Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Sporta skolas pateicas LBS un aicina turpināt darbu

Andrejs Siliņš

Sporta skolas pateicas LBS un aicina turpināt darbu
Foto: AP

14 Latvijas basketbola un sporta skolas uzrakstījuši atklātu vēstuli Latvijas Basketbola Savienības (LBS) prezidentam Ojāram Kehra kungam un ģenerālsekretāram Edgaras Jaunupa kungam. eSports.lv piedāvā iespēju ieskatīties tajā.

"Ņemot vērā pēdējā laikā aktualizējušos diskusiju par Latvijas Basketbola savienības (LBS) darba kvalitāti un tās prezidenta lomu un atbildību tajā, mēs, apakšā parakstījušies Latvijas Sporta skolu pārstāvji, uzskatām par pienākumu publiski paust arī savu viedokli šajā jautājumā.

Pirmkārt, šogad LBS par vienu no savām galvenajām prioritātēm ir pasludinājusi jaunatni, jauno spēlētāju izaugsmi, to apliecinot gan izstrādātajā Latvijas basketbola attīstības programmā, gan arī ar finanšu papildinājumiem kā attiecīgo vecumposmu izlasēm, tā Jaunatnes līgai kopumā. Piemēram, būtisks atbalsts jaunatnes sistēmas progresam ir LBS ieguldījums līdzdalībai Eiropas Jaunatnes basketbola līgā, finansējot šo sacensību Latvijas posmus to rīkotāj sporta skolām. Tāpat pilnībā un atbilstoši vajadzībām materiāltehniski tika nodrošināts jauniešu izlašu gatavošanās posms līdzdalībai čempionātos.

Otrkārt, šogad beidzot LBS ir spērusi atbildīgu un akūti nepieciešamu soli – Latvijas Basketbola līgā (LBL) ieviestas viesspēlētāju kvotas. Mūsuprāt, ārzemnieku limits ir svarīgs priekšnoteikums Latvijas jauno talantu iespējām progresēt un basketbola izaugsmei kopumā.

Treškārt, jaunatnes sistēmai nozīmīgs ir arī lēmums par LBL I divīzijā spēlējošo komandu fārmklubu līdzdalību II divīzijā. Tas, pirmkārt, nozīmē reālu spēles laiku jaunajiem, perspektīvajiem basketbolistiem, kas līdz šim lielāko sezonas daļu pavadīja uz rezervistu soliņa vadošajos Latvijas klubos. Otrkārt, nodrošinās visnotaļ augsta līmeņa spēles, radīs konkurenci jaunatnes izlašu spēlētājiem un, treškārt, sekmēs labāko jauno spēlētāju pāreju no jaunatnes un pieaugušo sportu, no Amatieru līgas uz LBL II un pēc tam I divīziju.

Protams, ir risināmi jautājumi, kam aicinām LBS pievērst nopietnu uzmanību:

Pirmkārt, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju nepieciešams izveidot funkcionēt spējīgu sistēmu treneru atalgojuma paaugstināšanai, lai sporta skolas treneris, strādājot maksimāli ar divām grupām, spēj adekvāti nodrošināt sev nepieciešamos iztikas līdzekļus.

Otrkārt, nopietni jādomā par jaunatnes treneru kvalifikācijas paaugstināšanu un tālākizglītību.

Treškārt, šā gada sākumā tika uzsākts jaunatnes basketbola audits, vēlamies iepazīties ar tā rezultātiem.

Ar cieņu,
BA „Rīga” prezidents Guntis Šēnhofs, BJBS „Rīga” direktora vietnieks Aldis Neimanis, BJSC „DSN” vecākais treneris Imants Pļaviņš, Kuldīgas BJSSS direktors Jānis Baukšis, Daugavpils BJSS treneris Nikolajs Romaņenko, Krāslavas BJSS treneris Jānis Timma, Jēkabpils BJSS vecākais treneris Juris Bobrovs, Kandavas BJSS treneris Ivars Bambis, BS „Kolibri” prezidents Igo Zanders, Alūksnes BJSS direktors Juris Iesalnieks, Valmieras BJSS treneris Ojārs Melderis, Ventspils Spars BJSS treneris Raitis Silarājs, Juglas BJSS treneris Ziedonis Jansons, Dobeles BJSS treneris Jānis Liepiņš.

     [+] [-]

, 2008-10-02 14:41, pirms 16 gadiem
LBS palagu katrs velk uz savu pusi, tikai jautājums, cik ilgi tas izturēs.

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:03, pirms 16 gadiem
..un, kur tad Liepāja?!?:0

  +1 [+] [-]

, 2008-10-02 15:15, pirms 16 gadiem
Par to štuku, ko iedod Eiropas līgas posmiem, tāpat neko daudz nevar uztaisīt, šodien posma budžets ir ap 5000 lS. Bet par to sīkumu Šēnhofs tagad raksta vēstules. Var sludināt par jaunatnes vai pensionāru gadu, bet Latvijas jaunatnes izlasēm tie mazliet pāri 30 000 latu ir jau divus vai trīs gadus un būtiski nekas nav mainījies. Hansabanka iedeva miljonu jaunatnes basketbola attīstībai, tad nu gribētos pa santīmam redzēt, kā miljons ir iztērēts. Kaut kā viss tur ļoti aizdomīgi - pie skolām un klubiem tā nauda noteikti nav atnākusi, bet jaunatnes līgā bardaks tikai kļūst arvien lielāks, izmaksas augstākas. Farnmklubu iebāšana otrajā divīzijā ir pilnīgs murgs - līmenis lejā, interese no malas nekāda, sačakarētas tās veču komandas, kas tur bija. Būtu taisījuši atsevišķu farmklubu līgu un viss. Nu jā, un tagad LBL 2. divīziju (to, kur Ķeizarmeža, Jelgavas utt. jaunatnes spēlē) svilpj trīs tiesneši, katram pa 50 latiem, plus ceļa izdevumi - viena spēle iznāk ap 300 Ls. Par ko??? Ceru, ka rīt Kehrim tiks parādīts uz durvīm.

