Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Zviedrija noalgo treneri Bosniču

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Latvijas pretiniece Zviedrija noalgo treneri Bosniču
Vedrans Bosničs par F grupas favorīti uzskata Latvijas valstsvienību. Foto: aftonbladet.se

Latvijas pretiniece gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Zviedrijas izlase tikusi pie jauna galvenā trenera - nacionālo komandu turpmāk vadīs pašmāju čempiones Sodertaljes ''Kings'' stratēģis Vedrans Bosničs, pavēstījusi Zviedrijas Basketbola federācija. Vienošanās noslēgta pēc 2+2 principa.

Tikai 38 gadus vecais Bosničs, kuram ir Zviedrijas, Horvātijas un Bosnijas pilsonības, pēdējos četrus gadus strādājis Sodertaljes ''Kings'' un divas reizes pēc kārtas atzīts par Zviedrijas čempionāta labāko treneri. Zviedri Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā spēlēs vienā grupā ar Latvijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm, un, pēc Bosniča domām, favorīti uz pirmo vietu grupā ir latvieši, taču speciālists solījis izdarīt visu, lai Zviedrija varētu pacīnīties par iekļūšanu ''EuroBasket 2015''.

Patlaban Bosniča vadībā Sodertaljes ''Kings'', kas bija BK ''Ventspils'' pretiniece FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas pirmajā grupu posmā, ar bilanci 27-3 ir pārliecinoša Zviedrijas čempionāta līdera un galvenā favorīte uz zelta godalgām. Tieši Sodertaljē pirms sešiem gadiem Bosničs noslēdza savu basketbolista karjeru, lai pievērstos trenera arodam.

Iepriekš Zviedrijas vīriešu basketbola izlasi vadīja amerikānis Breds Dīns, kurš uzreiz pēc 2013. gada EČ beigām paziņoja, ka pārtrauc darbu valstsvienībā. Slovēnijā zviedri izcīnīja vienu uzvaru piecās apakšgrupas spēlēs (81:62 pret Krieviju) un čempionātu noslēdza 13. vietā 24 komandu konkurencē.

Tieši Zviedrija būs Latvijas izlases pirmā pretiniece 2015. gada EČ kvalifikācijas turnīrā - abas komandas pirmo savstarpējo cīņu aizvadīs 10. augustā Zviedrijā.

Izmantotie resursi:
swedishbasketball.com » All about swedish...

     [+] [-]

, 2014-03-03 20:04, pirms 11 gadiem
dziļi poo, tik un tā izpotēs tos Zviedrus...