm izdevās pietuvoties, taču mača galotni veiksmīgāk aizvadīja Latvijas basketbolistes, izcīnot uzvaru.

Spēlē pret Vāciju latvietes krietni samazināja izpildīto trīspunktnieku apjomu - izmesti 19, no kuriem trāpīti trīs. Neveiksmīgāk tika izpildīti soda metieni - seši no 14.

Pa 16 punktiem Latvijas izlasē sameta Estere Petrus un Luīze Bērziņa. Elza Palma atzīmējās ar sešiem punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un bloķētu metienu.

Latvietes rīt pulksten 12:00 spēkosies pret Lietuvas otro izlasi.

Latvijas U15 meiteņu izlase Ramūna Šiškauska turnīrā

SpēlētājsSporta skola
Luīze BērziņaRīdzene
Annija BrenceRīga/Jugla
Dārta ĪvāneRīga/TTP
Marta KaupmaneOgre
Petra KrumuldaRīga/Centrs
Dārta MālnieceRīdzene
Elza PalmaRīdzene
Madara Kate PētersoneValmiera
Estere PetrusRīga/Centrs
Paula Patrīcija PutnieceRīga/Centrs
Emīlija SkudraRīga/Centrs
Elizabete ŠmiteRīga/Jugla
Madara ŠmiteLiepāja
Emīlija Paula ŠtelmahereRīga/Centrs
Monika VapneRīga/TTP
Megija ZeltiņaRīga/Jugla

Galvenais treneris: Ainārs Čukste
Asistente: Līga Jansone

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/izlases/viriesi/s...
https://basket.lv/izlases/viriesi/s...

     [+] [-]

, 2021-07-14 18:08, pirms 3 gadiem
Njaa papist leisiem pa 40 punktiem.... baigi perspektiva nakotne Latvijas basketbolam.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-14 18:17, pirms 3 gadiem
par to maz runā, bet tikai Latvijā pandēmijas laikā nebija spēļu logu. Tie bija gan Igaunijā, gan Lietuvā, viņi reāli spēlēja jaunatnes līgas spēles pēdējā laikā. Latvijā basīti čaļi nav spēlējuši kopš pagājušās sezonas sākuma, ņemot vērā, ka tās bija tikai dažas spēles, pirms tam iepriekšējā sezona beidzās marta sākumā.

Te ir viss kopā - gan kopēja valsts nostāja pret sportu, jo sports Latvijā nav prioritāte, gan problēmas sistēmā. Jā, mēs varam iedot naudu lieliem sporta forumiem, bet teiksim atklāti, jauniešu sports Latvijā bija aizmirsts. Šis ir tikai sākums sekām, pandēmija jau nav vienīgā jaunatnes sporta problēma.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-14 18:31, pirms 3 gadiem
Aigaro rakstīja: par to maz runā, bet tikai Latvijā pandēmijas laikā nebija spēļu logu. Tie bija gan Igaunijā, gan Lietuvā, viņi reāli spēlēja jaunatnes līgas spēles pēdējā laikā. Latvijā basīti čaļi nav spēlējuši kopš pagājušās sezonas sākuma, ņemot vērā, ka tās bija tikai dažas spēles, pirms tam iepriekšējā sezona beidzās marta sākumā.

Te ir viss kopā - gan kopēja valsts nostāja pret sportu, jo sports Latvijā nav prioritāte, gan problēmas sistēmā. Jā, mēs varam iedot naudu lieliem sporta forumiem, bet teiksim atklāti, jauniešu sports Latvijā bija aizmirsts. Šis ir tikai sākums sekām, pandēmija jau nav vienīgā jaunatnes sporta problēma.
Meitenes arī nespēlēja veselu gadu, bet tomēr laukumā rāda daudz saturīgāku sniegumu par puišiem. Šodien viņas ar raksturu izkapāja uzvaru pār Vaciju.

     [+] [-]

, 2021-07-14 18:35, pirms 3 gadiem
Nekas, mazpamazām un tad jau ar laiku varbūt varēs sākt pierast.

     [+] [-]

, 2021-07-14 21:36, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Meitenes arī nespēlēja veselu gadu, bet tomēr laukumā rāda daudz saturīgāku sniegumu par puišiem. Šodien viņas ar raksturu izkapāja uzvaru pār Vaciju.
Meitenes varēja trenēties un spēlet. Viņas pierakstīja lielo komndai. Mums vienkārši stulba sporta vadība un pavļuts ar kariņu...