Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas MVP Veselijs Pasaules kausā nespēlēs, Lietuva sašaurina kandidātu loku

Rolands Eliņš

Eirolīgas MVP Veselijs Pasaules kausā nespēlēs, Lietuva sašaurina kandidātu loku
Jans Veselijs. Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas Basketbola federācija paziņojusi, ka Jans Veselijs tomēr nepaspēs atgūties no ceļgala savainojuma līdz Pasaules kausa finālturnīram un attiecīgi tajā nepiedalīsies. Savukārt Lietuvas izlases kandidātu lokā palikuši 15 spēlētāji, jo pēc vakardienas pārbaudes mača pret somiem trīs tikuši atskaitīti.

Turcijas kluba „Fenerbahce” spēlētājs Jans Veselijs šosezon Eirolīgā vidēji mačā guva 12.3 punktus un par savu sniegumu tika atalgots ar Eirolīgas sezonas MVP titulu. Viņam un Čehijas izlasei vasaras beigās tika gaidīta debija Pasaules kausa finālturnīrā, taču Veselijam tā tomēr ies secen.

„Diemžēl es Pasaules kausā nespēlēšu,” Čehijas federācijas mājaslapā citēts Veselijs. „Veselība tomēr ir svarīgāka, un man ir jāsadziedē savs savainotais ceļgals, tādēļ nevarēšu sagatavoties Pasaules kausam. Cerēju, ka varēšu piedalīties Pasaules kausā, bet tas tomēr nenotiks.”

29 gadus vecais Veselijs bija iekļauts Čehijas izlases kandidātos Pasaules kausam, un Čehijas izlasē viņš ar Tomāšu Satoranski būtu izteikti līderi. Čehija atlases turnīra otrajā fāzē aiz evis atstāja Somiju, Bulgāriju un Bosniju.

Izmaiņas veiktas arī Lietuvas izlases kandidātu sarakstā – pēc vakardienas spēles pret Somiju galvenais treneris Daiņus Adomaitis no izlases atskaitījis „Rytas” centru Martinu Ehodu, „Parma” spēlētāju Adu Juškeviču un „Neptūnas” basketbolistu Giti Masiuļi. Neviens no viņiem vakardienas spēlē nepiedalījās, bet visi trīs spēlēja pirmajā pārbaudes mačā pret Spāniju. Lietuvas izlases kandidātu sarakstā tagad palikuši 15 spēlētāji.

Lietuvas izlases kandidāti

Mants Kalnietis, Luks Lekavičs, Žigimants Janavičs, Marius Grigonis, Renalds Seibutis, Jons Mačulis, Arns Butkevičs, Roks Giedraitis, Edgars Ulanovs, Domants Sabonis, Elimants Bendžus, Mindaugs Kuzminsks, Pauļus Jankūns, Jons Valančūns, Martins Gebens.

Pārbaudes spēļu ciklu vakar uzsāka arī Serbijas izlase, kas aizvadīja spēli ar vietējo „Borac” komandu, uzvarot ar 97:66. Miroslavs Raduļica iemeta 18 punktus, tikpat arī Kristapa Porziņģa jaunajam komandas biedram Dalasā Bobanam Marjanovičam, bet Nemaņja Bjelica iemeta 19 punktus.

Serbijai un Lietuvas izlasei paredzēta savstarpēja pārbaudes spēle desmitajā augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

     [+] [-]

, 2019-08-05 19:07, pirms 5 gadiem
Āksts Motejūnu neņem...