Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas izlases trenera meklējumi: LBS piektdien intervēs galveno favorītu Banki

Latvijas izlases trenera meklējumi: LBS piektdien intervēs galveno favorītu Banki
Luka Banki. Foto: vtb-league.com

Latvijas Basketbola savienības Treneru komisijas vadītājs Agris Galvanovskis “Basketstudijā 2+1” pauda, ka rīt plānota saruna ar galveno pretendentu uz vīriešu valstsvienības trenera amatu - Luku Banki.

Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss pirmoreiz Lukas Banki vārdu Latvijas izlases sakarā piesauca decembrī sarunā ar portālu Sportacentrs.com. Toreiz tika locīts Andreja Lēmaņa vārds, bet Cipruss veltīja cildinošus vārdus itālim: “Manuprāt, viņš nav līdz galam novērtēts.” Banki karjeras laikā trenējis vairākas atpazīstamas komandas - Bambergas “Brose”, Sjēnas “Montepaschi”, Milānas “Olimpia”, Atēnu AEK.

Tagad Banki ir galvenais kandidāts uz Latvijas izlases trenera amata pārņemšanu. Agris Galvanovskis sacīja, ka piektdien Treneru komisijai paredzēta saruna ar Banki. Viņš arī sacīja, ka apstiprināšanas process atšķirsies no tā, kā amatā tika pieņemts Roberts Štelmahers. “Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi. Turklāt vispirms izjautāsim Banki. Noskaidrosim, vai viņš saprot Latvijas basketbolu, vai interesējas, kādi ir mērķi. Uzreiz nevirzīsim viņa kandidatūru uz valdi. Viss būs profesionālāk,” teica Galvanovskis.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka starp astoņiem kandidātiem bijis tikai viens latvietis - Rīgas VEF galvenais treneris Jānis Gailītis. Uz izlases vadīšanu pretendē arī Žans Tabaks un Ertugruls Erdogans, tāpat vairāki speciālisti no Spānijas un citām valstīm. Starp kandidātiem ir arī Erezs Bitmans, kurš ar Dānijas izlasi teju atstāja bez Eiropas čempionāta lietuviešus. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas basketbolisti lūguši skatīties Spānijas vai Itālijas treneru virzienā.

“Ir nepieciešams treneris, kurš ir labs psihologs. Trenerim ir jāzina, kādā stilā spēlē Latvija. Protams, viņš var iedot savu odziņu ar skatījumu no malas,” teica Galvanovskis. Pēc viņa domām, latviešu treneru lielākais mīnuss ir dzīvošana stereotipos. “Atceramies piecus sešus gadus vecus notikumus un nevaram lauzt tos stereotipos. Spēlētājs pa to laiku var būt krasi izmainījies. Ārzemniekam tādu stereotipu nebūs, viņš skatīsies uz reālo situāciju. Latviešu treneriem no tā jātiek vaļā. Nav jādomā par pagātnes lietām.”

Kā izteicās Galvanovskis, viņam palikusi sajūta, ka Štelmahers nepazīst savus spēlētājus, tāpēc notikusi sastāva raustīšana. Iepriekš latviešu speciālists izvēlēts, ņemot vērā īso sagatavošanās laiku, kas būtu dots cilvēkam no malas. Gājiens neattaisnojās.

Treneru komisiju veido: Agris Galvanovskis (vadītājs), Ainars Bagatskis, Guntis Endzels, Kaspars Mājenieks, Aigars Nerips, Raivo Otersons, Andris Steļmahs, Jānis Šults, Artūrs Visockis-Rubenis, Roberts Zeile un Mārtiņš Zībarts.

Izmantotie resursi:
Agris Galvanovskis "Basketstudijā 2+1": “Laba...


, 2021-03-11 15:38, pirms 3 gadiem
"Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams.
, 2021-03-11 16:03, pirms 3 gadiem
Itālija, Latvija... manuprāt, divas nesalīdzināmas mentalitātes, tāpēc domāju, ka šis nebūs tas labākais variants izlasei!

