Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

EČ C un D grupas: atlētiskā Grieķija, pieredzējusī Serbija, Bagatska Ukraina

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

EČ C un D grupas: atlētiskā Grieķija, pieredzējusī Serbija, Bagatska Ukraina
Nikola Jokičs un Janis Adetokunbo. Foto: FIBA

Šodien Tbilisi un Ķelnē startē 41. Eiropas čempionāta finālturnīrs. 2. septembrī sacensības tiks uzsāktas arī C un D apakšgrupā, kas spēles aizvadīs Milānā un Prāgā. Portāls Sportacentrs.com piedāvā C un D grupu apskatu.

A un B apakšgrupu apskats lasāms ŠEIT.

C grupa, Milāna: Itālija, Grieķija, Horvātija, Ukraina, Igaunija, Lielbritānija

Grieķija

Janis Adetokunbo un kompānija – labākais veids, kā raksturot Grieķijas izlasi. Frīks neapšaubāmi būs Dimitra Ituda vadītās komandas pārliecinošs līderis, tomēr viņš nav vienīgais, kurš grieķu komandā būs īpaši jāpieskata pretinieku aizsardzībai. Grieķijai izdevies pulcēt teju labāko sastāvu – ierindā būs arī Jaņa brāļi Tanasis un Kostass, kā arī ULEB Eirolīgā spēlējošie Niks Kalatess, Kostass Slukass, Janis Papapetru, Jorgoss Papajanis un Kostass Papanikolau.

Iepriekšējos turnīros, kuros Janis piedalījies, pārstāvot Grieķijas izlasi, basketbolista virzienā bieži raidīta kritika. NBA superzvaigzne mačos pēc FIBA noteikumiem bijis krietni neefektīvāks kā basketbola mekā. Iepriekš Janis daudz driblējis un centies paša spēkiem uzlauzt pretinieku aizsardzību, kas retāk nekā viņš pats vēlētos vainagojies panākumiem – FIBA noteikumi pieļauj garā spēlētāja dežūrēšanu zem groza.

Dimitra Ituda vadībā problēma šķietami atrisināta. Vecuma ziņā vidējais no izlasē esošajiem Adetokunbo brāļiem tagad tiek izmantots nevis kā driblētājs, bet gan aizsegu licējs. Grieķu rindās ir izcili spēles veidotāji kā Niks Kalatess un Kostass Slukass, kas spēj nogādāt bumbu Jaņa rokās jebkurā situācijā. Arī pats Adetokunbo pārbaudes spēlēs pierādīja, ka jūtas gana ērti spēlē bez bumbas. Pasaules kausa kvalifikācijas mačā viņš serbu grozā sabēra 40 punktus. Tāpat sagatavošanās ciklā Adetokunbo pierādīja, ka īsā nogrieznī spēj būt precīzs arī no tālās distances, pārbaudes mačos trāpot nedaudz virs 40% trejaču.

Sagatavošanās ciklā, ieskaitot kvalifikācijas mačus, Grieķija uzvarēja piecas no septiņām spēlēm. Vienīgie zaudējumi piedzīvoti pret Spāniju (80:87, bez Jaņa) un Serbiju (94:100 pagarinājumā). Grieķi noteikti ir vieni no favorītiem uz zeltu, taču komandas sekmes it īpaši turnīra sākumā var apdraudēt nepilnīgais gatavošanās periods – dažādu savainojumu dēļ kādu brīdi izlaida Janis, Kalatess, Slukass un Papajanis. Uz ''EuroBasket'' atlasītajā sastāvā komanda vēl nevienu maču nav aizvadījusi.

Lielākās Grieķijas konkurentes uz pirmo vietu C grupā būs mājiniece Itālija un Horvātija, tomēr arī šajās spēlēs grieķi tiks uzskatīti par visai izteiktiem favorītiem.

Oficiālais sastāvs tiks paziņots šovakar.

Itālija

C apakšgrupas mājiniece Itālija vasaras sākumā ilggadējo valstsvienības treneri Meo Saketi nomainīja pret bijušo izlases basketbolistu un Etores Mesinas asistentu Milānas ''Olimpia'' vienībā Džanmarko Podzeko. Jaunajam stūrmanim neizdevās pulcēt visus labākos, kas visvairāk skāra tieši aizsargu līniju – turnīrā nepiedalīsies Boloņas ''Virtus'' duets Marko Belinelli un Daniels Hakets. Pēdējā mačā pirms turnīra meniska traumā iedzīvojās arī itāļu zvaigzne Danilo Galināri.

Uzbrucēja iztrūkums lika Podzeko sastāvā atgriezt Amadeo Tesitori, lai stiprinātu komandas vājāko pozīciju. Galināri gan pārbaudes mačos, gan Rīgā pret Ukrainu nereti tika izmantots kā centrs. Garajā galā itāļu rindās ir arī Nikolo Melli, kurš gan biežāk spēlē kā spēka uzbrucējs, divmetrinieks Pols Biliga un Džampaulo Riči – divi Milānas ''Olimpia'' basketbolisti, kas vairāk pieskaitāmi rotācijas spēlētājiem.

Problēmas centra pozīcijā krietni apgrūtinās Itālijas izredzes cīnīties par medaļām. Taču, arī kā norāda ''Basketnews.com'' lietuviešu eksperti, šis vēl nav itāļu turnīrs. Šajā vasarā trīs Itālijas talanti tika izraudzīti NBA draftā, tostarp pirmais numurs Paolo Bankero, kurš gan uzaudzis ASV un solījies valstsvienību pārstāvēt pasaules kausā, ja itāļi tam kvalificēsies. Tāpat ilgstoši par pases piešķiršanu tiek runāts ''Warriors'' aizsarga Dontes Divičenco sakarā.

Pārbaudes spēlēs itāļiem neklājās viegli, piedzīvojot trīs zaudējumus pret Franciju (divreiz) un Serbiju. Sagatavošanās cikls gan noslēgts uz pozitīvas nots, izcīnot trīs uzvaras pār Čehiju, Ukrainu un Gruziju.

Itālijas valstsvienības sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 2023
AizsargiMarko Spisu184 cmUmana Reyer Venezia
Nikolo Menions191 cmVirtus Bologna
Stefano Tonuts194 cmOlimpia Milano
Tomaso Baldaso192 cmOlimpia Milano
Alesandro Pajola194 cmVirtus Bologna
UzbrucējiSimone Fontekio203 cmUtah Jazz
Ahile Polonara205 cmAnadolu Efes
Nikolo Melli205 cmOlimpia Milano
Luidži Datome203 cmOlimpia Milano
Džampaulo Riči202 cmOlimpia Milano
CentriPols Biliga200 cmOlimpia Milano
Amadeo Tesitori207 cmUmana Reyer Venezia

Horvātija

Gan horvātu galvenais stratēģis Damirs Mulaomerovičs, gan spēka uzbrucējs Dario Šāričs pirms turnīra par izlases sekmēm izteikušies piezemēti. Horvātijas basketbols šobrīd atrodas vienā no zemākajiem punktiem, kādā tas jebkad bijis – nepārvarēta pasaules kausa kvalifikācijas pirmā kārta, kas nupat nozīmēja piedalīšanos ''EuroBasket 2025'' priekškvalifikācijā.

Talants horvātiem ir pietiekams. Sastāvā būs NBA basketbolisti Bojans Bogdanovičs, Ivica Zubacs, minētais Šāričs un šovasar draftētais Karlo Matkovičs, kuriem palīdzēs arī Eirolīgā spēlējošais Mario Hezoņa un naturalizētais Berlīnes ''Alba'' aizsargs Dželīns Smits.

Pārbaudes mačos horvāti apspēlēja Ungāriju un Bulgāriju, bet piekāpās slovēņiem un čehiem. Talantīgais sastāvs Horvātijai potenciāli ļauj cīnīties arī par uzvaru apakšgrupā, bet, nespējot sadalīt lomas, Mulaomeroviča padotie var arī sacensties par izkļūšanu no grupas.

