Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Blats, visticamāk, paliks Krievijas izlasē

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Blats, visticamāk, paliks Krievijas izlasē
Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais Telavivas ''Maccabi'' galvenais treneris Deivids Blats svētdien pēc kārtējās uzvaras izcīnīšanas Izraēlas čempionātā sarunā ar medijiem atzina, ka, visticamāk, turpinās darbu arī kā Krievijas vīriešu basketbola izlases vecākais treneris.

Bostonā dzimušais Eiropas basketbola speciālists darbu Krievijas valstsvienībā sāka 2006. gadā, taču 2010. gada pasaules čempionāta laikā paziņoja, ka pēc minētā turnīra pārtrauc darba attiecības ar mūsu kaimiņzemes basketbola federāciju. Tā vien šķiet, ka jau pavisam drīz Blatam nāksies atteikties no saviem vārdiem, un arī pats treneris neslēpj, ka sarunas abu pušu starpā par kopsaucēja meklēšanu ievirzījušās patīkamā noslēguma fāzē.

''Visticamāk, palikšu!'' atbildot uz Izraēlas žurnālista jautājumu par nākotni Krievijas izlasē, svētdien pēc graujošās uzvaras pār ''Bnei Hasharon'' (113:67) sacīja Blats. ''Tendences rāda, ka Krievijas basketbols dodas pozitīvā virzienā. Saprotams - man vēl paredzēta viena tikšanās ar KBF pārstāvjiem, jo ir atsevišķi sīkumi, par kuriem jāvienojas. Bet principā uz nākotni skatos pozitīvi.''

Komentējot nesen notikušo 2011. gada Eiropas čempionāta izlozi (Krievija ielozēta D apakšgrupā kopā ar Slovēniju, Beļģiju, Gruziju, Bulgāriju un Ukrainu), Blats atzina, ka tā krieviem bijusi pateicīgākā izloze kopš 2006. gada, kad amerikānis sācis strādāt ar valstsvienību.

Interesanti, ka iepriekš parādījās informācija, ka uz Krievijas izlases galvenā trenera amatu pretendē virkne pašmāju speciālistu (to vidū Jevgēņijs Pašutins, Dmitrijs Šakuļins un Sergejs Bazarevičs) un pašreizējais ''VEF Rīga'' treneris Rims Kurtinaitis.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...