Es vairāk gribētu redzēt horvātu Tabaku pie ruļļiem.
, 2021-03-11 16:08, pirms 3 gadiem
Kaut kur dzirdēts vārds - Luka
, 2021-03-11 16:21, pirms 3 gadiem
Šis treneris nešķiet tas labākais variants. Tomēr arī Eirolīgā nebija pieprasīts...Varbūt kļūdos, bet ar viņu, man tāda pat sajūta kā ar Štelmaheru
, 2021-03-11 16:30, pirms 3 gadiem
Interesants arguments no Ciprusa, itālis ir nenovērtēts. Parasti jau vērtē pēc rezultātiem, tas ka trenējis tur kādus klubus, vispār neko nenozīmē. Es varu pateikt Vētra, Zvirgzdiņš - nu ļoti nenovērtēti treneri.
, 2021-03-11 16:37, pirms 3 gadiem
Lai kas arī būs treneris, iesaku tuvākajā nākotnē brīnumus no mūsu izlases negaidīt. Ar viduvējos klubos spēlējošiem spēlētājiem neviens treneris nesasniegs augstus rezultātus, jo tas vienkārši nav iespējams. Tagad pārmaiņas pēc vajag paņemt ārzemju treneri, lai Latvijas treneru nolicēji saprastu, ka ārzemnieks ne ar ko nav labāks.
, 2021-03-11 16:41, pirms 3 gadiem
“Manuprāt, viņš nav līdz galam novērtēts.” Banki karjeras laikā trenējis vairākas atpazīstamas komandas - Bambergas “Brose”, Sjēnas “Montepaschi”, Milānas “Olimpia”, Atēnu AEK.

Un objektīvi, ka nav novērtēts. Paskatieties rūpīgāk uz viņa panākumiem - to nav. Viņa karjera vairāk ir sākusi iet uz leju. Pēdējos 2 no 3 klubiem viņš tika atlaists sezonas laikā. Ar AEK (kas bija favorīts) pusfinālā zaudēts Promithes. Priekš šī trenera Latvijas izlase ir tikai iespēja atdzīvināt savu karjeru. Skaidrs, ka viņš LBS muļķiem pierunās pilnas ausis. LBS vajadzētu daudz nopietnāk meklēt naudu un labākus trenerus neticu, ka nav labāku kandidātu.
, 2021-03-11 16:42, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Itālija, Latvija... manuprāt, divas nesalīdzināmas mentalitātes, tāpēc domāju, ka šis nebūs tas labākais variants izlasei!

Es vairāk gribētu redzēt horvātu Tabaku pie ruļļiem.
Es arī būtu par Tabaku, bet delfos bija raksts kur bija teikts, ka Tabaks nevarēja apsolīt, ka augustā varēs vadīt izlasi pirmajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Vēl bija minēts Sito Alonso, bet ACB treneri noteikti arī atkritīs, jo viņus var nepalaist uz izlases spēlēm kvalifikāciju ciklu logos. Un vēl ir Erdogans kuru jau pašā sākumā publiski izziņoja.
, 2021-03-11 17:00, pirms 3 gadiem
Pirmām kārtām, nekad un nekādā gadījumā nevar un nedrīkst ņemt treneri turku. Viņi visi ir novecojuša lēna statiska basketbola stila treneri. Tas ir fakts. Tas necik nesaskan ar to, kāda tipa spēlētāji ir mūsu izlases rīcībā. Var piekrist par komentāru attiecībā uz Štelmahera mīnusiem, arī Gailītis kā treneris nerullē izlases līmenim pat tuvu, pēc redzēta, kā spēlē Tabaka komanda, es teiktu, ka viņš ir tuvākais mūsu basketbolistu resursiem. Komanda ir kustībā, labas izspēles, zaļā gaisma visiem, kas spēj mest. Kas aiz ādas tiem citiem, laikam jau jāskatās katra vadītās komandas spēļu ieraksti.
, 2021-03-11 17:15, pirms 3 gadiem
Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas basketbolisti lūguši skatīties Spānijas vai Itālijas treneru virzienā.

Šis iespārda ,nezinu kādus stilus katrs treneris piekopj,kādi sasniegumi utt
bet nu pirmo reizi dzirdu ,ka spelētāji iesaka no kurienes izvēlēties treneri !
, 2021-03-11 17:18, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas basketbolisti lūguši skatīties Spānijas vai Itālijas treneru virzienā.

