Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīga lems par pārtraukumu sezonas laikā, lai ļautu spēlētājiem pārstāvēt izlases

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eirolīga lems par pārtraukumu sezonas laikā, lai ļautu spēlētājiem pārstāvēt izlases
"Arēna Rīga" basketbola izlases spēles laikā. Foto: F64

Tiek ziņots, ka ULEB Eirolīgas valde rīt plāno lemt par potenciālu divu nedēļu pārtraukumu 2023./2024. gada sezonas laikā februārī, kā ietvaros tās spēlētājiem būtu iespēja pārstāvēt savas izlases FIBA noteiktajā izlašu logā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Visai iespējams, ka ar 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju basketbola izlašu logos savām valstsvienībām varēs pievienoties arī ULEB Eirolīgas spēlētāji. Tiek ziņots, ka jau drīzumā līgas valde lems par potenciālu divu nedēļu pārtraukuma ieviešanu nākamajā sezonā - februārī. Viena no nedēļām būtu veltīta vietējo valstu kausa izcīņu izspēlei, bet otra - FIBA izlašu spēļu norisei.

Balsojums par konkrēto jautājumu gaidāms rīt. Kopš FIBA ieviesusi logu sistēmu kvalifikācijās uz to rīkotajiem valstsvienību turnīriem, Eiropas vadošo klubu spēlētāji pārsvarā nav varējuši sezonas gaitā doties palīgā valstsvienībām, jo mači notikuši Eirolīgā. Pušu konflikts, nevienojoties par abpusēji izdevīgu kalendāru, radīja situāciju, kurā valstsvienību rindās nevarēja spēlēt labākie basketbolisti no Eiropas.

FIBA jau ir atcēlusi iepriekš gaidāmo logu šī gada novembrī. Tikmēr pirms gada, 2022. gadā, panākot pretī Eirolīgai, FIBA lēma mainīt spēļu norisies datumus novembrī. Latvijas izlase 2025. gada Eiropas čempionātam ir jau kvalificējusies, jo būs viena no turnīra organizatorēm. Latvijas galvaspilsētā Rīgā gaidāma vienas grupas izspēle, kā arī visas izslēgšanas spēles.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-191517-...

     [+] [-]

, 2023-07-04 09:10, pirms gada
Kas tad nu, naudas maisiem sirdsapziņa ierunājās, vai aizkadrā notiek kādas vienošanās, lai tiktu vēl pie kādiem labumiem.