Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U14 basketbola izlasēm dubultuzvara Baltijas kausa izcīņā

U14 basketbola izlasēm dubultuzvara Baltijas kausa izcīņā
Latvijas U14 izlašu galvenie treneri Jānis Butāns un Matīss Rožlapa
Foto: basket.lv

Latvijas U14 izlases Baltijas kausa izcīņas izšķirošajās spēlēs pārspēja Lietuvas komandas: meitenes ar 60:35, puiši ar 68:63. Latvijas komandām pirmā dubultuzvara pēdējo astoņu gadu laikā, vēstī Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Meiteņu turnīra izšķirošajā mačā Latvijas basketbolistes bija vadībā no pirmās minūtes, tiesa, izšķirošo pārsvaru izdevās iegūt tikai pēdējās sešās minūtēs, no 44:40 aizmūkot līdz 60:45. Par Latvijas komandas labāko spēlētāj tika atzīta Vanesa Jasa.

U14 meiteņu izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa:

“Pirmajā komandā sapulcējām labākās, lai cīnītos par uzvaru katrā spēlē un turnīrā. Otrajā pārbaudījām tuvākās rezerves, bet atšķirība bija pārāk liela. Iespējams, vēl labāk būtu bijis, ja startētu U13 izlase.

Sešos treniņos izdevās salikt kopā spēli uzbrukumā, jo spēlētājas bija pietiekami apķērīgas. Īpaši pirmajā komandā. Aizsardzību sakārtot bija grūtāk, jo katrs treneris māca mazliet savādāk. Atradām, ko kura labāk māk un tad pēdējā spēlē varējām piekoriģēt, kurā pozīcijā, kura var dot lielāku ieguldījumu.

Šai komandai nozīmīgs pluss bija tas, ka daudzas meitenes var precīzi uzbrukt no distances. Ir meistarīgas mazās spēlētājas, kuras var gan trāpīt, gan saasināt spēli ar garāmgājieniem. Tas arī noteica taktiku. Varējām spēlēt ar četrām basketbolistēm uz perimetra, izbrīvējot telpu darbībām viens pret viens. Spēlē ar Lietuvu metienu precizitāte varēja būt labāka, toties izraustījām pretinieču aizsardzību ar caurgājieniem.

Izteikts centrs šajā starp 2003. gadā dzimušajām ir tikai Nikola Priede, bet arī citi “piektie numuri” – Kolīna (Kārtere) un Sandija (Bukava) nospēlēja lietderīgi, iederoties izraudzītajā spēles modelī. Perspektīvas garās ir starp 2004. gadā dzimušajām.”

Puišu turnīra izšķirošā cīņa bija finālspēles cienīga. Vadībā ar dažu punktu pārsvaru lielākoties bija latvieši, tomēr pēdējā minūte sākās ar 62:63. Pusminūti pirms beigām Rihards Teurumnieks atguva vadību un atlikušo laiku prātīgāk un precīzāk nospēlēja latvieši – 68:63. Par mūsu komandas labāko spēlētāju tika atzīts Kristaps Arbidāns.

U14 puišu izlases galvenais treneris Jānis Butāns:

“Nedēļu ilgajā sagatavošanās posmā soli pa solim gājām uz priekšu. Bija svarīgi, lai katrs spēlētājs saprot savu vietu komandā un laukumā. Pirmajā spēlē ar igauņiem bumba sākumā bija kā karsts kartupelis. Ka tik ātrāk uzmest pa grozu vai kādam atdot. Kad čaļi saprata, ka jānospēlē ar vēsāku galvu, aina kļuva labāka.

Par lomu sadalījumu bija daudz jārunā. Daži akceptēja, daži, iespējams, ne līdz galam. Šajā virzienā vajadzīgs nepārtraukts darbs. Jo visi spēlētāji nevar gūt vairāk par 20 punktiem – vajadzīgas arī rezultatīvas piespēles, melnais darbs aizsardzībā.

Visizteiksmīgākā spēle iznāca caur Kristapu (Arbidānu). Gribējās, lai viss notiktu stabilāk. Bija kritumi, kad Kristaps nosēdās malā, arī viņš pats brīžiem kaut ko sasteidza. Bet īstajā brīdī viņš bija savā vietā.

Lietuviešiem devām pārāk daudz iespēju atkārtotiem uzbrukumiem un nesanāca ātrie uzbrukumi. Acīmredzot lietuvieši bija izpētījuši, ka mums patīk skriet, un šodien neizdevās tikt pie vieglajiem punktiem.

Kopā ar kolēģiem puišiem iedosim sarakstu ar vismaz trim lietām, pie kurām vasarā piestrādāt, lai sasniegtu nākamo līmeni. Galvenais, lai visiem būtu kārtīga spēļu prakse. Īpaši tiem, kuri līdz šim spēlējuši otrajā divīzijā. Lai progresētu, vajadzīgas spēles ar līdzvērtīgiem konkurentiem un treniņi ar līdzvērtīgiem partneriem.”

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2017-06-11 22:31, pirms 7 gadiem
Kolīna Kārtere? Centrs ar 159? Labi, interesanti, kādas saknes.
Priedei 183...
Puišiem Teirumnieks, Arbidāns... latgalieši rullē/
, 2017-06-11 22:41, pirms 7 gadiem
U 14 tie tak galigi mazi, nezinaju, ka ari tadas izlases ir.
, 2017-06-12 23:24, pirms 7 gadiem
Izklausās labi, varbūt talantu straume tomēr neapsīks?
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
4

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.
Malkolms Brogdons. Foto: AP/Scanpix

''Trail Blazers'' aizsargs Brogdons iesniedzis dokumentus Polijas pilsonības iegūšanai

Par Polijas basketbola izlases jaunāko naturalizēto papildinājumu jau tuvākajā laikā varētu kļūt NBA kluba Portlendas ''Trail Blazers'' aizsargs Malkolms Brogdons, kurš iesniedzis dokumentus Polijas pilsonības iegūšanai, ziņo poļu mediji.