Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Motejūns vētras "Hārvijs" dēļ Lietuvas izlases rīcībā atgriezīsies tikai spēles dienā

Motejūns vētras "Hārvijs" dēļ Lietuvas izlases rīcībā atgriezīsies tikai spēles dienā
Donāts Motejūns
Foto: Žigimants Gedvila, 15min.lt

Lietuvas Basketbola federācija šajā pēcpusdienā paziņoja, ka Nacionālajā basketbola asociācijā četras sezonas pavadījušais Donāts Motejūns rīt beidzot ielidos Telavivā un atgriezīsies valstsvienības rīcībā.

Kamēr Lietuvas izlase tehnisku iemeslu dēļ uz Telavivu izlidoja vēlāk, nekā paredzēts, lielas problēmas ar nokļūšanu Izraēlā radās arī Donātam Motejūnam. Viņam tika sniegta atļauja doties uz Hjūstonu, lai pieredzētu sava pirmdzimtā nākšanu pasaulē. Tomēr lietuviešu plānus izjauca vētra "Hārvijs", kas Teksasas štatā izraisīja milzīgus postījumus un tostarp appludināja Hjūstonas lidostu, izlidošanu padarot neiespējamu.

Lietuvas Basketbola federācijai vairākas dienas bija grūtības sazināties ar Motejūnu, bet nu gūts apstiprinājums, ka viņš šodien esot devies uz Dalasu, no kurienes arī paredzēts reiss uz Telavivu. Izraēlā nepilnus 27 gadus vecajam spēlētājam vajadzētu ierasties rītdienas pēcpusdienā jeb dienu vēlāk, nekā plānots, jo viņam bija paredzēta dalība šāvakara treniņā.

Lai arī federācija saka, ka viņš varētu spēlēt jau pirmajā cīņā pret pārbaudes spēles ļoti labi aizvadījušo Gruziju, kas paredzēta rītvakar plkst. 18:30, maz ticams, ka treneru korpuss riskēs ar vienu no saviem potenciālajiem līderiem. Tādējādi Motejūns varētu laukumā iziet uz pavisam neilgu laiku vai arī nespēlēt vispār. Otro spēli lietuvieši aizvadīs sestdien, kad plkst. 21:30 tiksies ar mājinieci Izraēlu. Vēl šajā grupā spēlēs Ukraina, Itālija un Vācija.

Gruzijas izlases galvenais treneris Ilijass Zuross pirms gaidāmās spēles slavēja sāncenšus: "Uzskatu, ka Lietuva ir mūsu grupas favorīte. Un ne tikai grupas. Tā ir viena no stiprākajām izlasēm Eiropas čempionātā. Taču finālturnīra pirmās spēles allaž ir ļoti sarežģītas, un tajās gadās daudz pārsteigumu."

Trīsarpus sezonas pārstāvējis Hjūstonas "Rockets", janvārī Motejūns pārcēlās uz Ņūorleānas "Pelicans". 34 spēlēs, visās ejot uz maiņu, viņš vidēji laukumā bija 14 minūtes, guva 4,4 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas. Motejūns, kuru 2011. gadā ar 20. kārtas numuru draftēja Minesotas "Timberwolves", karjeru turpinās Ķīnas "Golden Stars".

Lietuvas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātam

#SpēlētājsPoz.AugumsDz.gadsKlubs
5Mants KalnietisPG195 cm1986Olimpia Milano (Itālija)
Ads JuškevičsPG194 cm1989Lietkabelis
21Artūrs MilaknisSG198 cm1986Žalgiris
13Martins GecevičusSG193 cm1988CAI Zaragoza (Spānija)
40Marjušs GrigonisSG198 cm1994Alba Berlin (Vācija)
8Jons MačulisSF198 cm1985Real Madrid (Spānija)
19Mindaugs KuzminsksSF205 cm1989Knicks (NBA)
92Edgars UlanovsSF198 cm1992Žalgiris
22Eimants BendžusSF203 cm1990Obradoiro (Spānija)
20Donāts MotejūnsPF213 cm1990Golden Stars (Ķīna)
17Jons ValančūnsC213 cm1992Raptors (NBA)
77Artūrs GudaitisC208 cm1993Lietuvos rytas

Izmantotie resursi:
D. Motiejūnas į Izraelį atskris rungtynių...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...


, 2017-08-30 18:25, pirms 7 gadiem
Viņam pret Šengeliju tāpat nebija nekādu variantu Klaipēdā, nekāds lielais zaudējums nebūs
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.