Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kavaļausks kandidēs uz vietu Lietuvas izlasē pasaules čempionātā

Andrejs Siliņš

Kavaļausks kandidēs uz vietu Lietuvas izlasē pasaules čempionātā
Antans Kavaļausks
Foto: vefriga.com

Lietuvas basketbola valstsvienības galvenais treneris Jons Kazlausks nosaucis 24 spēlētājus, kas iekļauti kandidātu sarakstā startam Pasaules kausa izcīņā, kas septembrī norisināsies Spānijā. Kandidātu vidū arī bijušais Rīgas VEF centrs Antans Kavaļausks.

Kazlauska nosauktajā sarakstā ir arī vairāki negaidīti uzvārdi, diezgan liels skaits gados jauno basketbolistu, taču nav teikts, ka viņi piedalīsies pašā treniņprocesā. Vairākiem 1994. gadā dzimušajiem spēlētājiem šovasar vēl jāaizvada Eiropas U20 čempionāts.

"Nav skaidrības, cik un kuri spēlētāji būs veseli pēc sezonas, tāpēc jūnijā paziņosim 15-17 spēlētāju sastāvu," treneris Kazlausks norādīja, ka uz treniņiem netiks aicināti pilnīgi visi sākotnējā kandidātu sarakstā iekļautie spēlētāji.

Jaunākais sarakstā iekļautais ir leģendārā Arvīda Saboņa dēls Domants Sabonis, kurš nesen atzīmēja pilngadības iestāšanos. Malagas "Unicaja" spēka uzbrucējam gan vēl priekšā savs Eiropas U18 čempionāts, tāpat nav skaidrības par jaunā spēlētāja vasaras plāniem, jo Domants, iespējams, dosies pāri okeānam, lai studētu un spēlētu NCAA.

Kandidātu sarakstā ir arī centrs Antans Kavaļausks, kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Rīgas VEF komandā, kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu. Šo sezonu Antans sāka "Bilbao Basket" komandā kopā ar Dairi Bertānu, bet sezonas vidū Spāniju pameta, pievienojoties Viļņas "Lietuvos Rytas". Kavaļausks pārstāvējis Lietuvu Londonas olimpiskajās spēlēs.

No rudenī Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā Eiropas sudrabu izcīnījušās Lietuvas izlases sastāva kandidātu sarakstā septembrī gaidāmajam pasaules čempionātam nav iekļauts Toms Delininkaitis. 31 gadu vecais aizsargs sezonu sāka Rīgas VEF rindās, bet tika atbrīvots un turpinājumā pārstāvēja "Torku Selcuk" komandu Turcijas čempionātā.

Pasaules kausa pirmajā posmā Lietuvai D grupā būs jāspēkojas ar Angolu, Dienvidkoreju, Slovēniju, Meksiku un Austrāliju. Pirmā spēle 30. augustā pret FIBA Amerikas čempioni Meksikas izlasi.

Lietuvas izlases kandidāti 2014

PozīcijaSpēlētājsKlubs
Saspēles vadītāji:
Mants KalnietisLokomotiv-Kuban (Krievija)
Šarūns VasiļausksTrefl Sopot (Polija)
Žigmants JanavičsTonybet
Uzbrūkošie aizsargi:
Ads JuškevičsEisbaeren (Vācija)
Pauļus DambrausksLietuvos Rytas
Marjuss GrigonisHuesca (Spānija)
Martins PocisŽalgiris
Renalds SeibutisLietuvos Rytas
Martins GecevičsLietuvos Rytas
Toms DimšaŽalgiris
Vieglie uzbrucēji:
Vaids KariņausksLietkabelis
Jons MačulisPanathinaikos (Grieķija)
Sims JasaitisLokomotiv-Kuban (Krievija)
Mindaugs KuzminsksUnicaja (Spānija)
Deivids GaiļusUnion Olimpija (Slovēnija)
Spēka uzbrucēji:
Donāts MotejūnsRockets (NBA)
Pauļus JankūnsŽalgiris
Lins KleizaFenerbahce Ulker (Turcija)
Kšištofs LavrinovičsValencia (Spānija)
Domants SabonisUnicaja (Spānija)
Centri:
Jons ValančūnsRaptors (NBA)
Roberts JavtoksŽalgiris
Darjušs LavrinovičisBudivelnik (Ukraina)
Antans KavaļausksLietuvos Rytas

     [+] [-]

, 2014-05-13 18:27, pirms 10 gadiem
SKaudība, skaudība, skaudība. Kas par garo galu, nereāli. Arī aizsargi neslikti. Kazlauskam neviegls uzdevumiņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-13 19:51, pirms 10 gadiem
bbol rakstīja: Nesaprotu, ko Delininkaitis darija izlase pagajusgad?
Kavaliauskim izredzes nav lielas, konkurentu pietiekosi, bet lai veicas!
A kas vainas Delinkaitim??? Kurš aizsargs tad ir tik labāks? Delinkaitis Geceviča līmenī. Arī Turcijā tagad normāli kapā.