Šis iespārda ,nezinu kādus stilus katrs treneris piekopj,kādi sasniegumi utt
bet nu pirmo reizi dzirdu ,ka spelētāji iesaka no kurienes izvēlēties treneri !
Starp cit, jā, arī fakts. Nu spēlētāji tak varētu palūgt Popoviča vai Stīva Kerra virzienā paskatīties? Ko? Nevar?
, 2021-03-11 17:19, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Lai kas arī būs treneris, iesaku tuvākajā nākotnē brīnumus no mūsu izlases negaidīt. Ar viduvējos klubos spēlējošiem spēlētājiem neviens treneris nesasniegs augstus rezultātus, jo tas vienkārši nav iespējams. Tagad pārmaiņas pēc vajag paņemt ārzemju treneri, lai Latvijas treneru nolicēji saprastu, ka ārzemnieks ne ar ko nav labāks.
Pat neskaitot Eirolīgas puišus, mums netrūkst spēlētāju labos klubos. Un, ja arī mūsējie spēlētu tikai viduvējos - tieši tad vajag augstāka kalibra treneri, lai no vājāka spēlētāja izspiestu maksimumu. Vājš treneris no vāja/viduvēja spēlētāja neko neizspiedīs. Labs - izspiedīs gan, jo pratīs motivēt vai piemeklēt taktiku, kas ļaus vājam/viduvējam spēlētājam īstermiņā (kas arī ir izlašu turnīri, kvalifikācijas) virs spēju robežām.
Un malacis, tagad pilnībā pierādīji, ka esi mūžīgais opozicionārs. Tagad tu ne tikai aizstāvi trenerus, kuri izgāžās kā vecas sētas (paskaties uz to pašu savu hokeja favorītu Ankipānu - pat OHL līmenī neko nespēj), bet skaisti noliec basketbolistus.
, 2021-03-11 17:20, pirms 3 gadiem
MisterT rakstīja: "Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams.
Nu tas ir vēl iepriekšējās valdes grēks. ŠĪ vismaz vārdos no priekšgājēju kļūdām mācās
, 2021-03-11 17:29, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pat neskaitot Eirolīgas puišus, mums netrūkst spēlētāju labos klubos. Un, ja arī mūsējie spēlētu tikai viduvējos - tieši tad vajag augstāka kalibra treneri, lai no vājāka spēlētāja izspiestu maksimumu. Vājš treneris no vāja/viduvēja spēlētāja neko neizspiedīs. Labs - izspiedīs gan, jo pratīs motivēt vai piemeklēt taktiku, kas ļaus vājam/viduvējam spēlētājam īstermiņā (kas arī ir izlašu turnīri, kvalifikācijas) virs spēju robežām.
Un malacis, tagad pilnībā pierādīji, ka esi mūžīgais opozicionārs. Tagad tu ne tikai aizstāvi trenerus, kuri izgāžās kā vecas sētas (paskaties uz to pašu savu hokeja favorītu Ankipānu - pat OHL līmenī neko nespēj), bet skaisti noliec basketbolistus.
Man liekas, ka vēl viena nianse visā šajā jezgā, pret kuru mēs bieži atduramies, tas pat nav klubu līmenis, bet mūsu spēlētāju lomas jebkuros klubos, līderības un atbildības līmenis, arī individuālās meistarības līmenis. Kurš nosaka arī to, cik augsta domāšanas un izpratnes līmeņa treneris ir nepieciešams, lai no pieejamiem spēlētāju resursiem saliktu izlases puzli. Tur jābūt džekam, kurš skaidri saprot, ka mums nav bars čaļu, kuri iznāks laikumā, hop hop un saliks visus ar savu skilu un līdera dotībām. Ir skaidri jāsaprot, ko kurš prot, kā to visu salipināt tā, lai tas nes rezultātu. Tādu treneru ir maz
, 2021-03-11 17:52, pirms 3 gadiem
Ne Banki, ne Tabaks un pat ne Popovičš nespēs spēlētāju vietā iemest izšķirošo metienu.
, 2021-03-11 17:54, pirms 3 gadiem
Gatavās šausmas , tad jau laižam bez trenera ja tāds ir labākais kandidāts omggggg. Ņuņņas taču noslēdziet līgumu ar Lēmani uz garu periodu, beidzat sev prēmijas maksāt slēptās tad nauda būs. Vējainajam galīgi nav viedokļa.,,,?!
, 2021-03-11 18:12, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Man liekas, ka vēl viena nianse visā šajā jezgā, pret kuru mēs bieži atduramies, tas pat nav klubu līmenis, bet mūsu spēlētāju lomas jebkuros klubos, līderības un atbildības līmenis, arī individuālās meistarības līmenis. Kurš nosaka arī to, cik augsta domāšanas un izpratnes līmeņa treneris ir nepieciešams, lai no pieejamiem spēlētāju resursiem saliktu izlases puzli. Tur jābūt džekam, kurš skaidri saprot, ka mums nav bars čaļu, kuri iznāks laikumā, hop hop un saliks visus ar savu skilu un līdera dotībām. Ir skaidri jāsaprot, ko kurš prot, kā to visu salipināt tā, lai tas nes rezultātu. Tādu treneru ir maz
Tam es piekrītu. Daudzi gaidīja brīnumus no Timmas un Bertāna un lamāja Štelmaheru, ka neesot beigās uzlaidis, aizmirstot, ka viņi Himkos nav līderi, it īpaši šajā sezonā.
, 2021-03-11 18:15, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Ne Banki, ne Tabaks un pat ne Popovičš nespēs spēlētāju vietā iemest izšķirošo metienu.
Tiesa, bet ir viens neliels “bet”, jābūt trenerim, kurš spēj radīt zīmējumu, pie kura spēlētāji met brīvākus metienus, ar mazāku pretestību, no izdevīgākām pozīcijām. Daži treneri māk šo lietu, citi nevisai. Tad jau tālākais ir paša spēlētāja rokās. Būsim godīgi, uzrakstam sarakstu, cik mums ir tādi, un kuri ir tādi spēlētāji, kuriem atliek tikai iedot bumbu rokās, pārējo viņi nokārtos paši? Nu cik? Pieņemsim, Strēlnieks ir vistuvāk tam, viņš to spēj visai sekmīgi, lai gan klubos ir tendence viņu spēlēt vairāk kā metēju. Nu vēl? Šķēle, jā, komplektā ar savu slaveno stabilitāti izšķirošajos mirkļos), nu savulaik bija Dairis(savos raķeš laikos), bija domāts, ka par šādu spēlētāju izveidosies jaunais talants Žagars, bet tas ir tapšanas procesā. Nu labi, ir Strautiņš, kuram līdz šim nav nekas izlasē sanācis, bet skils ir, rādītāji klubā ar liecina, ka ir cerība. Bet tie visi ir vairāk cerības un minējumi. Attiecībā uz visu pārējo resursu, visi viņi ir labi kautkamā specifiskā, jāmāk iespēlēt un izmantot.
, 2021-03-11 18:17, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pat neskaitot Eirolīgas puišus, mums netrūkst spēlētāju labos klubos. Un, ja arī mūsējie spēlētu tikai viduvējos - tieši tad vajag augstāka kalibra treneri, lai no vājāka spēlētāja izspiestu maksimumu. Vājš treneris no vāja/viduvēja spēlētāja neko neizspiedīs. Labs - izspiedīs gan, jo pratīs motivēt vai piemeklēt taktiku, kas ļaus vājam/viduvējam spēlētājam īstermiņā (kas arī ir izlašu turnīri, kvalifikācijas) virs spēju robežām.
Un malacis, tagad pilnībā pierādīji, ka esi mūžīgais opozicionārs. Tagad tu ne tikai aizstāvi trenerus, kuri izgāžās kā vecas sētas (paskaties uz to pašu savu hokeja favorītu Ankipānu - pat OHL līmenī neko nespēj), bet skaisti noliec basketbolistus.
Mēs nezinām, kā RD būtu nospēlējis Ankipāna vadībā, toties Skudras vadībā RD izgāzās ar lielu blīkšķi, uzstādot vairākus līgas antirekordus. Grūts uzdevums būs LBS valdei, izvēlēties treneri. Tas tomēr ir kā pirkt kaķi maisā. Viena lieta ir trenēt klubu ar vārdu, kam budžets atļauj piesaistīt meistarīgus spēlētājus, bet pavisam cita - trenēt izlasi, kur uz katru spēli var būt cits sastāvs.
, 2021-03-11 18:21, pirms 3 gadiem
zelts rakstīja: Gatavās šausmas , tad jau laižam bez trenera ja tāds ir labākais kandidāts omggggg. Ņuņņas taču noslēdziet līgumu ar Lēmani uz garu periodu, beidzat sev prēmijas maksāt slēptās tad nauda būs. Vējainajam galīgi nav viedokļa.,,,?!
Pirms bļaut par Lēmani un prēmijām, derētu noskaidrot faktus. Par Lēmani un viņa iespējamo Latvijas izlases vadīšanu runāja tikai tajā sakarā, ja Latvija tiktu uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Rezultātu, manuprāt, mēs visi zinām.
, 2021-03-11 18:23, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Tam es piekrītu. Daudzi gaidīja brīnumus no Timmas un Bertāna un lamāja Štelmaheru, ka neesot beigās uzlaidis, aizmirstot, ka viņi Himkos nav līderi, it īpaši šajā sezonā.
Tu esi îpašs gadījums ar braukšanu sviestā. Loģika maz vai necik. Jo, ja pieslēdz loģiku, tad tieši Timmam un Bertānam bija jābūt ilgākajām spēles laikam, tieši viņiem, jo viņi it tur, kur viņi ir jau kādu krietnu laiku tieši tāpēc, ka ir labāki, ambiciozāki, prasmīgāki par tiem pārējiem. Vienīgais pretarguments būtu bijis, ja Štelmahera izvēlētajiem spēlētājiem spēle ietu notikas un spēle beigās būtu noslēgusies ar uzvaru. Tad ir tā, ka pa lielam
