Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Satoranskis, Veselijs atsakās no piedāvātajām brīvdienām pirms Belgradas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Satoranskis, Veselijs atsakās no piedāvātajām brīvdienām pirms Belgradas
Čehijas basketbolisti spēlē ar Serbiju
Foto: FIBA.com

Čehijas basketbola valstvienības līderi Tomašs Satoranskis un Jans Veselijs noraidījuši galvenā trenera Ronena Ginzburga piedāvājumu doties brīvdienās pirms Rio spēļu kvalifikācijas turnīra.

Veselijs, kuram klubā ir iesauka "Vesely Airlines", piektdien palīdzēja Stambulas "Fenerbahce" pirmo reizi kluba un Turcijas basketbola vēsturē iekļūt "Turkish Airlines" Eirolīgas finālā. Čehu spēka uzbrucējs 21:13 minūtēs guva 14 punktus (2p 7/8, 1p 0/4) un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Saspēles vadītājs Satoranskis kopā ar FC “Barcelona” atrodas Spānijas čempionāta līderpozīcijās (bilance 28-4). Aizsargs 31 spēlē vidēji 24 minūtēs guvis 10 punktus, izcīnījis 3,0 atlēkušās bumbas un izdarījis 4,4 rezultatīvas piespēles.

"Viņi grib spēlēt," par abiem teica Ginzburgs. "Es viņiem ieteicu pēc sezonas beigām paņemt vismaz piecas brīvdienas, taču viņi piedāvājumu noraidīja. Viņi man teica: "Nē, mēs vēlamies trenēties kopā ar puišiem." Viņi ir profesionāļi un zina, ka mums nav daudz laika."

Satoranskis un Veselijs bija čehu galvenais triecienspēks 2015. gada Eiropas čempionātā, palīdzot savai valstij izcīnīt augstāko vietu pēc Čehoslovākijas sadalīšanās 1993. gadā. Pāris divatā vidēji guva 33,4 punktus, kamēr čehi spēlē caurmērā atzīmējās ar 76,9 iemestiem punktiem.

Sagaidāms, ka čehiem nevarēs palīdzēt “Sevilla” centra spēlētājs, bijušais Kristapa Porziņģa kolēģis Ondrejs Balvins. Viņš spēlēja 2013. gada Eiropas čempionātā, bet šobrīd izvēlējies citas prioritātes.

"Balvins aizvadīja otro labo sezonu pēc kārtas," Ginzburgs teica intervijā idnes.cz. "Zinu, ka viņš mainīja savu dzīves veidu un uzlaboja sportisko formu, taču vasarā galveno uzmanību vēlas pievērst iekļūšanai NBA vai Eirolīgā. Mūsu komandai tas ir liels zaudējums."

Centra spēlētājs ACB līgā šosezon guvis vidēji 10,0 punktus un izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas. Balvins savācis piecus “dubultus” (skaitlis 10 vismaz divās kategorijās) un sešas reizes bijis tiem tuvu. Ginzburgs joprojām cer uz viņu. “Varbūt mēneša laikā kaut kas mainīsies. Paskatīsimies.”

Ginzburgs vēlas, lai valstsvienībā lielāku pienesumu dotu Davids Jelineks (Anwil), Patriks Auda (Manresa), Bleiks Šilbs (Galatasaray) un Pāvels Pumpla (Estudiantes). Naturalizētais amerikānis Bleiks pirms pāris nedēļām kļuva par Eirokausa čempionu.

“Domāju, ka Jelineks Polijā progresē kopā ar komandu. Svarīgi, ka viņam blakus atrodas saspēles vadītājs, kura nolūks ir padarīt citus labākus. Nevaram sūdzēties par Jelineka sezonu. Bleiks Šilbs labi spēlē Turcijā, Audam un Pumprlam viss ir kārtībā Spānijā. Mums nepieciešams, lai kvalifikācijā sevi pierādītu iespējami vairāk spēlētāju.”

Ginzburgs neiebilstu Belgradas turnīra finālā spēlēt pret Serbiju – komandu, ar kuru tikās Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs. “Varam nostāties viņiem blakus un nospēlēt līdzvērtīgi, kā tas notika Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.”

Čehijas basketbolisti B apakšgrupā sacentīsies pret Latviju un Japānu. Divas stiprākās komandas iekļūs pusfinālā, kur mērosies spēkiem ar A apakšgrupas (Serbija, Angola, Puertoriko) divām labākajām vienībām. Uz Rio brauks tikai turnīra uzvarētāji.

Izmantotie resursi:
2016 FIBA Olympic Qualifying Tournament -...

  -3 [+] [-]

, 2016-05-14 12:44, pirms 8 gadiem
Gaidu kad sagrausim šos sme.. vasarā!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-14 13:20, pirms 8 gadiem
Cehija 76- 83 Serbija

  -1 [+] [-]

, 2016-05-14 14:24, pirms 8 gadiem
Ar čehiem būs riktīgs kapiņš...esam palikuši bez pieredzējušākiem - Blūma un Telefona...

     [+] [-]

, 2016-05-14 22:11, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Ar čehiem būs riktīgs kapiņš...esam palikuši bez pieredzējušākiem - Blūma un Telefona...
Blūms? Blūms tač spēlēs...

     [+] [-]

, 2016-05-14 23:04, pirms 8 gadiem
nev nekādi fakingi, atvainojiet, Porziņģi , naudas vergi

     [+] [-]

, 2016-05-15 00:24, pirms 8 gadiem
Burakobra - tiktiešām nav, jo viņiem nav 82 spēļu sezona.