Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Veselības likstas liegs Markanenam pārstāvēt Somiju OS kvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Veselības likstas liegs Markanenam pārstāvēt Somiju OS kvalifikācijā
Lauri Markanens. Foto: FIBA

Somijas Basketbola federācija paziņojusi, ka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā tai nepalīdzēs lielākā zvaigzne - Jūtas ''Jazz'' spēlējošais Lauri Markanens, kura atlabšana no pleca savainojuma nav notikusi cerētajā laikā.

Somijas Basketbola federācija paziņojusi, ka šajā vasarā 2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā tai nepalīdzēs valsts lielākā basketbola zvaigzne - Lauri Markanens.

Tas saistīts ar veselības likstām. Markanens izlaida NBA regulārā turnīra beigas labā pleca savainojuma dēļ. Šajā sezonā Markanens Jūtas ''Jazz'' sastāvā laukumā devās 55 spēlēs, vidēji gūstot 23.2 punktus un izcīnot 8.2 atlēkušās bumbas. ''Pavasarī mērķēju atgriezties pilnā gatavībā uz olimpisko kvalifikāciju, taču tā laikā kļuva skaidrs, ka šo uzdevumu būs grūti realizēt. Pagājušajā nedēļā saņēmu atzinumu, ka es varētu spēlēt vien augustā,'' federācijas mājaslapā citēts Markanens.

''Protams, esmu sarūgtināts. Pārstāvēt Somiju vienmēr ir bijis gods un jau visas sezonas garumā biju domājis, cik patīkami būtu kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Ticu, ka pārējiem izdosies rakstīt vēsturi Valensijā,'' viņš turpināja. Somija olimpisko kvalifikācijas turnīru aizvadīs Spānijas pilsētā Valensijā, kur par vienīgo olimpisko ceļazīmi cīnīsies arī Spānijas, Polijas, Libānas, Angolas un Bahamu salas izlases.

Līdzīgi kā citi olimpiskās kvalifikācijas turnīri, arī Valensijā organizētais notiks no 2. līdz 7. jūlijam. Pirms tā Somija vienu no pārbaudes spēlēm savā laukumā aizvadīs pret Lukas Banki trenēto Latvijas izlasi. Parīzes olimpiskās spēles gaidāmas no 26. jūlija līdz 12. augustam, bet basketbola turnīram pagaidām kvalificējušās astoņas izlases - Vācija, Serbija, ASV, Kanāda, Dienvidsudāna, Austrālija, Japāna un Francija.

Izmantotie resursi:
https://www.basket.fi/basket/uutise...