Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Itālija jau pēc ierašanās Telavivā zaudē Milānas spēka uzbrucēju Paskolo

Itālija jau pēc ierašanās Telavivā zaudē Milānas spēka uzbrucēju Paskolo
Davide Paskolo
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas Basketbola federācija savā mājaslapā šodien paziņoja, ka savainojuma dēļ Eiropas čempionāta finālturnīrā nepiedalīsies Davide Paskolo.

Nepilnus 27 gadus vecais Davide Paskolo devās uz savu debijas Eiropas čempionātu, taču jau Telavivā vakardienas treniņā savainoja ceļgalu. Veiktajās medicīniskajās pārbaudēs tika noskaidrots, ka Paskolo finālturnīrā piedalīties nevarēs.

Galvenais treneris Etore Mesina pieņēma lēmumu izsaukt nepilnus 26 gadus veco Filipo Baldi Rosi, kurš 2011. gadā kļuva par Eiropas U20 vicečempionu, Itālijai finālā ar 70:82 atzīstot mājinieces Spānijas pārākumu. 207 centimetrus garais spēlētājs var darboties kā spēka uzbrucēja, tā arī centra pozīcijā. Arī Rosi Eiropas čempionātos līdz šim nav spēlējis.

Rosi karjeras laikā spēlējis arī Boloņas "Virtus", "Perugia" un "Torino" klubos, bet jau vairākas sezonas pārstāv "Dolomiti Energia Trento", kas šosezon iekļuva Itālijas čempionāta finālā. Rosi šosezon piedalījās 25 spēlēs, vidēji laukumā esot vairāk nekā 22 minūtes, gūstot 10,4 punktus un izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas. Paskolo, kurš pirms gada uz Milānu pārcēlās tieši no Trento un kurš šosezon pusfinālā zaudēja Rosi, 39 spēlēs vidēji aizvadīja 18 minūtes, guva 8,4 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu.

Itālija jau rītvakar finālturnīru sāks pret grupas saimnieci. Vēl šajā apakšgrupā spēlēs arī Ukraina, Lietuva, Gruzija un Vācija.

Itālijas izlases sastāvs 2017

PozīcijaSpēlētājsAugumsDz.gadsKlubs
Aizsargi:Ariels Filojs190 cm1987.Scandone Avellino
Andrea Činčrīni193 cm1986.EA7 Emporio Armani
Marko Belinelli196 cm1986.Hawks (NBA)
Pjetro Aradori198 cm1988.Virtus Bologna
Daniels Hakets198 cm1987.Brose (Vācija)
Uzbrucēji:Avudu Abass200 cm1993.EA7 Emporio Armani
Luidži Datome203 cm1987.Fenerbahce Dogus (Turcija)
Kristians Bērnss203 cm1985.Red October Cantu
Nikolo Melli205 cm1991.Fenerbahce Dogus (Turcija)
Filipo Baldi Rosi207 cm1991.Dolomiti Energia Trento
Centri:Pauls Biliga200 cm1990.Umana Reyer
Marko Kuzins211 cm1985.EA7 Emporio Armani

Izmantotie resursi:
Si infortuna Davide Pascolo (trauma ginocchio...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-31 03:47, pirms 7 gadiem
Tam nu gan ir pacietība pa katra raksta likt savus kredītus
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.