Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Austrālija paziņo kandidātu sarakstu Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīram

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Austrālija paziņo kandidātu sarakstu Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīram
Austrālijas izlase FIBA Pasaules kausā 2019. Foto: Imago Images/Xinhua

Austrālijas Basketbola federācija paziņojusi 24 spēlētāju sarakstu, kuri kandidēs dalībai Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Sarakstā iekļauti deviņi Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāji.

2020. gada oktobrī kalendāra neskaidrības dēļ no Austrālijas valstsvienības galvenā trenera amata atkāpās bijušais Filadelfijas ''76ers'' treneris Brets Brauns, kura vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs ieņems 67 gadus vecais amerikānis Braiens Gurijans. Starp galvenā trenera asistentiem ir Metjū Nīlsens, kurš kā spēlētājs no 2005. līdz 2008. gadam pārstāvēja Viļņas ''Rytas'', kā arī Deivids Patriks un Adams Kaporns.

''Tas būtu liels gods pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs. Šobrīd ir daudz neskaidrību, bet uzturu kontaktu ar treneri Gurijanu un ceru, ka varēšu palīdzēt komandai,'' iekļūšanu kandidātu lokā komentēja Austrālijas basketbola lielākā zvaigzne Bens Simonss.

Kandidātu sarakstā iekļauti deviņi NBA spēlētāji - jau minētais Bens Simonss un Matiss Taibuls no Filadelfijas ''76ers'', Petijs Milzs no Sanantonio ''Spurs'', Džo Inglss no Jūtas ''Jazz'', Ārons Beinss no Toronto ''Raptors'', Metjū Delavedova no Klīvlendas ''Cavaliers'', Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas ''Mavericks'' pirmgadnieks Džošs Grīns, Rodiona Kuruca komandas biedrs Dante Eksums no Hjūstonas ''Rockets'', kā arī Vils Magnejs no Ņūorleānas ''Pelicans'' vienības.

Tāpat par vietu komandas sastāvā olimpiskajās spēlēs cīnīsies divi bijušie Kauņas ''Žalgiris'' basketbolisti - Broks Motums no Stambulas ''Galatasaray'' un Džoks Lendeils no ''Melbourne United''.

Tokijas olimpisko spēļu basketbola turnīrs norisināsies no 26. jūlija līdz 8. augustam. Vakar kļuva zināms, ka Austrālija spēlēs vienā apakšgrupā ar Nigēriju, Belgradas kvalifikācijas uzvarētāju (Serbija, Itālija, Jaunzēlande, Dominikāna, Puertoriko vai Senegāla) un Splitas kvalifikācijas turnīra spēcīgāko komandu (Horvātija, Vācija, Krievija, Brazīlija, Meksika vai Tunisija).

Austrālijas nacionālās vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts

SpēlētājsKlubs
Dengs Adels''Illawarra Hawks''
Ārons BeinssToronto ''Raptors''
Raiens BrokhofsBrīvais aģents
Ksavjērs Kuks''Sydney Kings''
Mičs Krīks''South East Melbourne Phoenix''
Metjū DelavedovaKlīvlendas ''Cavaliers''
Dante EksumsHjūstonas ''Rockets''
Džošs Gidijs''Adelaide 36ers''
Kriss Goldings''Melbourne United''
Džošs GrīnsDalasas ''Mavericks''
Aizaks Hamfrīss''Adelaide 36ers''
Džo InglssJūtas ''Jazz''
Niks Kejs''Real Betis''
Džoks Lendeils''Melbourne United''
Mičs Makkerons''Melbourne United''
Vils Makdauels-Vaits''Rio Grande Valley Vipers''
Vils MagnejsŅūorleānas ''Pelicans''
Tons MeikersBrīvais aģents
Petijs MilzsSanantonio ''Spurs''
Broks Motums''Galatasary''
Mičs Nortons''Perth Wildcats''
Duaps Rīts''Crvena Zvezda''
Bens SimonssFiladelfijas ''76ers''
Matiss TaibulsFiladelfijas ''76ers''

Izmantotie resursi:
https://australia.basketball/blog/2...