Uzvarētājus nesoda. Viss skaidrs.Un te nu mēs nonākam pie Štelmahera, jo viņš nomarinēja un raustīja spēlēājus, nemaz nerunājot par sliktu taktisko pieeju un nespēju rast risinājumus.
, 2021-03-11 18:28, pirms 3 gadiem
Kur ir tas Lēmaņa varoņdarbu saraksts vai brīnumstorijs? Ar ko tieši viņš ir labs vai izcils? Ar latviešu saknēm? Viņš sasniedza ar labiem spēlētājiem labu rezultātu, kas ir visai loģiski. Tā sacīt, pēc iespējas nenolēja tur, kur varēja nenoliet. Nu zināma stabilitāte, visai paredzama, ņemot vērā diezgan labos spēlēāju resursus. Kas tajā ir tik īpašs? Kas vispār ir īpašs jebkurā trenerî, kurš ar labiem spēlētāju resursiem sasniedz spēlētāju līmenim atbilstošus rezultātus?
, 2021-03-11 18:33, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tu esi îpašs gadījums ar braukšanu sviestā. Loģika maz vai necik. Jo, ja pieslēdz loģiku, tad tieši Timmam un Bertānam bija jābūt ilgākajām spēles laikam, tieši viņiem, jo viņi it tur, kur viņi ir jau kādu krietnu laiku tieši tāpēc, ka ir labāki, ambiciozāki, prasmīgāki par tiem pārējiem. Vienīgais pretarguments būtu bijis, ja Štelmahera izvēlētajiem spēlētājiem spēle ietu notikas un spēle beigās būtu noslēgusies ar uzvaru. Tad ir tā, ka pa lielam
Uzvarētājus nesoda. Viss skaidrs.Un te nu mēs nonākam pie Štelmahera, jo viņš nomarinēja un raustīja spēlēājus, nemaz nerunājot par sliktu taktisko pieeju un nespēju rast risinājumus.
Neaizmirsti, ka Timma un Bertāns atbrauca pēdējā brīdī un nebija gatavojušies kopā ar komandu. Nu nav viņi tādi spēlētāji, kas var paņemt bumbu savā laukuma pusē, aizdriblēt līdz pretinieka soda laukumam, apspēlēt pāris aizsargus un iemest. Viņi ir komandas spēlētāji. Un neaizmirsti, ka vēl pēc 3/4 spēlē pret BUL mums bija nepieciešamais pārsvars +8, tātad Štelmaheru varētu vainot tikai par pēdējo 1/4, bet vai tā ir viņa vaina, ka mūsu spēlētāji iemeta tikai 6 punktus?
, 2021-03-11 18:34, pirms 3 gadiem
Tīri vaodties pēc intuīcijas, kaut kā šķiet, ka labākais kandidāts būtu Lēmanis. Nākamais - Tabaks.
, 2021-03-11 18:36, pirms 3 gadiem
MisterT rakstīja: "Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams.
Un kā Latvijā parasti ierasts, biku visi pacepās, pacepās , bet tā arī neviens par neko nav atbildējis ar savu galvu...tik vien, kā mēs, mierpilsoņi, noskatīsimies, kā tuvākie lielie basketbola forumi notiks bez mūsu komandām...!
, 2021-03-11 18:40, pirms 3 gadiem
Bet vai tad Stelmaheram nedos vēl vienu iespēju?
, 2021-03-11 18:44, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Neaizmirsti, ka Timma un Bertāns atbrauca pēdējā brīdī un nebija gatavojušies kopā ar komandu. Nu nav viņi tādi spēlētāji, kas var paņemt bumbu savā laukuma pusē, aizdriblēt līdz pretinieka soda laukumam, apspēlēt pāris aizsargus un iemest. Viņi ir komandas spēlētāji. Un neaizmirsti, ka vēl pēc 3/4 spēlē pret BUL mums bija nepieciešamais pārsvars +8, tātad Štelmaheru varētu vainot tikai par pēdējo 1/4, bet vai tā ir viņa vaina, ka mūsu spēlētāji iemeta tikai 6 punktus?
Viņi ir spēlētāji, kuri ir bijuši izlases līderi krietni ilgu laiku, ja neviens no jaunajiem nespēj laukumā neko pārliecinošu parādīt, tad viņiem automātiski jābūt laukumā ilgāk un vairāk par jebkuru citu, sevišķi, ja viņi paši saka, ka fiziski bija gatavi. Dairis ir tas, kurš ir bieži varējis aizdriblēt un iemest gan caurgājienu, gan truli. Bet Timma ir tas, kurš var iemest truli, var viņam iedot poustā labā pozīcijā, no tādas pozīcijas viņš gan var apspēlēt un iemest ar lielu soda metiena nopelnīšanas varbūtību, gan arī viņš ir labs piespēļu devējs, ja kāds tobrīd gatavs ierauties uz grozu vai arī brīvs uz truļa. Tikpat labi, dēļ pieredzes laukumā bija jābūt vairāk Bērzam, Freimanim, tas būtu tikai loģiski.
, 2021-03-11 18:46, pirms 3 gadiem
MisterT , 15:38, pirms 3 stundām
"Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams

