Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA jauns prezidents: Elfinstons piespēlē bumbu Mainīni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA jauns prezidents: Elfinstons piespēlē bumbu Mainīni
Roberts Elfinstons (Austrālija, no labās) 6. septembra vakarā nodod bumbu Ivanam Mainīni (Francija). Centrā FIBA Ģenerālsekretārs Patriks Baumans (Šveice)
Foto: fiba.com

Francijas basketbola federācijas FFBB ilggadējais prezidents Ivans Mainīni pirmdien Stambulā vienbalsīgi tika ievēlēts par Starptautiskās basketbola federācijas vienpadsmito vadītāju, amatā nomainot FIBA Okeānijas un Starptautiskā Baskebola fonda prezidentu, austrālieti Robertu Elfinstonu. FIBA prezidents reģionu rotācijas kārtībā tiek ievēlēts uz četriem gadiem.

Mainīni dzimis 1944. gadā un jau sešpadsmit gadu vecumā kļuvis par dzimtās Beijī pilsētas komandas galveno treneri. Vienlaikus viņš sāka tiesneša karjeru, 1964. gadā iegūstot nacionālā tiesneša licenci. No 1973. līdz 1988. gadam Mainīni tiesāja starptautiskās sacensības, ieskaitot trīs Olimpiskās spēles un trīs FIBA Pasaules čempionātus, vadot 1982. un 1986. gada turnīrus starp ASV un PSRS izlasēm.

Septiņpadsmit sezonas vadījis Beijī komandu, Mainīni pārcēlās uz Mondevilu, 1983. gadā kļūstot par pilsētas sporta pārvaldes vadītāju. Vēl pirms tam, 1977. gadā, viņš absolvēja Kānas Universitāti, iegūstot ģeogrāfa diplomu, bet 1993. gadā Limožā nokārtoja maģistra pārbaudījumus tiesību zinātnēs un sporta ekonomikā.

No 1984. līdz 1992. gadam Mainīni vadīja Lejas Normandijas (Basse-Normandie) basketbola līgu, savukārt 1992. gadā tika ievēlēts par Francijas basketbola federācijas prezidentu. Astoņpadsmit gadu darbu FFBB papildina sešpadsmit gadu pieredze FIBA Centrālajā valdē, četrus gadus (1998-2002) Mainīni bija FIBA viceprezidents, trīs gadus (1998-2001) FIBA Europe prezidents, viņš ir Francijas Olimpiskās komitejas prezidenta padomnieks. Cīņā par augsto amatu Mainīni maijā apsteidza neseno FIBA Europe prezidentu un Grieķijas Basketbola federācijas Goda prezidentu Georgu Vasilakopulosu.

Mainīni ir precējies, viņam ir divi bērni.

FIBA Kongress apstiprinājis arī FIBA Centrālās valdes sastāvu 2010. – 2014. gada termiņam.

FIBA Central Board 2010 - 2014

Mr Yvan Mainini (Francija), Prezidents
Mr Horacio Muratore (Argentīna), Viceprezidents
Mr Patrick Baumann (Šveice), Ģenerālsekretārs
Mr Borislav Stankovic (Serbija), Goda ģenerālsekretārs
Mr Manfred Ströher (Vācija), Mantzinis
Mr Mabusa Eseka Dieudonne (Kongo DR)
Mr Alphonse Bilé (Ziloņkaula Krasts)
Ms Salamatou Maiga (Mali)
Mr Alberto Garcia (Argentīna)
Ms Valerie Ackerman (ASV)
Mr Usie Richards (ASV Virdžīnu salas)
Šeihs Saud Bin Ali Al-Thani (Katara)
Mr Dato’ Yeoh Choo Hock (Malaizija)
Ms Xu Lan (Ķīna)
Mr Olafur Rafnsson (Islande), FIBA Europe prezidents
Mr Nar Zanolin (Kanāda), FIBA Europe ģenerālsekretārs
Ms Lena Wallin-Kantzy (Zviedrija
Mr Jose Luis Saez Regalado (Spānija)
Mr Bob Elphinston (Austrālija), FIBA Oceania prezidents
Mr Steve Smith (Austrālija)
Mrs Barbara Wheadon (Jaunzēlande)

FIBA centrālā valde vienprātīgi vienojās pagarināt FIBA ģenerālsekretāra Patrika Baumana (Šveice) līgumu līdz 2022. gadam.

Elfinstons Latvijā viesojās 2008. un 2009. gadā, apmeklējot LBS 85 gadu jubilejas svinības un EuroBasket Women 2009 finālsacensības.

Izmantotie resursi:
2010 FIBA World Championship Turkey - powered...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-07 13:40, pirms 14 gadiem
Nu tad lai veicās jaunam prezidentam, un šo četru gadu laikā musējiem basketbolistiem pasniedz kādu izcinīto kausu, vēlams protams pasaules un eiropas. (Eh, cik naivi)