Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV dominē un izgāž dusmas pār Argentīnu, Austrālijai +39 pret Nigēriju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ASV dominē un izgāž dusmas pār Argentīnu, Austrālijai +39 pret Nigēriju
ASV izlases basketbolists Bams Adebajo. Foto: Chase Stevens/AP/Scanpix

Pārbaudes turnīru Lasvegasā trešajā vietā noslēgusi Tokijas olimpisko spēļu galvenā favorīte ASV basketbola izlase, kas, pārtraucot divu neveiksmju sēriju, ar 108:80 sakāva trešo zaudējumu trīs mačos cietušo Argentīnu.

Amerikāņi pēc iepriekšējos mačos piedzīvotajiem fiasko pret Nigēriju (87:90) un Austrāliju (83:91) šonakt mācījās no savām kļūdām, jau cīņas pirmajā ceturksnī iekrājot 17 punktu pārsvaru - 31:14. Argentīnas izlase ASV vadību nevienā brīdī nopietni neapdraudēja, kā arī nespēja tikt galā ar amerikāņu pikenrola uzbrukumu.

ASV komandā pa 17 punktiem iemeta gan Bredlijs Bīls, gan Kevins Durants, kuru abu rēķinā arī pa sešām atlēkušajām bumbām. 15 punktus sakrāja atlētiskais Zaks Lavīns, bet 12 punkti un pa piecām bumbām zem groziem, kā arī rezultatīvām piespēlēm Bama Adebajo kontā. Argentīnas sastāvā produktīvākais ar 16 punktiem bija veterāns Luiss Skola.

Turpinājumā abas valstsvienības dosies uz Tokiju, kur ASV paredzētas grupu turnīra spēles pret Franciju, Irānu un Čehiju, savukārt argentīnieši spēkosies pret debitanti Slovēniju, Spāniju un mājinieci Japānu.

Pirmo vietu pārbaudes turnīrā izcīnīja Austrālija, kas, parādot ļoti pārliecinošu sniegumu mača pirmajās trīs ceturtdaļās, ar 108:69 sarāva gabalos divu uzvaru sēriju neturpinājušo Nigēriju. Fantastisku sniegumu nodemonstrēja austrālietis Kriss Goldings, kurš realizēja visus septiņus tālmetienu mēģinājumus, sakrājot 21 punktu.

Interesanti, ka abas komandas savā starpā spēkosies arī olimpiskajās spēlēs, 25. jūlijā noslēdzot B grupas pirmo kārtu. Vienā apakšgrupā ar Austrāliju un Nigēriju cīnīsies Vācija un Itālija.

Izmantotie resursi:
https://en.global.nba.com/articles/...!/1712100005
https://twitter.com/BasketballAus