Vai tad, daudziem
MisterT , 15:38, pirms 3 stundām
"Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams

Vai tad daudziem bija šaubas, Stelmahera sakarā?
Visi bija optimistiski noskaņoti, nevienam nebija šaubas ka mēs varētu neizkļūt ārā no grupas, tagad pēc fiasko, te visi gudros tēlo
, 2021-03-11 18:46, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Neaizmirsti, ka Timma un Bertāns atbrauca pēdējā brīdī un nebija gatavojušies kopā ar komandu. Nu nav viņi tādi spēlētāji, kas var paņemt bumbu savā laukuma pusē, aizdriblēt līdz pretinieka soda laukumam, apspēlēt pāris aizsargus un iemest. Viņi ir komandas spēlētāji. Un neaizmirsti, ka vēl pēc 3/4 spēlē pret BUL mums bija nepieciešamais pārsvars +8, tātad Štelmaheru varētu vainot tikai par pēdējo 1/4, bet vai tā ir viņa vaina, ka mūsu spēlētāji iemeta tikai 6 punktus?
Runājot par 4/4 un Štelmaheru, vai tad viņš nav tas treneris, kurš atbildīgajā momentā 4/4 pie šaubīgā rezultāta noņem no laukumā pieredzējušākos spēlētājus? Kā ir ar loģiku?
, 2021-03-11 18:48, pirms 3 gadiem
Godīgi jāatzīst, ka es Eiropas treneros baigi neorientējos, tad varbūt kāds varētu iekomentēt kas tad vispār treneru tirgū tāds reāls ir pieejams.
Un par Lēmani es piekrītu tādsnesportists, jo, man liekas, ka mēs viņu pārāk gribam vilkt sev līdzi tīri dēļ latviešu saknēm. Viņam tagad ar savu NBL klubu neiet spīdoši, jo pēdējās 4 sezonās pat mazajā NBL līgā ar savu klubu 3 netika PO (neskaitot šo sezonu). Austrālijas izlasē viņam visu laiku ir bijuši labākie no labākajiem, un nav bijis jāmaļās cauri kvalifikācijām ar trešajiem sastāviem. Konkurence Austrālijai savā Okeānijā ir kāda ir. Mums tomēr vajag kārtīgi apbružājoušos treneri Eiropas klubos.
, 2021-03-11 18:50, pirms 3 gadiem
Robis87 rakstīja: MisterT , 15:38, pirms 3 stundām
"Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams

