Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jerjomins: "Basketbola popularitātei FIBA lēmumi par labu nenāks"

Jānis Pārums

Jerjomins: "Basketbola popularitātei FIBA lēmumi par labu nenāks"
Staņislavs Jerjomins
Foto: gazeta.ru

Bijušais Krievijas basketbola izlases galvenais treneris Staņislavs Jerjomins komentējis Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) lēmumu turpmāk Eiropas čempionātus rīkot reizi četros gados.

"Vajag ņemt piemēru no veiksmīgākiem eksperimentiem – paskatieties uz hokeju, kur čempionāts notiek katru gadu, un cik sporta veids ir populārs. Čempionāts rada ažiotāžu," sacīja Jerjomins. "Čempionāts, kas notiks reizi četros gados, basketbola popularitātei par labu nenāks noteikti. To saku ar 100% pārliecību. Manā izpratnē tam būs negatīvas sekas."

"Čempionāta formula pēdējā laikā bijusi strīdīga. Kad es biju izlases treneris, vienmēr par to teicu. Iespējams, līdzjutējiem ir interesanta olimpiskā izspēles kārtība ar izslēgšanas spēlēm. Iespējams, līdzjutējiem tāda sistēma ir interesanta, bet nevar visu likt uz vienu spēli Bet tā notiek, kad notiek play off pirmā kārta, un, komanda it kā spēlē labi, taču izkrīt," piebilda Jerjomins.

Izmantotie resursi:
Главные новости дня — Газета.Ru

  -3 [+] [-]

, 2012-11-11 20:57, pirms 12 gadiem
Iespējams popularitāti mazinās, bet nu Jerjomina komentārs gan tups. "Vajag ņemt piemēru no veiksmīgākiem eksperimentiem – paskatieties uz hokeju, kur čempionāts notiek katru gadu, un cik sporta veids ir populārs" - kur var šitā pateikt.. katru gadu samazinās hokeja čempju popularitāte pasaulē - uz čempjiem brauc aizvien mazāk cilvēku. ažiotāža moš tik Krievijā, kuri vāc zvaigznes, lai apspēlētu Kanādas otro izlasi.

Gribētu teikt, ka hokeja čempis ir par biežu.. Futbola čempji ir vispopulārākie, jo visi gaida tos četrus gadus un tad brauc ar spēcīgākajiem sastāviem, nevis tā kā hokeja čempionātā, kad katru gadu vairākas izlases "neiespringst" un atbrauc ar rezervistiem. Mans uzskats, ka jaunā sistēma basim nāks par labu.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-12 02:33, pirms 12 gadiem
Futbolu, atšķirībā no basketbola un hokeja, spēlēt māk visur. Un tajā 4 gadu posmā notiek pietiekoši augstvērtīgi kvalifikācijas turnīri, gan uz pasaules, gan uz Eiropas čempi. Hokejā un basketbolā tā nav un basketbols viennozīmīgi būs zaudētājos. Katru gadu pasaules čempis hokejā iespējams ir pārāk bieži, 2 gadi būtu optimālais, gan hokejā, gam basketbolā.