Horvātijas izlase

PozīcijaSpēlētājsDzimisKlubs
AizsargsLovro Gņidičs2001.Cedevita Olimpija
Dominiks Mavra1994.Split
Krūnoslavs Simons1985.Anadolu Efes (Turcija)
Džeilīns Smits1994.Alba Berlin (Vācija)
Toni Perkovičs1998.Orleans Loiret (Francija)
UzbrucējsBojans Bogdanovičs1989.Jazz (NBA)
Mario Hezoņa1995.Real Madrid (Spānija)
Ivans Ramļaks1990.Slask Wroclaw (Polija)
Dario Šāričs1994.Suns (NBA)
Roko Prkāčins2002.Girona (Spānija)
CentrsIvica Zubacs1997.Clippers (NBA)
Karlo Matkovičs2001.Cedevita Olimpija

Ukraina

Krievijas uzsāktā kara dēļ Ainara Bagatska vadītā izlase kopš februāra lielākoties trenējusies un spēlējusi Rīgā. Ukraiņiem ir spēcīgs kodols ar līderiem Mihaiļuku un Leņu priekšgalā, tomēr tas sagatavošanās ciklā nav palīdzējis izcīnīt uzvaras. Ukraina pārbaudes turnīrā Stambulā sagrāva tikai Poliju, pārējās piecās spēlēs zaudējot.

Uz papīra Ainara Bagatska vadītajai komandai būtu jāiekļūst astotdaļfinālā, taču arī tas nebūs viegls uzdevums. Ukraiņi, gluži kā horvāti, ir spējīgi pakutināt nervus grupas vadošajām izlasēm un spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu pret nosacītajām pastarītēm Igauniju un Lielbritāniju.

Ukrainas izlase

PozīcijaSpēlētājsDzimisKlubs 22/23
AizsargiIsufs Sanons1999.Prometey
Vitālijs Zotovs1997.VEF Rīga (Latvija)
Deniss Lukašovs1989.Prometey
Svjatoslavs Mihaiļuks1997.
Bohdans Blizņuks1995.Budivelnyk
Iļja Sidorovs1996.Lions J. Hradec (Čehija)
UzbrucējiIvans Tkačenko1997.Prometey
Volodimirs Heruns1994.Real Betis (Spānija)
Vjačeslavs Bobrovs1992.Budivelnyk
CentrsOleksijs Leņs1993.Kings (NBA)
Artems Pustovijs1992.Murcia (Spānija)
Dmitro Skapincevs1998.

Igaunija

Latvijas ziemeļu kaimiņi ''EuroBasket'' finālturnīram kvalificējās pēc septiņu gadu pārtraukuma. Iepriekš Rīgā igauņi nebija tālu, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, toreiz vien otrajā puslaikā izsējot pārsvaru un zaudējot Latvijai. Šoreiz Igaunija jau ar pamatotākām ambīcijām raugās astotdaļfināla virzienā.

Igaunijas rindās pulcēti vairāki gados jauni basketbolisti, veidojot valstsvienības kodolu – Kers Krīsa, Sanders Raieste, Kristians Kulamē, Henrijs Drels, Matiass Tass. Uz turnīru, visticamāk, būtu devies arī Kaspars Treiers, taču uzbrucējs pārbaudes spēlē pret Latviju traumēja elkoni un izlaidīs trīs mēnešus. Starp līderiem būs arī Maiks Kalevs Kotsars – centrs, kurš vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar Vitorijas ''Baskonia''.

Sagatavošanās ciklā Igaunijai izdevās tikt pie diviem panākumiem, mājās pārspējot Beļģiju un Bosniju un Hercegovinu. Neveiksmes piedzīvotas mačos pret Lietuvu, Latviju, Slovēniju un Somiju.

Igaunijas izlases sastāvs spēlē pret Latviju

SpēlētājsPoz.AugumsDz. gadsKlubs 22/23
Stens SoksPG184 cm1989Keila
Kers KrīsaPG190 cmArizona (NCAA)
Martins DorbeksPG/SG194 cm1991Kalev/Cramo
Kristians KulamēSG194 cm1999Lietkabelis (Lietuva)
Henrijs DrelsSG/SF205 cm2000Windy City Bulls (G līga)
Sanders RaiesteSG/SF204 cm1999Baskonia (Spānija)
Janari JoesārsSF198 cm1993Anwil (Polija)
Sīms Sanders VeneSF/PF203 cm1990Hapoel Jerusalem (Izraēla)
Kristjans KitsingsPF206 cm1990Kalev/Cramo
Maiks Kalevs KotsarsC211 cm1996Baskonia (Spānija)
Matiass TassC208 cm1999Trento (Itālija)
Rauno NurgersC208 cm1993Kalev/Cramo

Lielbritānija

Latvijai 28. augustā zaudējusī Lielbritānija Eiropas čempionāta finālturnīram sāka gatavoties vien augusta vidū – visvēlāk no visām dalībniecēm. Neaizvadot nevienu pārbaudes spēli un divreiz zaudējot pasaules kausa kvalifikācijas mačos, lielas cerības uz pārsteigumu sarūpēšanu britiem solītas netiek. Komandā nav arī izteikta līdera, kas reizē var būt gan britu spēks, gan arī lielākais mīnuss.

Lielbritānijas sastāvs

Poz.SpēlētājsAugumsKlubs
AizsargiDevons Van Ūstrums190 cmMelilla (Spānija-2)
Bens Mokfords188 cmEagles
Tedijs Okereafors191 cmPhoenix
Lūks Nelsons191 cmLions
UzbrucējiOvijs Soko201 cmLions
Dens Klārks208 cmGiants
Mailss Hesons198 cmKagawa Five Arrows (Japāna)
Karls Vītls201 cmPistoia (Itālija-2)
Patriks Vīlens196 cmRiders
Džamels Andersons201 cmPhoenix
CentriGeibs Olaseni210 cmDarussafaka (Turcija)
Kavels Bigbijs-Viljamss211 cmBoulazac (Francija)

C grupas kalendārs

DatumsSpēleLaiks
02.09.Ukraina – Lielbritānija15:15
Horvātija – Grieķija18:00
Itālija – Igaunija22:00
03.09.Lielbritānija – Horvātija15:15
Igaunija – Ukraina18:00
Grieķija – Itālija22:00
05.09.Horvātija – Igaunija15:15
Lielbritānija – Grieķija18:00
Ukraina – Itālija22:00
06.09.Igaunija – Lielbritānija15:15
Grieķija – Ukraina18:00
Itālija – Horvātija22:00
08.09.Horvātija – Ukraina15:15
Igaunija – Grieķija18:00
Lielbritānija – Itālija22:00

D grupa, Prāga: Čehija, Serbija, Izraēla, Somija, Polija, Nīderlande

Serbija

Serbijas sastāvs šim čempionātam ir praktiski labākais iespējamais. Ierindā ir divkārtējais NBA vērtīgākais basketbolists Nikola Jokičs, 2021. gada labākais Eirolīgas basketbolists Vasilije Micičs un citas Eiropas zvaigznes – Nikola Kaliničs, Nikola Milutinovs, Marko Guduričs, Vladimirs Lučičs un citi.

Ekspertu kritizētais treneris Svetislavs Pešičs no izlases atskaitīja pieredzējušo Milošu Teodosiču, bet traumu dēļ vienībai nepalīdzēs Bogdans Bogdanovičs un Nemaņja Bjelica, kurš starpsezonā atgriezies Eiropā, parakstot līgumu ar Stambulas ''Fenerbahce''.

Gatavojoties turnīram, Serbija aizvadīja piecas spēles, kurās svinēja četras uzvaras pār Itāliju, Vāciju, Grieķiju un Turciju.

Serbi ir pašreizējie Eiropas vicečempioni, tomēr nedz šāds, nedz vājāks sniegums un rezultāti basketbola lielvalsti neapmierinās. Serbu ambīcijas ir skaidras – jāizcīna čempiontituls.

Serbijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiVasilje Micičs196cmAnadolu Efes
Ogņens Jaramazs193cmBayern Munich
Nemaņja Nedovičs191cmCrvena Zvezda
Marko Guduričs198cmFenerbahce
Vaņja Marinkovičs198cmBaskonia
UzbrucējiDejans Davidovacs203cmCSKA Moscow
Nikola Kaliničs202cmBarcelona
Vladimirs Lučičs204cmBayern Munich
Marko Jagodičs-Kuridža205cmBuducnost
CentriDušans Rističs213cmFuenlabrada
Nikola Jokičs211cmNuggets
Nikola Milutinovs213cmCSKA Moscow

Čehija

Grupas mājiniece Čehija turnīram gatavojās labākajā sastāvā un tādā dosies arī uz Eiropas čempionātu. Simtprocentīgi gatavs nav līderis Tomāšs Satoranskis, kurš pārbaudes spēlē traumēja potīti un līdz pat pieteikumu iesniegšanas termiņam nebija drošs par dalību čempionātā. Bez Satoranska čehu izlasi pārstāvēs arī otra lielākā zvaigzne Jans Veselijs.

Čehijas izlasi joprojām vada Ronens Ginzburgs – speciālists, kurš trenēs arī Latvijas-Igaunijas līgas ukraiņu komandu ''Prometey''. Stratēģim izdevies saglabāt ilggadējo komandas kodolu ar Ondržeju Balvinu, Votjehu Hrubānu, Patriku Audu un Davidu Jelineku. Sastāvā iekļauts arī talantīgais Vits Krejči, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja Oklahomsitijas ''Thunder''.

Noslēdzošajās četrās pārbaudes spēlēs Čehija piedzīvoja neveiksmes – bez īpašām cerībām uz uzvaru trijās no tām. Pieredzējušais sastāvs, mājas sienas un augsta līmeņa treneris var Čehiju ievest astotdaļfinālā.

Čehijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiTomāšs Satoranskis201 cmBarcelona (Spānija)
Vits Krejči199 cmThunder (NBA)
Ondržejs Sehnals190 cmBraunschweig (Vācija)
Tomāšs Kizlinks195 cm
Jaromīrs Bohačīks197 cmStrasbourg (Francija)
UzbrucējiVojtehs Hrubāns202 cmNymburk
Davids Jelineks195 cmMurcia (Spānija)
Patriks Auda206 cmYokohama (Japāna)
Martins Križs200 cmNymburk
CentriOndržejs Balvins217 cmPrometey (Ukraina)
Jans Veselijs211 cmBarcelona (Spānija)
Martins Peterka205 cm

Izraēla

Arī Izraēla vairākām komandām līdzvērtīgajā D apakšgrupā pretendēs uz augstu vietu. Tās līderi būs Kristapa Porziņģa komandas biedrs Vašingtonā Denijs Avdija, ''Partizan'' aizsargs Jams Madars, berlīnieši Zūsmans un Blats, kā arī vairāki valsts lielākā granda Telavivas ''Maccabi'' basketbolisti.

Izraēlieši pārbaudes mačos spodrināja statistiku, aizvadot spēles pret ne tiem stiprākajiem pretiniekiem – divreiz sagrauta Rumānija un pārspēta Gruzija. Sagatavošanās cikla noslēgumā Izraēla divreiz zaudēja ziemeļniekiem, pasaules kausa kvalifikācijā atzīstot Somijas un Zviedrijas pārākumus.

Avdijam atrodot kārtīgu palīgu uzbrukumā, Izraēla cīnīsies par augstām vietām D apakšgrupā.

Izraēlas izlase

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiGals Mekels192 cm
Jams Madars190 cmPartizan (Serbija)
Tamirs Blats191 cmAlba (Vācija)
UzbrucējiDenijs Avdija200 cmWizards (NBA)
Gajs Pnini201 cmMaccabi Tel-Aviv
Rafaels Menko200 cmMaccabi Tel-Aviv
Nimrods Levijs208 cmHapoel Galil
Jovels Zūsmans201 cmAlba (Vācija)
Tomers Ginats203 cmHapoel Tel-Aviv
CentriRomans Sorkins210 cmMaccabi Tel-Aviv
Idans Zalmansons206 cmHapoel Tel-Aviv
Džeiks Kouens210 cmMaccabi Tel-Aviv

Polija

Polijas valstsvienības gatavošanās ciklu iezīmē skandāls – publisks strīds starp brāļiem Poņitkām, no kuriem izlasē spēlēs tikai Mateušs. Kolektīvam nav pievienojies arī šovasar draftētais Džeremijs Sohans, kurš izvēlējies gatavoties debijas sezonai NBA. Starp līderiem bez Poņitkas kārtējo turnīru būs naturalizētais Eidžejs Sloters un centrs Aleksandrs Balčerovskis.

Pārbaudes mačos poļi spēlēja ar mainīgām sekmēm – pieveikta Turcija un Gruzija, sagrauta Austrija, bet zaudēts Ukrainai, Grieķijai, Horvātijai un arī Turcijai.

Kopš 2009. gada mājas čempionāta Polijai nav izdevies iekļūt starp desmit labākajām izlasēm. Lai arī poļiem ir labas izredzes iekļūt astotdaļfinālā, tajā pretī stāsies kāda no C grupas vienībām, kas iekļūšanu desmitniekā krietni apgrūtinās.

Polijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiLukašs Kolenda191 cmSlask
Eidžejs Sloters191 cmGran Canaria (Spānija)
Mihals Mihaļaks197 cm
Jakubs Šenks183 cm
UzbrucējiJaroslavs Žiškovskis203 cmZielona Gora
Mihals Sokolovskis196 cmTreviso (Itālija)
Ārons Cels203 cmTorun
Mateušs Poņitka197 cmReggio Emilia (Itālija)
Jakubs Garbāčs195 cmOstrow
CentriAleksandrs Balčerovskis215 cmGran Canaria (Spānija)
Aleksandrs Dzieva207 cmSlask
Dominiks Olejničaks207 cmGravelines (Francija)

Somija

Somijas basketbols iepriekšējā desmitgadē piedzīvojis strauju attīstību, ko salīdzinoši nesen sekmējusi arī stabila NBA basketbolista ienākšana izlasē.

Tieši Lauri Markanena un Sasu Salina dueta produktivitāte būs šā Somijas modeļa galvenā atslēga cīņā par panājumiem. Sastāvā ir arī pieredzējušais Peteri Koponens, Mārča Šteinberga komandas biedrs Manresā Eliass Valtonens un bijušais vefietis Aleksandrs Madsens.

Kā pirmā Eiropas komanda, kas kvalificējusies nākamā gada pasaules kausam, Somija būs viena no galvenajām kandidātēm uz triumfu grupā. Izrādīt pretestību Serbijai 40 minūšu garumā gan var traucēt īsais soliņš.

Somijas izlase

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiSasu Salins191 cmTenerife (Spānija)
Edons Makshuni188 cm
Miro Litls195 cmSunrise Christian (ASV)
Peteri Koponens194 cm
Ilari Sepāla188 cmSaint-Chamond (Francija-2)
Topiass Palmi196 cm
UzbrucējiŠons Hafs198 cm
Henrijs Kantonens198 cmKarhubasket
Eliass Valtonens200 cmManresa (Spānija)
Mikaels Jantunens205 cmTreviso (Itālija)
Lauri Markanens213 cmCavaliers (NBA)
CentrsAleksandrs Madsens208 cmAEK (Grieķija)

Nīderlande

Nīderlandes valstvienība ir pārliecinoša D grupas pastarīte, zaudējot 14 spēles pēc kārtas. Itāļu speciālista Mauricio Buskalijas vadītie basketbolisti sagatavošanās ciklā spraigos mačos zaudēja Vācijai, Melnkaleni un Slovēnijai. Spēcīgās pretinieces gan mačus pret nīderlandiešiem aizvadīja cikla ievadā.

Nīderlandiešu sastāvā starp spilgtākajiem talantiem minams Keje van der Vūrsts de Vreiss, kurš joprojām ir potenciāls NBA drafta kandidāts, PAOK basketbolists Janiks Franke un ''Leiden'' aizsargs Vortijs ge Jongs.

Arī ar minētajiem basketbolistiem ierindā Nīderlandei būs grūti pārvarēt grupu turnīra kārtu.

Nīderlandes izlase

PozīcijaSpēlētājsAugumsKlubs 22/23
AizsargiKeje van der Vūrsts de Vreiss188 cmOostende (Beļģija)
Janiks Franke195 cmPAOK (Grieķija)
Vortijs de Jongs194 cmLeiden
Leons Viljamss189 cmGroningen
Šarlons Klofs190 cmPorto (Portugāle)
UzbrucējiMohameds Herazi200 cmDen Bosch
Šeins Haminks201 cmDen Bosch
Roulends Šaftenārs210 cmLeyma Coruna (Spānija-2)
Olafs Šaftenārs206 cmGroningen
Jito Koks206 cmDen Bosch
CentriDžese Edvardss211 cmSyracuse (NCAA)
Mets Hārmss221 cmSkyliners (Vācija)

D grupas kalendārs

DatumsSpēleLaiks
02.09.Izraēla – Somija15:00
Polija – Čehija18:30
Serbija – Nīderlande22:00
03.09.Somija – Polija15:00
Čehija – Serbija18:30
Nīderlande – Izraēla22:00
05.09.Polija – Izraēla15:00
Čehija – Nīderlande18:30
Serbija – Somija22:00
06.09.Nīderlande – Polija15:00
Somija – Čehija18:30
Izraēla – Serbija22:00
08.09.Somija – Nīderlande15:00
Čehija – Izraēla18:30
Serbija – Polija22:00

Astotdaļfināli

DatumsPārisDatumsPāris
10.09.A1 – B411.09.C1 – D4
B2 – A3D2 – C3
B1 – A4D1 – C4
A2 – B3C2 – D3