Vai tad, daudziem
MisterT , 15:38, pirms 3 stundām
"Toreiz bija tikai viens kandidāts, šoreiz - astoņi."

Tātad Štelmahera pieņemšana amatā bija tīri formāls process un nekādas citu kandidātu apzināšanas īsti nebija. Bēdīgi, ka valdei bija tāda attieksme par trenera izvēli, bet nu rezultāts jau lūk acīmredzams

Vai tad daudziem bija šaubas, Stelmahera sakarā?
Visi bija optimistiski noskaņoti, nevienam nebija šaubas ka mēs varētu neizkļūt ārā no grupas, tagad pēc fiasko, te visi gudros tēlo
Skaidrs, ka bija šaubas automātiski. Visi, kuri pietiekami seko un saprot basi, jau sen zin, ka Štelmahera komandās spēlētāji daudz un bieži skrien ar galvu sienā. Tas automātiski pieprasa spēlētājus ar augstu pārliecību un individuālo meistarību. Tādus kuri no jebkuras situācija spēj apspēlēt un izspiest rezultātu.
, 2021-03-11 19:07, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Runājot par 4/4 un Štelmaheru, vai tad viņš nav tas treneris, kurš atbildīgajā momentā 4/4 pie šaubīgā rezultāta noņem no laukumā pieredzējušākos spēlētājus? Kā ir ar loģiku?
Timma 4/4 spēlēja, bet punktus neguva. Viņu noņēma 3 minūtes pirms beigām pēc muļķīgas kļūdas un pēc tam vairs neuzlaida. Bertāns 4/4 spēlēja un iemeta 1 soda metienu. Freimanis spēlēja pēdējās minūtēs - 1 realizēts soda metiens. Kā redzams, pieredzējušie spēlētāji ar rezultativitāti neizcēlās.
, 2021-03-11 19:18, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Timma 4/4 spēlēja, bet punktus neguva. Viņu noņēma 3 minūtes pirms beigām pēc muļķīgas kļūdas un pēc tam vairs neuzlaida. Bertāns 4/4 spēlēja un iemeta 1 soda metienu. Freimanis spēlēja pēdējās minūtēs - 1 realizēts soda metiens. Kā redzams, pieredzējušie spēlētāji ar rezultativitāti neizcēlās.
Tu neņem nost pieredzējušu spēlētāju pēc muļķīgas kļūdas, ja vien uz soliņa nav pretī cits labāks, turklāt, visā šajā ir jautājums, vai Timma saņēma bumbu tādā veidā un vietā, lai viņš spēj būt sekmīgs? Atbilde ir nē. Otra atbilde ir, viņiem bija jādragā praktiski visa pēdējā ceturtdaļa. .
, 2021-03-11 19:48, pirms 3 gadiem
jāņem tomēvoetējais tandēms, piem., Vairogs- Melderis
, 2021-03-11 19:51, pirms 3 gadiem
Spriežot pēc CV, Tabaks liekas piemērotākais. Zina, ko nozīmē uzvarēt, zina, kādu basketbolu spēlē Balkānos, kādu Amerikā, tagad sekmīgi vada klubu.

Par augustu - nedomāju, ka viņš poļu klubā pelna tik daudz, lai pieklājīga piedāvājuma (no LBS puses) gadījumā tas nebūtu sarunājams!
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.