Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbija triumfē turnīrā; Francija zaudē Spānijai

Andrejs Siliņš

Serbija triumfē turnīrā; Francija zaudē Spānijai
Nenads Krstičs ar MVP kausu
Foto: kzs.si

Pirmās divas Latvijas pretinieces šī gada Eiropas čempionāta B grupā Serbija un Francija otrdien mainīgām sekmēm aizvadīja kārtējs pārbaudes cīņas - Francija bez variantiem atzina Spānijas pārākumu (53:77), savukārt Serbija izcīnīja uzvaru pār Horvātiju (80:71), triumfējot arī visā "Adecco Cup EX YU 2011" turnīrā.

Latvija un Francija mēros spēkus pirmajā čempionāta spēlē 31. augustā. Francūži vakar jau no spēles sākuma ļāva spāņiem Almerijā izvirzīties drošā vadībā (16:4), un īstena cīņa tā arī nenotika. Jau plus 24 (45:21) puslaikā, bet spēles izskaņā 77:53. Uzvarētājiem Pau Gazols guva 19 punktus, Huans Karloss Navarro un šī gada izlases debitants Serdže Ibaka pievienoja pa deviņiem, bet Markam Gazolam septiņi punkti. Viesiem no Francijas Tonijs Pārkers sameta 15, Ronijs Turiafs - desmit, bet Mikaelam Gelabelem deviņi punkti.

Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā notikušajā "Adecco Cup EX YU 2011" turnīra finālā vakar uzvaru izcīnīja Latvijas otrā pretiniece (1. septembrī) Serbija, kas ar rezultātu 80:71 uzveica Horvātiju. Spēle gan izvērtās gana aizraujoša - pēc desmit minūtēm priekšā bija horvāti, desmit minūtes pirms mača beigām Horvātijai vēl bija plus septiņi (60:53). Tomēr pēdējo ceturksni uzvarot ar 27:11, serbi 7000 līdzjutēju priekšā izcīnīja trešo uzvaru trīs turnīra mačos - 80:71.

Serbiem 17 punktus guva Duško Savanovičs, 16 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes pievienoja Nenads Krstičs, bet 12 punkti un piecas bumbas zem groziem Milenko Tepiča kontā. Savukārt horvātiem 13 punktus iemeta un 14 bumbas izcīnīja Ante Tomičs.

"Adecco Cup EX YU 2011" spēlē par trešo vietu mājiniece Slovēnija ar 59:52 apspēlēja Bosniju un Hercegovinu, bet par turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju tika atzīts serbu centrs Nenads Krstičs. Simboliskajā turnīra pieciniekā bez "Thunder" centra tika iekļauti arī serbu saspēles vadītājs Milans Teodosičs, slovēņu aizsargs Gorans Dragičs, bosniešu spēka uzbrucējs Mirza Teletovičs un horvātu vieglais uzbrucējs Bojans Bogdanovičs.

Izmantotie resursi:
European Basketball Main Page - EUROBASKET
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica

     [+] [-]

, 2011-08-10 08:25, pirms 13 gadiem
horvātiem vēl kaut kādas 6min pirms beigām bija +10, bet 2min pirms beigām jau -7, ja nemaldos . 4min nevarēja ne punktu iemest.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-10 08:46, pirms 13 gadiem
Francijai visi spēlētāji pārāk individuāli spēlēja. Un jā, labi, ka Spānija nav mūsu grupā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-10 09:31, pirms 13 gadiem
minchux21 rakstīja: Redzju abas sples.. Protams primāri skatījos FRA-ESP.
Spāņiem ir jābūt finālā un jāspeelee ar braļukām... Spāņu ACB speletāji pazemoja FRA džekus no NBA. Fra ir komanda, kas pat LV ir ņemama, jo viņi speelee leeni,mazrezultatiivi un nav komandas speele...
Par Serbiem...
Biju labaakaas domaas, garie ir lieliski, bet speeleetaaji ljoti leeni atgriezhaas aizsardziibaa.. muusu mazajiem/aatrajiem tas naaks par labu
ES gan teiktu, ka uz šī Spāņu sastāva 1/2 eiropas izlašu izskatītos pēc nekā. Kas attiecas un frančiem, tad zinot viņu atlētismu un to, ka Pārkers pirms 2 gadiem viens pats pilnībā izģērba mūsu tagad vai nekad izlasi, tad nedomāju, ka ir varianti pret Franciju!
Ceru, ka maldos un džeki pierādīs pretējo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-10 12:00, pirms 13 gadiem
Krstičš nav Thunder centrs, bet gan Celtics.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja