Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomaža un Banki pārstāvētais "Virtus" problēmas garajā galā risina ar "Efes" horvātu Žižiču

Agris Suveizda

Lomaža un Banki pārstāvētais "Virtus" problēmas garajā galā risina ar "Efes" horvātu Žižiču
Ante Žižičs. Foto: imago/kolbert-press/Scanpix

Itālijas basketbola klubs Boloņas "Virtus" pavēstījis par 26 gadus vecā horvātu centra Antes Žižiča pievienošanos komandai. Sadarbība noslēgta uz divarpus sezonām.

Boloņas "Virtus" pamatcentrs ir 37 gadus vecais amerikānis Braients Danstons, kurš astoņas sezonas pavadīja Stambulas "Efes" un kļuva par divkārtēju Eirolīgas čempionu, bet Boloņas rindās viņš Eirolīgas sezonā ir sācis 16 no 17 spēlēm un vidēji 20,9 minūtēs ticis pie 5,0 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbām.

Taču palīgu Danstonam savainojumu dēļ bija kļuvis mazāk – kopš 8. decembra nav spēlējis 29 gadus vecais amerikānis Džordans Mikijs, kurš šosezon visās 10 spēlēs gājis uz maiņu un vidēji 21,0 minūtēs sakrājis 9,8 punktus un 4,9 atlēkušās bumbas, bet ceturtdien uzvarā Belgradā (77:75 pār "Partizan") ceļgalu savainoja 27 gadus vecais amerikānis Devontei Keikoks, kurš vienu no piecpadsmit spēlēm un vidēji 9,0 minūtēs atzīmējies ar 3,2 punktiem un 2,3 atlēkušajām bumbām. "Virtus" ziņo, ka Keikokam vēl tiks veikta sīkāka izmeklēšana, taču Itālijas mediji lēš, ka savainojums ir nopietns un varētu prasīt pat 6-8 mēnešus.

Problēmas garajā galā "Virtus" nolēma risināt ar Danstona komandas biedru Stambulā – uz divarpus gadiem pievienojies Žižičs, kurš no 2017. līdz 2020. gadam spēlēja Klīvlendas "Cavaliers" un NBA sāka 27 no 113 spēlēm, vidēji 13,4 minūtēs gūstot 6,0 punktus un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas. Pēc tam viņš pārstāvēja Telavivas "Maccabi", bet 2022. gadā pievienojās tā brīža čempionei "Efes". Šosezon Žižičs Eirolīgā ir sācis septiņas no trīspadsmit spēlēm un vidēji 15,9 minūtēs guvis 6,5 punktus un izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas.

Vakar Lukas Banki trenētā komanda mājās ar 83:66 pārspēja "Pesaro", taču uzvaru atkal aizēnoja savainojums – galotnē traumā iedzīvojās serbs Ogņens Dobričs, kurš Eirolīgā sācis divas no septiņpadsmit spēlēm un vidēji 15,2 minūtēs atzīmējies ar 5,1 punktu un 1,8 atlēkušajām bumbām. Itālijas čempionātā "Virtus" ar bilanci 10-4 saglabā trešo vietu, atpaliekot no "Venezia" un "Brescia" (abām 11-3), kas vakar mājās ar 72:64 pārspēja Milānas "Olimpia" un čempioni ar bilanci 8-6 nostūma jau uz sesto vietu. Eirolīgā "Virtus" ar 12-5 ir vicelīdere, atpaliekot vienīgi no "Real Madrid" (16-1), un 2024. gadu sāks ar divām spēlēm pret Vācijas klubiem – trešdien mājās pret Minhenes "Bayern" un piektdien Berlīnē pret "Alba". Paredzams, ka trešdien spēles pieteikumā debitēs cits "Virtus" jaunieguvums – Latvijas izlases uzbrūkošais aizsargs Rihards Lomažs.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/news/ante-ziz...
https://www.virtus.it/en/news/state...