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:21, pirms 16 gadiem
mājiens Kehrim, ka viņam ir atbalstītāji un ārkārtas sēdē būs palīgi

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 15:41, pirms 16 gadiem
nu šito tēmu varēja likt uz totalizatoru. Bet pirmais, kas nāk prātā -varbūt nākamais kandidāts ir ar lielām ausīm, līkām kājām un lielu vēderu - vai arī ar pārāk labu ēstgribu. Ei nu zini -vai arī tiem treneriem solīts piemest kādu taukšķi "'attīstības veicināšanai un līmeņa celšanai"' . Ja cilvēki par santīmiem strādā -tā jau ir vesela bagātība

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:43, pirms 16 gadiem
Šis var teikt atkal ir viena cilvēka teātris, jo lielākajai daļai no šeit minētajām sporta skolām ir noslēgti apakšlīgumi ar BA "Rīga" par sadarbību, un kā jau pirmais šo vēstuli ir parakstījis, tas pats VIENS cilvēks Un lai izskatītos, ka vairākas sporta skolas to atbalsta ir ierakstīts arī Ziedonis Jansons-strādā arī Juglas BJSS, bet pamatdarbs tomēr ir ar A grupas puišiem BJBS "Rīga"(žēl, ka izmanto šādos pliekanos tekstos Labus trenerus). Un ja vēl dziļāk parokas, tad BA "Rīga" un BJBS "Rīga" ir viens un tas pats(BJBS "Rīgas" vārdā parakstījās direktora vietnieks, jo kā gan tas izskatītos, ka parakstītos direktors-Guntis Šēnhofs, kas ir arī BA "Rīga" direktors....Ak, jā abām šīm iestādēm ir viena juridiskā adrese)
Gunti.....Nu nedaudz atslābsti....Tas ir ĻOTI Lēti....Bet nu noteikti, ka kāds jau uzķersies
Andrejs Siliņš jau skraida Tavā pavadā

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 16:19, pirms 16 gadiem
Dominix23 rakstīja: Šis var teikt atkal ir viena cilvēka teātris, jo lielākajai daļai no šeit minētajām sporta skolām ir noslēgti apakšlīgumi ar BA "Rīga" par sadarbību, un kā jau pirmais šo vēstuli ir parakstījis, tas pats VIENS cilvēks Un lai izskatītos, ka vairākas sporta skolas to atbalsta ir ierakstīts arī Ziedonis Jansons-strādā arī Juglas BJSS, bet pamatdarbs tomēr ir ar A grupas puišiem BJBS "Rīga"(žēl, ka izmanto šādos pliekanos tekstos Labus trenerus). Un ja vēl dziļāk parokas, tad BA "Rīga" un BJBS "Rīga" ir viens un tas pats(BJBS "Rīgas" vārdā parakstījās direktora vietnieks, jo kā gan tas izskatītos, ka parakstītos direktors-Guntis Šēnhofs, kas ir arī BA "Rīga" direktors....Ak, jā abām šīm iestādēm ir viena juridiskā adrese)
Gunti.....Nu nedaudz atslābsti....Tas ir ĻOTI Lēti....Bet nu noteikti, ka kāds jau uzķersies
Andrejs Siliņš jau skraida Tavā pavadā
Kad Šēnhofam kāds pasākums vai runa nav bijusi ar lētuma pieskaņu???

     [+] [-]

, 2008-10-02 17:44, pirms 16 gadiem
Šēnhofa pasākumi ir OK,viņš cenšas un izdara visu kā vajag!!!
142 komandas Eiropas jaunatnes basketbola līga...Jūs gudrinieki-izdariet ko tadu un tad sākat runāt!!!!
Visi tikņaud,bet kāds arī dara.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 18:19, pirms 16 gadiem
Ja par Eiropas līgu, tad Šēnhofs vairāk braukā pa Krieviju pie saviem blatņikiem, par licenci prasa 25 eiro, komandā 15 spēlētāji, tātad 15x142=2130 spēlētāji, licencēs ienāk ap 50 000 eiro. Izdevumi - nulle jeb tikai telefons un ofiss, kas gan laikam tomēr ir basketbola skolas Rīga ofiss. Alga sev un Neimanim, nu kas vēl. Visus posmus rīko paši klubi. Normāls bizness, kurā netiek īpaši arī BS Rīga džekiem - cik zinu, viņi tāpat uz šo līgu brauc pa vecāku naudu. Jā, vinš trāpīja īstajā laikā un vietā, tā līga aizgāja, Krievijā uz to visi raujas, bet teikt, ka tur ir baigā organizācija apakšā - nekad.