Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čehiem atsaka Veselijs, šaubas arī par Šilba dalību

Andrejs Siliņš

Čehiem atsaka Veselijs, šaubas arī par Šilba dalību
Jans Veselijs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Čehijas basketbola valstsvienībai gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā nāksies iztikt bez lielākās zvaigznes Jana Veselija, kurš nolēmis ilgāk atpūsties pēc garās klubu sezonas.

27 gadus vecais Veselijs aizvadītajā sezonā Stambulas "Fenerbahce" sastāvā kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu. Vidēji mačā 213 centimetrus garais centrs 24,5 minūtēs guva 9,6 punktus, izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbasatdeva 1,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra vienu bumbu.

"Eiropas čempionātā nespēlēšu. Pēc garas un veiksmīgas sezonas ar "Fenerbahce" esmu ļoti saguris gan fiziski, gan mentāli. Jūlija beigās apprecējos, un tas man ir ļoti svarīgi. Pieņemt šādu lēmumu nav viegli, bet man šobrīd atliek novēlēt saviem komandas biedriem visu to labāko," paziņoja Veselijs.

Izlasē Veselijs debitēja jau 2008. gadā, bet finālturnīros spēlējis 2013. un 2015. gadā, savukārt pagājušajā vasarā pārstāvēja Čehiju cīņā par olimpisko ceļazīmi.

Veselija nespēlēšana nebija vienīgais iztrūkums - komandai, ļoti iespējams, nevarēs palīdzēt arī naturalizētais amerikāņu uzbrucējs Bleiks Šilbs. 33 gadus vecais spēlētājs noslēdzis divu gadu darba ciklu "Galatasaray", ar ko 2016. gadā kļuva par ULEB Eiropas kausa čempionu, un nu ir brīvais aģents. Šilbs būšot gatavs iesaistīties komandā tad, kad noslēgs jaunu līgumu, tomēr pagaidām izskatās, ka jaunas darba vietas meklēšana nenotiks tik ātri, lai pienācīgi izdotos sagatavoties Eiropas čempionātam.

Šilbs tieši Čehijā 2007. gadā sāka savu profesionāļa karjeru, pavadot divas sezonas "CEZ Nymburk" komandā. Čehijas izlasē Šilbs spēlējis iepriekšējā Eiropas čempionāta finālturnīrā, vidēji gūstot 10,0 punktus, izcīnot trīs bumbas un atdodot trīs piespēles.

Izmantotie resursi:
Česká televize
BeBasket : actualité du basket en France et en...

  +3 [+] [-]

, 2017-08-02 18:38, pirms 7 gadiem
Autor,Lūdzu ieliec attiecīgo komandu sastāvu rakstos par tiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-02 19:03, pirms 7 gadiem
Smagi būs čehiem. Čehijas izlasē ļoti liela slodze balstās uz līderiem un nopietnu palīgu no soliņa ir maz. Bez Veselija maksimums būs 4. vietu grupā cīņā ar Rumāniju un Ungāriju

  +2 [+] [-]

, 2017-08-02 19:08, pirms 7 gadiem
Čehijai būs mazas izredzes pacīnīties par augstām vietām Eiropas čempionātā. Manuprāt, var rasties grūtības pāvarēt grupu turnīru.