Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Skolam 35 punkti, Argentīna uzvar favorīti Kanādu

Skolam 35 punkti, Argentīna uzvar favorīti Kanādu
Luiss Skola uzvarā guva 35 punktus
Foto: AFP/Scanpix

"FIBA Americas'' finālturnīrā, kas norisinās Meksikā, šodien otro uzvaru guva Argentīnas basketbola izlase, kura ar 94:87 pārspēja talantīgo Kanādas izlasi. Luiss Skola Argentīnas rindās atzīmējās ar iespaidīgudouble-double (35 p., 13 atl.b.). Citā spēlē ar negaidītu uzvaru čempionātu sākuši Panamas basketbolisti, kuri pārspēja Urugvaju (78:71).

Centrālais mačs norisinājās starp Kanādas un Argentīnas izlasēm, kuras ne velti tiek uzskatītas par ļoti reālām kandidātēm uz ''FIBA Americas'' finālu jeb ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm. Pateicoties Kelija Olinika un Nika Stauskas rezultatīvajiem uzbrukuma noslēgumiem, Kanādas izlase spēles sākumā ieguva nelielu pārsvaru, taču ne uz ilgu laiku, jo Argentīnas līderis Luiss Skola ar Nikolasu Laprovitolu deva atbildes triecienu. Lai arī kanādieši ilgāku laiku atradās vadībā, tomēr puslaika noslēgums sekmīgāks izdevās Skolam un viņa izlasei, kura atpūtā devas ar četru punktu pārsvaru (46:42).

Pēc neizteiksmīgā spēles sākuma NBA drafta pirmais numurs Endrjū Viginss trešajā ceturtdaļā deva lielāku pienesumu komandas uzbrukumā, kas ļāva atkal izvirzīties vadībā. Argentīna turpināja uzticēties savam līderim Skolam, kurš trešajā ceturksnī guva 18(!) punktus, kas pirms noslēdzošajām desmit minūtēm deva pārsvaru Argentīnai (71:66). Lai arī kanādiešiem spēles galotnē izdevās atspēlēt astoņus no 12 punkta deficīta, tomēr izšķirošajos brīžos veiksmīgāka metienos bija pieredzējusī Argentīnas izlase, kas izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs.

Panākuma galvenais kaldinātājs bija Skola, kurš guva 35 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Laprovitola palīdzēja ar 20 punktiem. Kanādas rindās pa 13 punktiem guva Viginss un Entonijs Benets.

A grupas spēlē par pārsteigumu parūpējusies Panama, kura vienmēr ieņēmusi pastarīša lomu (labākais sasniegums piektā vieta ''FIBA America'' 2005.gadā), šodien tā uzsākusi finālturnīru ar uzvaru pār Urugvaju. Pēc līdzīga pirmā puslaika Panamas basketbolisti ar labāku cīņu zem groziem trešo ceturtdaļu uzvarēja ar 21:12, bet noslēdzošajā ceturksnī noturēja nelielo rezultāta pārsvaru. Rezultatīvākais uzvarētajiem ar 21 punktu bija komandas kapteinis Maikls Hiks, bet zaudētāju rindās ar 18 punktiem izcēlās Bruno Fitipaldi, kurš bija rezultatīvākais arī vakardienas uzvarā pār Brazīliju (71:57).

FIBA "Americas" otrā spēļu diena (nakts uz 2. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
APanama-Urugvaja78:71
BKanāda-Argentīna87:94
ABrazīlija-Dominikāna2:00
BPuertoriko-Kuba4:30

FIBA "Americas" trešā spēļu diena (nakts uz 3. septembri)

Gr.KomandasRez./Sākums
ADominikāna-Panama20:00
BKuba-Kanāda22:30
BVenecuēla-Puertoriko2:00
AMeksika-Brazīlija4:30

Spēļu sākums norādīts pēc Latvijas laika

FIBA "Americas" grupas

A grupaB grupa
MeksikaKanāda
PanamaArgentīna
DominikānaKuba
BrazīlijaVenecuēla
UrugvajaPuertoriko

Izmantotie resursi:
MEXICO 2015

  +2 [+] [-]

, 2015-09-02 01:02, pirms 9 gadiem
Laprovittola spēlēs Lietuvos Rytas. Argentīniešu Karijs/Navarro.
Vispār ARG komandām ir raksturs un ķīmija. Pret CAN augsta kaluma basis.

     [+] [-]

, 2015-09-02 01:04, pirms 9 gadiem
uz pieredzīti paņēma

  +1 [+] [-]

, 2015-09-02 01:33, pirms 9 gadiem
pagoogleju ,Kandai tik daudz NBA spelētaji bet rezultāti kka nav atbilstoši

  +5 [+] [-]

, 2015-09-02 03:39, pirms 9 gadiem
Skola samet 1.septembrī.

Krasavčiks

  +2 [+] [-]

, 2015-09-02 08:09, pirms 9 gadiem
raivons rakstīja: pagoogleju ,Kandai tik daudz NBA spelētaji bet rezultāti kka nav atbilstoši
Tak beidz. Paskaties uz viņu vecumiem. Wiggins,Oliniks,Stausks,Benets. Komandas centrālie spēlētāji un man liekas, ka nevienam pat nav 23 gadi.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-02 10:23, pirms 9 gadiem
raivons rakstīja: pagoogleju ,Kandai tik daudz NBA spelētaji bet rezultāti kka nav atbilstoši
Nu, nupat Panamerikas spēlēs sudrabu izcēli, vinnēja ASV studentus un Argentīnu, medālis pirmo reizi vēsturē, starp citu. Katrā ziņā, talanti viņiem ir lērums, un arvien jauni nāk klāt.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-02 11:22, pirms 9 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nu, nupat Panamerikas spēlēs sudrabu izcēli, vinnēja ASV studentus un Argentīnu, medālis pirmo reizi vēsturē, starp citu. Katrā ziņā, talanti viņiem ir lērums, un arvien jauni nāk klāt.
Talants tur ir papilnam, bet vakar pieredzējušie Argentīnas spēlētāji viņus apspēlēja, kā pa notīm un šķiet kanādiešu treneris, nespēja savējos nolikt pie vietas, visi gribēja būt nācijas glābēji, ļoti daudz kļūdas, ļoti daudz brāķa un jaunības dullūma. Piemēram pret Skolu caurgājienā uzsit sodu, šis mierīgi paguļ uz zemes nolaiž lejā pulsu, lēnām sagatavojas soda metiena izpildei un arī realizē soda metienus, ko kanādiešiem dara Benets, pieskrien pie soda metienu līnijas īsti vēl nesaķēris bumbu met pa grozu, loģiski, ka abi garām. Ja Kanādai, treneris būtu kaut drusku tos jaunos čalis nolicis pie vietas Argentīnai variantu nebūtu.

     [+] [-]

, 2015-09-02 14:07, pirms 9 gadiem
Nesaprotu Kazlausku un Lietuvas basketbola federāciju, KĀPĒC NEPAŅĒMA NIKAS STAUSKAS LIETUVAS IZLASĒ??? Viņš tak pats gribēja!!!!!!!!!!!! AUNI...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja